Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2011

Liptovsko-tatranská etapa pre Cieslika, Novikov lídrom

Liptovsko-tatranská etapa pre Cieslika, Novikov lídrom

Poliak Pawel Cieslik sa stal víťazom štvrtého pokračovania 55. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska so štartom a cieľom pri Tatralandii v Liptovskom Mikuláši (160,8 km). Aj po liptovsko-tatranskej etape sa držiteľ žltého dresu lídra pretekov nezmenil, v celkovom hodnotení vedie Rus Nikita Novikov z tímu Itera-Kaťuša, ktorý má pred Chorvátom Tomislavom Danculovičom náskok 10 sekúnd.
Chavez víťazom 3. etapy Okolo Slovenska

Chavez víťazom 3. etapy Okolo Slovenska

Kolumbijčan Miguel Angel Rubiano Chavez sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá viedla z Rajca do areálu Tatralandie pri Liptovskom Mikuláši a merala 138,4 km. Lídrom 55. ročníka zostal aj naďalej Rus v službách Itera Kaťuša Nikita Novikov, ktorý má pred Chorvátom Tomislavom Danculovičom náskok 10 sekúnd.
Novikov novým lídrom Okolo Slovenska

Novikov novým lídrom Okolo Slovenska

Rus Nikita Novikov sa stal víťazom nedeľňajšej 2. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska so štartom a cieľom v Handlovej (180 km) a je zároveň aj novým lídrom 55. ročníka. Zo žltého trička vedúceho pretekára vyzliekol 21-ročný jazdec tímu Itera-Kaťuša po najdlhšej etape Argentínčana Maxima Richeza.
Contador druhýkrát v kariére víťazom Gira

Contador druhýkrát v kariére víťazom Gira

Španiel Alberto Contador potvrdil na cyklistických pretekoch Giro d´Italia pozíciu najvšestrannejšieho jazdca súčasnosti a druhýkrát v kariére sa stal celkovým víťazom talianskeho podujatia Grand Tours. Dvadsaťosemročný cyklista tímu Saxo Bank-SunGard nadviazal na triumf z roku 2008.
55. ročník OKOLO SLOVENSKA

55. ročník OKOLO SLOVENSKA

V termíne 4. až 11. júna 2011 sa uskutoční medzinárodný cyklistický etapový pretek Okolo Slovenska 2011 a prinesie tak závan profesionálnej cestnej cyklistiky aj na Slovensko. Ak sa chcete prísť pozrieť, povzbudiť alebo sa chystáte jazdiť, všetko potrebné nájdete v článku.
V Sestriere sólo Kirijenku, Contador už takmer víťazom

V Sestriere sólo Kirijenku, Contador už takmer víťazom

Bielorus Vasilij Kirijenka z tímu Movistar sa stal víťazom predposlednej 20. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia z Verbanie do lyžiarskeho strediska Sestriere. Kirijenka odjazdil väčšinu z 242 km sobotňajšej etape v úniku a napokon svoje odvážne sólo dotiahol do úspešného konca. Bieloruský jazdec triumfoval s komfortným náskokom 4:43 min pred Venezuelčanom Josém Rujanom Guillenom.
Contador prenechal premiérový triumf Tiralongovi

Contador prenechal premiérový triumf Tiralongovi

Španiela Alberta Contadora delia už iba dve etapy od druhého celkového prvenstva na pretekoch Giro d´Italia. V piatkovom 19. pokračovaní talianskeho podujatia z Bergama na vrchol Macugnaga (209 km) prišiel do cieľa na 2. mieste za víťazným Talianom Paolom Tiralongom z tímu Astana. Tretí finišoval s odstupom šiestich sekúnd na vedúcu dvojicu Vincenzo Nibali.
V 18. etape Gira triumf Taliana Capecchiho

V 18. etape Gira triumf Taliana Capecchiho

Talian Eros Capecchi sa stal víťazom štvrtkovej 18. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Morbegna do San Pellegrina Terme a meral 151 km. Člen tímu Liquigas-Cannondale v špurte trojčlennej skupiny predstihol druhého v poradí svojho krajana Marca Pinottiho z HTC-Highroad a tretieho Belgičana Kevina Seeldraeyersa z Quickstepu.
Etapový triumf Ulissiho, na čele naďalej Contador

Etapový triumf Ulissiho, na čele naďalej Contador

Talian Diego Ulissi sa stal víťazom stredajšej 17. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Feltre do Tirana a merala 230 km. Člen tímu Lampre - ISD síce v kontroverznom špurte trojčlennej skupiny skončil až druhý, prvého Giovanniho Viscontiho však v cieli posunuli rozhodcovia na tretie miesto až za Španiela Pabla Lastrasa Garciu, pretože v šprinte porušil pravidlá.
Náročná 15. etapa na Giro d'Italia pre Španiela Ituraldeho

Náročná 15. etapa na Giro d'Italia pre Španiela Ituraldeho

Španiel Mikel Nieve Ituralde sa stal víťazom nedeľňajšej 15. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá mala cieľ na kopci nad údolím Val di Fassa a merala 229 km. V záverečnom náročnom stúpaní do cieľa zdolal cyklista tímu Euskaltel-Euskadi o takmer dve minúty hrdinu etapy Taliana Stefana Garzelliho, ktorý v nedeľu vyhral dve vrchárske prémie. Tretie miesto obsadil v ružovom drese jazdiaci líder hodnotenia Španiel Alberto Contador, ktorý na víťaza stratil 1:51 min.
Na Monte Zoncolane najlepší Antón, lídrom Contador

Na Monte Zoncolane najlepší Antón, lídrom Contador

Španiel Igor Antón sa stal víťazom sobotňajšej 14. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá mala cieľ na legendárnom kopci Monte Zoncolan. V záverečnom stúpaní do cieľa, ktoré je považované za najťažšie v Európe, zdolal cyklista tímu Euskaltel-Euskadi o vyše pol minúty lídra pretekov Alberta Contadora.
Cavendishov druhý tohtoročný triumf na Gire 2011

Cavendishov druhý tohtoročný triumf na Gire 2011

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 12. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Castelfidarda do Ravenny a merala 184 km. V špurte hlavného poľa zdolal jazdec tímu HTC-Highroad Talianov Davida Appollonia a Alessandra Petacchiho. Lídrom pretekov a držiteľom ružového dresu je aj naďalej Španiel Alberto Contador, ktorý má pred Konstantinom Sivcovom náskok 59 sekúnd. Tretí je zatiaľ Talian Vincenzo Nibali s odstupom 1:21 min.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up