Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Technika

Ako sa vyrába karbonový rám?

Ako sa vyrába karbonový rám?

Technologický postup pri budovaní karbonového rámu je vzdialený tomu pri budovaní
kovového rámu. Karbón, resp. karbónové vlákna, je materiál diametrálne odlišný
od duralu, chromolybdénu či horčíku. Karbonové vlákna sa režú, vtláčajú do foriem
a doslova, pečú. Kompletný technologický postup je popísaný v katalógu Fondriestu
a ja vám ponúkam tento sled krokov preložený...
Biky Kelly's 2005 - 2. časť !

Biky Kelly's 2005 - 2. časť !

Takže sa pozrite na MTB modely do 20 tisíc, ktoré budú zaujímať hlavne tých čo majú hlbšie do vrecka alebo je pre nich bike len dopravným prostriedkom. Zmien je tu málo. V druhej polovici článku nájdete rozšírenú kolekciu cestných bicyklov. Predovšetkým top modely s označením URC sa im podarili.
Biky Kelly's 2005 - 1. časť !

Biky Kelly's 2005 - 1. časť !

Konečne novinky aj od domáceho výrobcu Kelly's. Novinkou sú celoodpružené modely Toxic a Wandal s novým rámom a konštrukciou zadnej stavby. Zmeny na bikoch s pevným rámom sú hlavne v ich osadení novou sadou LX a u top modelov použitie zapletaných kolies s bezdušovými plášťami, ktoré majú za úlohu zvýšiť jazdný komfort. Rozšírila sa aj ponuka cestných bikov o celkom vydarené modely, ktoré v poslednom období zažívajú menší boom.
Gary Fisher 2005 - 2. časť !

Gary Fisher 2005 - 2. časť !

Druhá časť článku o bikoch od Garyho Fishera pozostáva z modelov Sugar, modelov s 29" kolesami, bicyklami postavenými na novom ráme s karbónovou zadnou stavbou AC/DC a klasickými hardtailovými modelmi s geometriou Genesis. Nájdete tu aj jednu perličku s pevným prevodom (SingleSpeed), ktorá sa k nám ale nedováža.
Gary Fisher 2005 - 1. čast !

Gary Fisher 2005 - 1. čast !

Gary Fisher, druhý z koncernu Trek vyrábajúci horské biky predstavil svoje modely pre rok 2005. Gary ako jeden z priekopníkov a zakladateľov horskej cyklistiky doplnil svoju kolekciu o freeridové modely a pevné modely s karbónovou zadnou stavbou. Tiež nechýbajú biky s 29" kolesami a klasické hardtaily. V prvej časti si môžete pozrieť koláčiky (Cake) a nové freeridové modely, tentokrát už aj s cenami.
Ako jazdiť na jeseň.

Ako jazdiť na jeseň.

Ak je na jeseň pekné počasie, cyklistická sezóna sa trošku predĺži. V lese však začne padať lístie, ktoré zakryje prekážky a dažďom stvorené blatové jamy. Podklad sa tak stáva nebezpečným pre jazdenenie v tomto ročnom období. Pokúsim sa Vám dať pár rád, ktoré Vás udržia v sedle biku a pomôžu Vám popasovať sa s nástrahami lesného terénu.
Novinka od SRAM RockShox!

Novinka od SRAM RockShox!

Spoločnosť SRAM RockShox prekvapila s uvedením ďalšej novinky. Nečakal som, že v tak krátkej dobe dôjde k jej uvedeniu, aj keď nie je prevratná. Pravdepodobne ňou reagovali na konkurenciu, ktorá niečo podobné vo svojom portfóliu má. Neprezradím Vám o čo ide. Presvedčte sa sami.
Komponentový mix.

Komponentový mix.

Rozhodol som sa, že Vám budem v pravidelných intervaloch (týždenných) pripravovať novinky v oblasti cyklistických komponentov a doplnkov. Vždy sa pokúsim predstaviť aspoň tri veci, aby to vyšlo aspoň na jednu stranu. V tomto úvodnom mixe Vám predstavím nové MTB sedlo od Specializedu a dve veci určené pre chladnejšie počasie.
Bicykle Trek 2005! - 2.časť. - doplnené!!!

Bicykle Trek 2005! - 2.časť. - doplnené!!!

Takže tu je sľúbená druhá časť modelového radu spoločnosti TREK Bicycles pozostávajúca z bikov s pevnými rámami a modelov Bruiser. Nenájdete tu nič prevratné ale nejaké zmeny sa predsa len udiali.
Bicykle Trek 2005! - 1.časť. - doplnené!!!

Bicykle Trek 2005! - 1.časť. - doplnené!!!

Trek vystavil svoju kolekciu bikov pre rok 2005 na svojom webe ako jeden z prvých. Kolekcia sa oproti minulému roku rozrástla hlavne o cestné a trekingové modely. Kolekcia horských bikov sa rozšírila predovšetkým o fully a určité zmeny sa udiali aj na pevných modeloch. 1. časť je však len o fulloch.
Najľahšie biky na svete

Najľahšie biky na svete

V tomto článku uvidíte, podľa stránky weightweenies.starbike.com, momentálne najľahšie biky na svete. Sú 4 - full, hardtail, singlespeed a cestný bike. Schválne, tipnete si približne hmotnosť?
Tlmiče SRAM RockShox 2005!

Tlmiče SRAM RockShox 2005!

V ponuke RockShox pre rok 2005 zatiaľ nájdete dva modely tlmičov - BAR a ARIO. Na niektorých bikoch 2005 sa však už objavil nástupca DualAir tlmiča SID s menom MC3.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up