Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vidlice

Video: Základná starostlivosť o vidlicu a tlmič

Video: Základná starostlivosť o vidlicu a tlmič

Zopár jednoduchých úkonov nám pomôže udržať hladký chod “pruženia” a predĺžiť servisný interval.
Test: Vidlica SR SUNTOUR RUX R2C2 2017 - niečo pre zjazdárov

Test: Vidlica SR SUNTOUR RUX R2C2 2017 - niečo pre zjazdárov

SR SUNTOUR predstavil ďalšiu FR/DH vidlicu na začiatku zimy a plný očakávaní som sa ju rozhodol vyskúšať, aj keď tomu dlhá zima ešte bránila.
Krátky cyklistický slovník - Odpružená vidlica a veci súvisiace

Krátky cyklistický slovník - Odpružená vidlica a veci súvisiace

Pre tých, ktorých zaujala prvá časť, ale rovnako aj pre tých, ktorí by sa chceli trochu zorientovať v cudzojazyčných názvoch, tentokrát z oblasti odpružených vidlíc, je tu jeho druhé pokračovanie.
Na čo prihliadať pri výbere novej vzduchovej vidlice

Na čo prihliadať pri výbere novej vzduchovej vidlice

Odpružená vidlica spolu s rámom a kolesami patrí k základným komponentom každého horského bicykla, na ktorých sa rozhodne neoplatí šetriť. Toto rokmi omieľané tvrdenie platí u poriadnej vidlice dvojnásobne.
Tlmenie FOX FIT 4 – možnosť dokonalého prispôsobenia vidlice každému terénu a situácii PR článok

Tlmenie FOX FIT 4 – možnosť dokonalého prispôsobenia vidlice každému terénu a situácii

FOX pri vidliciach neponúka len jednoduchý systém otvorené/zatvorené, ale oveľa viac. Výsledkom ich práce je uzavretá patróna FIT 4, ktorá ponúka 3 základné režimy: open, medium a firm. Pri verziách Factory je ešte ďalších 22 možných nastavení (kliknutí) pomalej kompresie v režime Open, čo umožňuje jazdcovi vyladiť chod presne podľa jeho predstáv. Vo videu je pekne ukázané, ako celý tento systém funguje a viac info na ridefox.sk.
Ako na servis vidlice - spodné nohy

Ako na servis vidlice - spodné nohy

Z času na čas si rozhodne aj vidlica zaslúži malý servis. Ako príklad je použitá SR Suntour Auron, ale postup je viac-menej totožný pre všetky značky. Dúfam, že to pomôže nielen vašim bicyklom, ale aj vám zdokonaliť jazdu na traili.
Manitou – legendárna značka a jej súčasná kolekcia PR článok

Manitou – legendárna značka a jej súčasná kolekcia

Manitou je v segmente odpruženia určite možné považovať za legendu s viac ako 20-ročnými skúsenosťami. Mnohí si určite pamätajú množstvo prelomových modelov. Práve tieto skúsenosti sa snaží zúročiť aj v súčasnej kolekcii, kde nechýbajú vidlice a tlmiče pre všetky jazdecké štýly.
Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ! - Nový Rock Shox SID 2017

Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ! - Nový Rock Shox SID 2017

Nie je tomu tak dávno, čo Fox predstavil svoju inovovanú verziu závodného XC náčinia pod označením F32 SC (stepcast) a už tu máme odpoveď amerického koncernu SRAM, v podobe novej generácie vidlice SID, ktorá rozhodne nemieni v rámci pretekov svetového pohára hrať druhé husle. RockShox SID bol po prvýkrát predstavený v roku 1997 a za ten čas neexistuje snáď jediné podujatie, kde by táto táto vidlica nebola súčasťou pódiového umiestnenia. Poďme sa ale pozrieť bližšie na jednotlivé vylepšenia, ktoré nezasiahli len vonkajšiu, ale aj vnútornú konštrukciu vidlice.
Emily Batty a nová vidlica Fox 32 Step-Cast PR článok

Emily Batty a nová vidlica Fox 32 Step-Cast

Väčšina žien neskrýva radosť, keď dostane nové šperky alebo šaty. No kanadská bikerka Emily Batty, má ďaleko väčšiu radosť z úplne iného šperku – novej ultralight vidlice Fox 32 Step-Cast, pre ktorú si prišla priamo do centrály Foxu. A má celkom dobrý dôvod, kedže jej už tak poriadne vyladený bike, zase o čosi schudol. Viac info o tejto novinke na stránkach ridefox.com.
Novinka: Fox predstavil najľahšiu XC vidlicu na trhu

Novinka: Fox predstavil najľahšiu XC vidlicu na trhu

Ide o najľahsiu cross-country vidlicu - Fox 32 Step-Cast s unikátnym dizajnom, ktorý nie je určený iba na parádu. Čo táto novinka v sebe skrýva, sa dozviete nižšie.
Novinky Fox pre sezónu 2016

Novinky Fox pre sezónu 2016

Firma Fox zaoberajúca sa výrobou vidlíc a tlmičov nám pripravila niekoľko noviniek pre rok 2016. Menšími zmenami prešla cross-country orientovaná vidlica série 32, väčšími zmenami prešla vidlica rady 34 a v ponuke sú aj nové tlmiče pre enduro a gravity jazdenie.
Koniec legendy: Marzocchi zatvára dvere

Koniec legendy: Marzocchi zatvára dvere

Tenneco Inc. oznámila zámer ukončiť svoje podnikanie v rámci motocyklových a bikových vidlíc, čiže zrušiť firmu Marzocchi, výrobcu legendárnych Bomberov. Tenneco v súčasnej dobe zamestnáva 127 ľudí v závode Marzocchi v Bologni, v Taliansku a ďalších 11 ľudí vo svojich pobočkách v Severnej Amerike a na Taiwane.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up