Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vidlice

Nová vidlica FOX Float 34 a tlmič FOX Float DPS pre rok 2016

Nová vidlica FOX Float 34 a tlmič FOX Float DPS pre rok 2016

Vidlica FOX Float 34 dostala úplne novú podobu, čo sa týka vonkajšku aj vnútrajšku. Vidlica si jasne požičiava dizajn od 36-tky, vrátane korunky, podpery a dokonca aj stĺpik vidlice bol prepracovaný. V konečnom dôsledku sa znížila hmotnosť: 34 g z hlavovej trubky, 31 g z korunky, 53 g z hornej trubky a výrazných 130g s novým vzduchovým pružením. V sumáre váži Float 34 (pre 29", 140mm) 1769g, na váhe tak zhodila vidlica až 297 g a Float 34 (pre 27,5", 160mm) 1746g, čo je o 219 g menej ako predchodca.
Servis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek

Servis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek

Tento článok je venovaný údržbe komponentov odpruženia, ktoré majú na pocit z jazdy spolu s rámom najväčší vplyv a ich výmena patrí k nákladným investíciám. Nižšie spomenuté princípy fungovania a mazania vidlíc a tlmičov neplatia pre low end verzie, prípadne niektoré „módne výstrelky“, avšak podstata starostlivosti je vždy rovnaká: pravidelná údržba je prevenciou pred poškodeniami.
Servis prednej vidlice

Servis prednej vidlice

Názorná ukážka ako rozobrať a prečistiť odpruženú vidlicu vrátane demontáže pruženia, olejového tesnenia, krúžkov ako aj výmeny oleja.
Marzocchi 2007

Marzocchi 2007

Máme pre vás kompletnú ponuku od Marzocchi pre rok 2007 s fotkami a technickými informáciami. Vidlice,
tlmiče a ak to nestačí, máme tu aj plášť od tohto talianskeho výrobcu.
A navyše, keďže Bomber Z1 má 10 rokov, Marzocchi prichystal narodeninové
prekvapenie...
Nové vidlice FOX Racing Shox 2005! - Doplnené !!!

Nové vidlice FOX Racing Shox 2005! - Doplnené !!!

Fox pripravil pre tento rok dve nové vidlice - modely 36 a 40. Model 36 je určený pre freeride a model 40 pre downhill. Ostatné modely boli "trošku" vylepšené. Detailné technické informácie ešte nie sú dostupné, tak Vám prinášame zatiaľ len hlavné parametre nových vidlíc.
Nová DH vidla od FOXu!

Nová DH vidla od FOXu!

Fox o niekoľko týždňov predstaví novú DH vidlicu. Momentálne ju majú k dispozícii vybraní jazdci. Technický pokec a fotka vovnútri...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up