Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vuelta

ŠKODA je novým oficiálnym partnerom zeleného dresu na Tour de France a Vuelte PR článok

ŠKODA je novým oficiálnym partnerom zeleného dresu na Tour de France a Vuelte

ŠKODA sa stala novým oficiálnym partnerom zeleného dresu pre najlepších šprintérov Tour de France a pretekov okolo Španielska La Vuelta. ŠKODA doteraz sponzorovala biely dres pre najlepšieho juniora na Tour de France, na Vuelte ŠKODA dosiaľ nebola partnerom žiadneho dresu. Sponzoringom zeleného dresu v oboch pretekoch posilnila automobilka svoj rozsiahly medzinárodný cyklistický angažmán.
Adrenalínová práca servisáka na motorke na Vuelte

Adrenalínová práca servisáka na motorke na Vuelte

Kľučkovanie pomedzi pelotón, množstvo áut v minimálnych vzdialenostiach a vysokej rýchlosti. Raz sa ponáhľať na špicu pretekov a potom hneď na samotný koniec pelotónu za jazdcami, ktorí potrebujú vymeniť koleso v čo najkratšom čase. Pozrite si ako to vyzerá z pohľadu kamery umiestnenej na servisákovej helme.
Contador nemal na Vuelte štartovať a napokon vyhral

Contador nemal na Vuelte štartovať a napokon vyhral

Koncom júla vyslal cyklista Alberto Contador do sveta poplašnú správu, že sa nestačil zotaviť zo zranenia holennej kosti z Tour de France a na prestížnych pretekoch Okolo Španielska bude chýbať. "Noha sa hojí iba pomaly. Zbohom Vuelta,“ napísal vtedy na sociálnych sieťach populárny El Pistolero. Dvadsiateho tretieho ausgusta v Jereze napriek nesúhlasnému stanovisku niektorých lekárov predsa len vysadol do sedla bicykla v ústrety tretím pretekom Grand Tour v sezóne.
Po vzájomnom pästnom súboji počas etapy vylúčili z Vuelty Brambillu a Rovného

Po vzájomnom pästnom súboji počas etapy vylúčili z Vuelty Brambillu a Rovného

Cyklisti v pondelkovej kráľovskej etape pretekov Vuelta a Espaňa nebojovali len nohami, ale aj päsťami. V jednom z únikov sa dostali najskôr do slovnej a potom aj ručnej výmeny názorov Giancluca Brambilla z tímu Omega Pharma-Quick Step a Ivan Rovnyj z Tinkoff-Saxo.
Saganovi by mala trať MS sedieť, slabinou malý tím

Saganovi by mala trať MS sedieť, slabinou malý tím

Slovenský cyklista Peter Sagan sa po sobotňajšom odstúpení z pretekov Vuelta a Espaňa začne pripravovať na majstrovstvá sveta v Ponferrade, preteky elite sú na programe v nedeľu 28. septembra. Sagan bral Vueltu predovšetkým ako prípravu na svetový šampionát, v pelotóne príliš nevyčnieval a na rozdiel od júlovej Tour de France nehýril až takou aktivitou.
Quintana škaredo narazil do zvodidiel, novým lídrom Vuelty je Contador

Quintana škaredo narazil do zvodidiel, novým lídrom Vuelty je Contador

Contador profitoval aj z pádu doterajšieho nositeľa červeného trička Kolumbijčana Naira Quintanu (Movistar). Ten v roztrhnutom tričku a naštrbeným sebavedomým skončil v časovke na 82. mieste s mankom 4:07 za T. Martinom a celkovo klesol z prvého na jedenáste miesto s odstupom 3:25 min. Pre víťaza tohtoročného Giro d´Italia to znamená, že jeho šance na celkový triumf na Vuelte výrazne klesli.
Sagan má najlepší individuálny výsledok na Vuelte 2014

Sagan má najlepší individuálny výsledok na Vuelte 2014

Peter Sagan z tímu Cannondale finišoval na treťom mieste v sobotňajšej 8. etape pretekov World Tour Vuelta a Espaňa na trati Baeza - Albacete (207 km). Zvíťazil Francúz Nacer Bouhanni (FDJ.fr) pred Austrálčanom Michaelom Matthewsom (Orica GreenEdge). Červené tričko vedúceho jazdca celkovej klasifikácie si udržal domáci Alejandro Valverde z formácie Movistar.
ŠKODA je dodávateľom oficiálneho vozidla legendárnych pretekov okolo Španielska La Vuelta PR článok

ŠKODA je dodávateľom oficiálneho vozidla legendárnych pretekov okolo Španielska La Vuelta

Niekoľko týždňov po Tour de France sa značka ŠKODA opäť prezentuje na popredných medzinárodných cyklistických pretekoch. Už po štvrtýkrát je ŠKODA oficiálnym vozidlom legendárnych pretekov okolo Španielska La Vuelta. Jadrom tejto podpory je flotila viac ako 60 vozidiel ŠKODA. Značka sa navyše na „Vuelte“ prezentuje mnohými komunikačnými aktivitami.
Saganovo Cannondale na Vuelte druhé v tímovej časovke

Saganovo Cannondale na Vuelte druhé v tímovej časovke

Peter Sagan s kolegami z družstva Cannondale obsadil 2. miesto v tímovej časovke na 12,6 km v Jereze de la Frontera na pretekoch Vuelta a Espaňa. Dvadsaťštyriročný Žilinčan už vie, aké je to vyhrať na Vuelte, pri svojom doteraz jedinom štarte v roku 2011 sa tešil z troch triumfov. Jazdci Cannondale so Saganom zvládli trať za 14:19 min a o šesť sekúnd prehrali so zoskupením Movistar.
Vuelta bude tentoraz bez Slovákov krutou vojnou

Vuelta bude tentoraz bez Slovákov krutou vojnou

Až trinásť z celkového počtu 21 etáp na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa, ktoré sa začnú v sobotu 24. augusta časovkou družstiev z Vilanovy de Arousa do Sanxenxy, bude mať horský charakter.
Contador o Vuelte 2013: "Bude to vojna"

Contador o Vuelte 2013: "Bude to vojna"

Španielskeho cyklistu Alberta Contadora veľmi nepotešili organizátori tohtoročných pretekov Vuelta a Espaňa, ktorí naplánovali 13 horských etáp z celkového počtu 21. Obhajca minuloročného prvenstva na margo toho poznamenal, že 'to bude vojna'.
Contador sa vrátil po pauze opäť víťazne

Contador sa vrátil po pauze opäť víťazne

Španiel Alberto Contador potvrdil predpretekové prognózy a stal sa víťazom cyklistickej Vuelty a Espaňa. Na najvyšší stupienok na tradičnom trojtýždňovom podujatí vystúpil po roku 2008 druhýkrát v kariére. Definitívne sa mohol radovať po príchode do cieľa nedeľňajšej záverečnej 21. etapy z Cercedilly do Madridu (115 km), ktorú v špurte celého pelotónu vyhral John Degenkolb pred Talianmi Eliom Vivianin a Danielem Bennatim.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up