Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Austrálčanka Hibberdová neprežila zrážku s automobilom

Austrálčanka Hibberdová neprežila zrážku s automobilom

Austrálska cyklistka Carly Hibberdová neprežila na tréningu v okolí talianskeho mesta Como nehodu s automobilom. Dvadsaťšesťročná cyklistka sa pripravovala v stredu predpoludním spoločne s Kolumbijčanom Diegom Tamayom severne od Milána, keď ju zachytil automobil.
Hagen víťazom 6. etapy Tour de France, Velits 12.

Hagen víťazom 6. etapy Tour de France, Velits 12.

Nór Edvald Boasson Hagen sa stal prvýkrát v kariére víťazom etapy na cyklistickej Tour de France. Jazdec tímu Sky sa presadil v koncovke štvrtkovej 6. etapy z Dinanu do Lisieux, ktorá merala 226,5 km. V hromadnom špurte predstihol Hagen Austrálčana Matta Gossa, tretí finišoval Thor Hushovd. Nór v službách tímu Garmin-Cervelo si udržal žlté tričko lídra pretekov, na čele ktorých sa poradie nemenilo.
Beskidy MTB Trophy 2011 – dobytie bikového raja 2/2

Beskidy MTB Trophy 2011 – dobytie bikového raja 2/2

Je sobota ráno, na rozdiel od predchádzajúcich dvoch dní už nás nevítajú slnečné lúče, ale zamračená obloha a citeľne nižšie teploty. Našťastie neprší, ale krátko pred štartom dostávame info, že na cca na 30. kilometri, teda v okolí Veľkej Rače už prší. Z tohto dôvodu sa aj organizátori rozhodli pre kratší variant trasy, nepôjdeme z Rycierky na Przegibek a po hrebeni na Raču, ale priamo po zvážnici na vrchol Rače.
Cyklopozitívnych 24 hodín už tento víkend

Cyklopozitívnych 24 hodín už tento víkend

Už tento víkend čiže 9.-10. júla sa uskutoční v Rajeckej Lesnej druhý ročník 24 hodinového maratónu pod názvom Cyklopozitívnych 24 hodín. Toto podujatie je 3. a teda záverečným podnikom Československého seriálu 24 hodín MTB a takisto ide aj o neoficiálne majstrovstvá Slovenskej republiky v 24 hodinovke.
Piata etapa pre Cavendisha, Hushovd stále v žltom

Piata etapa pre Cavendisha, Hushovd stále v žltom

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Carhaix do Cap Fréhel a merala 164,5 km. V hromadnom špurte pelotónu zdolal cyklista tímu HTC-Highroad Belgičana Philippa Gilberta, tretí finišoval Španiel José Joaquín Rojas Gil. V žltom tričku lídra pretekov zostal aj naďalej Nór Thor Hushovd, ktorý má pred Austrálčanom Cadelom Evansom minimálny jednosekundový náskok.
Beskidy MTB Trophy 2011 – dobytie bikového raja 1/2

Beskidy MTB Trophy 2011 – dobytie bikového raja 1/2

Jubilejný 5. ročník jedných z najťažších etapových pretekov na horských bicykloch Beskidy MTB Trophy sa už tradične na konci júna odohrával na poľsko - česko - slovenskom pomedzí v obci Istebna. Tento rok organizátori pripravili nové trasy, ktoré bikerom umožnili spoznať nové lokality nielen v Poľsku, ale najmä v Čechách a na Slovensku.
1000miles: Od Košíc po Žilinu

1000miles: Od Košíc po Žilinu

Včerajší prechod Slovenským rudohorím bol pre väčšinu jazdcov po prvých dvoch daždivých dňoch závodu pohladením na duši. Pre väčšinu - pretože pelotón sa roztiahol na vzdialenosť 400 km. Každou hodinou je ich fotografovanie náročnejšie, aj keď náš skúsený vodič Defendra, pán Moskal známy z Dakaru, robí čo môže.
MSR MTB DH 2011 a 3. kolo SPDH 2011 - Malá Lučivná PR článok

MSR MTB DH 2011 a 3. kolo SPDH 2011 - Malá Lučivná

Názov pretekov:

DH Malá Lučivná



Termín konania:

Nedeľa 17.7.2011
Evans zdolal Contadora, P. Velits už 12.

Evans zdolal Contadora, P. Velits už 12.

Austrálčan Cadel Evans sa stal víťazom utorkovej 4. etapy cyklistických pretekov Tour de France z Lorientu do Mur de Bretagne, ktorá merala 172,5 km. Žltý dres lídra celkovej klasifikácie si udržal Nór Thor Hushovd, ktorý finišoval na 6. mieste. Evans zdolal v záverečnom cieľovom stúpaní v takticky vedenej koncovke Alberta Contadora a Kazacha Alexandra Vinokurova.
H-TRIATHLON Skalica 2011 PR článok

H-TRIATHLON Skalica 2011

H-TRIATHLON Skalica je legendou terénneho triatlonu na Slovensku. Patrí medzi prvé triatlony na Slovensku organizované v terénne. Prudké výjazdy a zjazdy, množstvo prírodných prekážok, neopakovateľná divácka kulisa – to všetko Vám ponúka H-TRIATHLON Skalica. Plavecká časť situovaná do prírodného kúpaliska v Zlatníckej doline je jednou z veľkého množstva výziev, ktoré čakajú na každého pretekára, ktorý sa postaví na štartovú čiaru
1000miles: Začiatok dobrodružstva

1000miles: Začiatok dobrodružstva

V nedeľu v najvýchodnejšej obci na Slovensku, v Novej Sedlici, odštartoval premiérový ročník závodu, ktorý má právo pýšiť sa prívlastkom „prvý skutočný ultramaratón v Európe“. Známy český extrémny biker Jan Kopka sa totiž podujal zorganizovať závod s veľavravným názvom 1000 miles adventure, ktorý nemá v našich končinách obdoby.
Premiéra Farrara, v žltom stále Hushovd

Premiéra Farrara, v žltom stále Hushovd

Američan Tyler Farrar z tímu Garmin-Cervelo dosiahol premiérové individuálne víťazstvo na cyklistických pretekoch Tour de France, keď vyhral pondelkovú 3. etapu 98. ročníka podujatia z Olonne sur Mer do Redonu (198 km).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up