Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Alergia

Astma a športové výkony na jar

Astma a športové výkony na jar

Zima poskytujúca úľavu od vonkajších alergénov je za nami. Pre ľudí s astmou a alergiami to znamená najvyššiu pozozornosť. Tradičné jarné ťažkosti, keď slzy tečú prúdom, škriabe vás hrdlo, svrbia sliznice a z nosa sa vytvorí vodovod, sipot v pľúcach či pocit tlaku na hrudi si opäť vynucujú pozornosť.
Chráňte svoju pokožku pred slnečnou alergiou

Chráňte svoju pokožku pred slnečnou alergiou

V poslednej dobe pacientov so slnečnou alergiou pribúda. Môže sa prejaviť aj v neskoršom veku, hlavne u ľudí, čo trpia aj inými typmi alergií, čo zvyšuje ich citlivosť. Alergia nie je totiž ochorením jedného orgánu, ale prechádza z jedného systému do druhého. Vyrážky zo slnka tak môžu byť alarmom, že sme alergickí aj na iné látky a trpíme napr. peľovou či potravinou alergiou.
Astma v jarnom období

Astma v jarnom období

Zima poskytujúca úľavu od vonkajších alergénov je za nami. Pre ľudí s astmou a alergiami to znamená najvyššiu pohotovosť. Tradičné jarné ťažkosti, keď slzy tečú prúdom, škriabe vás hrdlo, svrbia sliznice a z nosa sa vytvorí vodovod, sipot v pľúcach či pocit tlaku na hrudi si opäť vynucujú pozornosť. Test na alergiu.
Prednášky z konferencie Aby Šport Nebolel sú online

Prednášky z konferencie Aby Šport Nebolel sú online

Prednášky, ktoré odzneli na konferenciii ABY ŠPORT NEBOLEL - sú k dispozícii na web stránke - http://www.imunosport.sk/#/prednasky - v dolnej časti stránky je pri každej prednáške tlačítko - STIAHNUŤ. Otvorené je už aj fórum, kde môžte napísať svoje postrehy, pripomienky, komentáre a jasnééé, že aj pochvaly... ;)
Športujeme s alergiou a astmou

Športujeme s alergiou a astmou

Bývajú obdobia, keď Vám alergia len tak zľahka dýcha na chrbát, ale dokáže aj riadne pritlačiť. Slzy vám tečú prúdom, škriabe vás hrdlo, svrbia sliznice a z nosa sa vytvorí vodovod. Alergia je nenápadný škodca, ktorý Vám dokáže znepríjemniť akýkoľvek outdoorový šport. Najprv sa len tak nenápadne prihlási raz za čas a postupom času svoje príznaky riadne pritvrdzuje.
Existuje alergia na chlad?

Existuje alergia na chlad?

Pri vzniku a rozvoji alergií môžu hrať veľký význam, okrem iného, aj náhle zmeny teploty prostredia - ako napríklad chlad, ktorý pôsobí na vyplavovanie určitých látok, ktoré môžu vyvolávať klinické prejavy zvýšenej reaktivity na slizniciach horných, stredných, ale aj dolných dýchacích ciest, očných spojiviek, ale aj kože.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up