Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Jedinečné cyklistické preteky na Slovakia Ringu PR článok

Jedinečné cyklistické preteky na Slovakia Ringu

Slovakia Ring ovládnu bicykle a na 24 hodín utíchne zvuk silných motorov. Namiesto áut sa po dráhe budú preháňať amatérski aj profesionálni cyklisti. Postavte tím aj vy a zažite 27. a 28. júna jedinečné podujatie 24h Slovakia Ring cycling race.
Američania neplánujú žalovať Armstronga

Američania neplánujú žalovať Armstronga

Americkí prokurátori v utorok oznámili, že nebudú žalovať bývalého cyklistu Lancea Armstronga pre dopingové podvody. Advokát André Birotte, ktorý viedol federálne vyšetrovanie tejto kauzy, však definitívne nevylúčil proces so 41-ročným Texasanom.
Cavendish víťazom 3. etapy na Okolo Kataru

Cavendish víťazom 3. etapy na Okolo Kataru

Brit Marc Cavendish sa stal víťazom utorňajšej 3. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Kataru. Jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step dosiahol čas 3:05:14 h. Druhú pozíciu obsadil Holanďan Barry Markus a tretí skončil Aidis Kruopis z Litvy, obaja v zhodnom čase ako víťaz.
Časovka družstiev na Okolo Kataru pre BMC

Časovka družstiev na Okolo Kataru pre BMC

Tím BMC sa stal víťazom časovky družstiev na 14 km na cyklistických pretekoch Okolo Kataru. Lídrom podujatia zostal Američan Brent Bookwalter. Slovenský zástupca Martin Velits, ktorého tím Omega Pharma-QuickStep skončil v jazde proti chronometru, je v celkovom poradí na 60. mieste.

Hoogerland ďalšou obeťou zrážky s autom

Hoogerland ďalšou obeťou zrážky s autom

Holandského cyklistu Johnnyho Hoogerlanda zrazilo v nedeľu auto počas tréningu na preteky Tour Méditerranéen. Informoval o tom jeho tím Vacansoleil-DCM. K nehode prišlo na úseku s miernym klesaním.
Bookwalter vyhral úvod Okolo Kataru

Bookwalter vyhral úvod Okolo Kataru

Američan Brent Bookwalter sa stal víťazom 1. etapy cyklistických pretekov Okolo Kataru. Slovák Martin Velits patril medzi najaktívnejších jazdcov nedeľňajšej etapy, v jej prvej polovici bol s Mattom Haymanom (Sky) a Zakom Dempsterom (NetApp-Endura) v úniku a napokon skončil na 60. mieste s odstupom 43 sekúnd na víťaza.

Dán Rasmussen sa priznal k dopingu

Dán Rasmussen sa priznal k dopingu

Dánsky cyklista Michael Rasmussen sa vo štvrtok priznal, že v rozpätí rokov 1998 až 2010 užíval zakázané podporné látky. Tridsaťosemročný jazdec vzápätí dodal, že ukončí aktívnu činnosť. "Podvádzal som a klamal. Som pripravený to odčiniť a akceptovať akýkoľvek trest. Som rád, že už vám nemusím ďalej klamať, ako som to robil celé roky," povedal Rasmussen na tlačovej konferencii a dodal, že bude spolupracovať s antidopingovými orgánmi.

Fränk Schleck s ročným trestom za doping

Fränk Schleck s ročným trestom za doping

Luxemburský cestný cyklista Fränk Schleck dostal od disciplinárnej komisie národnej antidopingovej agentúry ALAD ročný trest za použitie nepovolených podporných prostriedkov. Oznámil to prezident spomenutej organizácie Robert Schuler. Prehrešok sa udial počas vlaňajšej Tour de France a dištanc uplynie 14. júla 2013. Nájdenou zakázanou látkou bolo diuretikum Xipamide. Fränk Schleck poprel nekalé praktiky.

Pavlendovej sa darilo v Ladies Cupe v Berlíne

Pavlendovej sa darilo v Ladies Cupe v Berlíne

Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistika Alžbeta Pavlendová obsadila v Ladies Cupe v rámci šesťdňových pretekov v nemeckom Berlíne 7. miesto. Počas troch dní absolvovala slovenská dráharská jednotka šesť štartov, najviac sa jej darilo v jednotlivých disciplínach vo vylučovacích pretekoch.
Peter Sagan prvýkrát v roku 2013 na pódiu

Peter Sagan prvýkrát v roku 2013 na pódiu

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol prvé pódiové umiestnenie v roku 2013. V nedeľňajšej záverečnej 7. etape pretekov Tour de San Luis, ktorá viedla zo San Luis do Juany Koslay a merala 154,7 km, finišoval 23-ročný jazdec tímu Cannondale na 2. mieste. Sagana zdolal iba Talian Mattia Gavazzi. V nedeľu sa rozhodovalo v hromadnom špurte pelotónu.
FOR THOSE WHO SUFFER WE RIDE

FOR THOSE WHO SUFFER WE RIDE

Video ktoré vzniklo za účelom podpory nadácie na liečbu leukémie.
Greipel dosiahol 100. víťazstvo kariéry

Greipel dosiahol 100. víťazstvo kariéry

Nemec André Greipel sa stal vďaka spolupráci s tímovými kolegami z Lotto Belisol víťazom záverečnej 6. etapy cyklistických pretekov Tour Down Under, ktorá mala štart a cieľ v Adelaide a merala 90 km. Vynikajúci špurtér sa tešil z jubilejného 100. víťazstva v profesionálnom pelotóne v kariére. Celkovým víťazom úvodného podujatia série WorldTour sa stal Holanďan Tom-Jelte Slagter z tímu Blanco. Mladý Holanďan dosiahol najväčší úspech svojej trojročnej profikariéry.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up