Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Slovensko na MS 2012 so Saganom i Velitsovcami

Slovensko na MS 2012 so Saganom i Velitsovcami

Slovensko bude na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike, ktoré sa od 16. do 23. septembra 2012 uskutočnia v okolí holandského mesta Limburg, reprezentovať desať jazdcov. Nomináciu na svetový šampionát schválili v nedeľu na zasadnutí komisie cestnej cyklistiky SZC v Kláštore pod Znievom. V kategórii mužov budú v časovke štartovať Peter Velits a Matej Jurčo, v pretekoch jednotlivcov sa predstavia Peter Sagan, Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan, Matej Jurčo a Maroš Kováč.

P. Sagan v Hamburgu na 14. mieste, zvíťazil Démare

P. Sagan v Hamburgu na 14. mieste, zvíťazil Démare

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v nedeľňajších jednodňových pretekoch Vattenfall Cyclassics v nemeckom Hamburgu štrnáste miesto. Na podujatí UCI WorldTour 2012 sa z víťazstva tešil Arnaud Démare z tímu FDJ časom 6:03:20 h, druhú pozíciu obsadil Nemec André Greipel a tretí skončil Talian Giacomo Nizzolo, obaja dosiahli rovnaký čas ako víťaz.
Cavendish sa nepredstaví v Hamburgu, šanca pre P. Sagana

Cavendish sa nepredstaví v Hamburgu, šanca pre P. Sagana

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel o jedného z najväčších súperov a ašpiranta na prvenstvo v nedeľňajšej jednodňovej klasike v nemeckom Hamburgu, keď sa zo spomenutého podujatia odhlásil Brit Mark Cavendish.
Peter Sagan na klasike v Holandsku druhý

Peter Sagan na klasike v Holandsku druhý

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale obsadil v piatkovej jednodňovej klasike Dutch Food Valley Classic 2012 v holandskom Veenendaale druhé miesto. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v špurte pelotónu nestačil iba na víťazného Holanďana Thea Bosa z Rabobanku. Bos na tomto podujatí obhájil prvenstvo spred roka.
Prečo je Sagan Saganom?

Prečo je Sagan Saganom?

V poslednom období vládne svetovej cyklistike výnimočný jazdec menom Peter Sagan. Bolo o ňom povedané a napísané už viac než dosť a mnoho z nás sa zamýšľa: Ako je to možné, že Peter dokáže vyhrávať na rozdielnych typoch pretekov vo svetovej konkurencii úplne bez rešpektu? Aj keď pozor, on ten rešpekt u súperov má. Avšak i napriek tomu mu skromnosť jemu vlastná nechýba.
Slovenská OSKA

Slovenská OSKA

Nejde o pretek, jazda je v rade za sebou max. vo dvojici bez obmedzenia cestnej premávky.
Každý účastník je povinný dodržiavať pokyny usporiadateľa a pravidlá cestnej premávky.
Usporiadateľ absolútne nezodpovedá za účastníkov a jazda je dobrovoľná, plne na vlastnú zodpovednosť. Vzhľadom k aktuálnemu stavu počasia, stavu pelotónu a pod. si usporiadateľ vyhradzuje právo na aktuálne zmeny trasy, ubytovania a pod.
Vuelta v znamení návratu Contadora a vyzývateľa Frooma

Vuelta v znamení návratu Contadora a vyzývateľa Frooma

Tohtoročné cyklistické preteky Vuelta a Espaňa, ktoré sa začnú 18. augusta v Pamplone časovkou družstiev, budú bez slovenskej účasti. Naposledy chýbal Slovák na poslednom podujatí Grand Tour v roku 2006. V ostatných dvoch rokoch sa jazdcom spod Tatier na španielskych cestách darilo, Peter Velits prišiel v roku 2010 do Madridu tretí a po dopingu Ezequiela Mosqueru mu vo výsledkovej listine patrí 2. miesto. Peter Sagan vlani vyhral tri etapy.

Slováci môžu postaviť na MS šesť jazdcov

Slováci môžu postaviť na MS šesť jazdcov

Slovenský zväz cyklistiky môže na majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike tretíkrát v histórii po rokoch 2006 a 2007 nominovať do pretekov s hromadným štartom šesť jazdcov. V tíme pre šampionát, ktorý sa tentoraz uskutoční od 16. do 23. septembra v okolí holandského mesta Limburg, môžu byť navyše traja náhradníci.
Peter Sagan je piaty v rebríčku UCI

Peter Sagan je piaty v rebríčku UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka WorldTour aj naďalej na 5. mieste. Poradie v najlepšej desiatke sa po minulotýždňových pretekoch WorldTour Eneco Tour nemenilo. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v službách Liquigas-Cannondale má na svojom konte zatiaľ 351 bodov. Vo svetovom renkingu je zo Slovákov aj Peter Velits, ktorý s 10 bodmi z Tour de France figuruje na 128. priečke. Lídrom rankingu je aj naďalej Bradley Wiggins z Veľkej Británie pred Joaquínom Rodriguezom zo Španielska a Vincenzom Nibalim z Talianska.

Tschopp celkovým víťazom Okolo Utahu

Tschopp celkovým víťazom Okolo Utahu

Slovenskí cyklisti Peter a Martin Velitsovi pomohli tímovému kolegovi z Omega Pharma-QuickStep Levimu Leipheimerovi k víťazstvu v nedeľňajšej záverečnej 6. etape pretekov Okolo Utahu, ktorá mala štart i cieľ v Park City a merala 121,3 km. Leipheimerovi sa preteky v Utahu nepodarilo vyhrať tretíkrát za sebou, tentoraz sa musel uspokojiť s celkovým 6. miestom. Absolútnym víťazom Okolo Utahu 2012 sa stal Švajčiar Johann Tschopp z tímu BMC.

Mladí Slováci sa nepresadili

Mladí Slováci sa nepresadili

Súhrn výsledkov majstrovstiev Európy mužov do 23 rokov a juniorov v cestnej cyklistike v holandskom Zeelande:

Lídrom Okolo Utahu Tschopp, Velitsovci znova zaostali

Lídrom Okolo Utahu Tschopp, Velitsovci znova zaostali

Švajčiar Johann Tschopp z tímu BMC Racing sa víťazstvom v 5. etape cyklistických pretekov Okolo Utahu dostal na čelo priebežného poradia, keď dotiahol do konca svoj únik v úplnom závere. Post lídra si neudržal domáci Christian Vandevelde, ktorý prišiel do cieľa s odstupom 1:38 min a klesol na druhú priečku v celkovej klasifikácii. Predposledná etapa z Park City do lyžiarskeho strediska Snowbird bola kráľovská - merala 165 km a jazdci v nej našliapali dovedna 3048 výškových metrov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up