Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

UCI potvrdila doživotný zákaz pre Armstronga

UCI potvrdila doživotný zákaz pre Armstronga

Americký cyklista Lance Armstrong prišiel o sedem titulov na pretekoch Tour de France a dostal doživotný dištanc. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) potvrdila sankcie, ktoré po vyšetrovaní uložila Armstrongovi Antidopingová agentúra USA (USADA). UCI rozhodnutie oznámila na pondelkovej tlačovej besede. Texasanovi anulovali všetky výsledky od 1. augusta 1998.
Martyn Ashton - Road Bike Party

Martyn Ashton - Road Bike Party

Nepodarené zábery a zopár pádov - treba uznať že Dogma dostala poriadne zabrať !
Armstronga opustil ďalší dlhoročný partner

Armstronga opustil ďalší dlhoročný partner

Výrobca bicyklov Trek sa pridal k spoločnostiam Nike a Anheuser-Busch a ukončil po dopingovom škandále spoluprácu so sedemnásobným víťazom Tour de France Lanceom Armstrongom. Na bicykloch tejto značky jazdil Američan dlhé roky a získal s nimi aj všetky svoje veľké triumfy. Americká antidopingová agentúra (USADA) pred týždňom zverejnila vyše 1000-stranovú správu o dopingu Armstronga a ďalších členov jeho tímu. Proti cyklistovi vypovedali bývalí tímoví kolegovia.

Armstrongovi pomáhal kryť doping motorkár

Armstrongovi pomáhal kryť doping motorkár

Americký cyklista Lance Armstrong si počas Tour de France 1999 platil motocyklistu, ktorý mu vozil zakázaný preparát EPO. Bývalý jazdec tímu US Postal Tyler Hamilton to uviedol v pondelkovom vysielaní britskej rozhlasovej stanice BBC. Armstrongovi, ktorý v rokoch 1999 až 2005 triumfoval sedemkrát v rade na Tour de France, odobrala tituly Americká antidopingová agentúra (USADA), organizátori však rozhodnutie ešte nepotvrdili. Štyridsaťjedenročný Texasan je hlavnou postavou najväčšieho dopingového škandálu v histórii športu.

Peter Sagan uzatvoril rok na 8. mieste rebríčka UCI

Peter Sagan uzatvoril rok na 8. mieste rebríčka UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v tohtoročnom svetovom rebríčku WorldTour na konečnom 8. mieste. Do renkingu sa počítali výsledky na podujatia elitného kalendára WorldTour. V pozícii svetovej jednotky končí sezónu 2012 Španiel Joaquín Rodríguez, medzi krajinami dominovalo v tomto kalendárnom roku Španielsko a v tímoch britský Sky. Medzi jednotlivcami skončil druhý víťaz Tour de France a olympijský šampión v časovke Bradley Wiggins z Veľkej Británie, tretia pozícia patrí Tomovi Boonenovi z Belgicka.

Prešovský velodróm sprístupnia aj pre verejnosť

Prešovský velodróm sprístupnia aj pre verejnosť

Dve desaťročia chátrajúci cyklistický velodróm v Prešove dostáva novú tvár. V sobotu 13. októbra o 10.00 h ho slávnostne verejnosti sprístupní prešovská radnica, ktorá so športovými klubmi a podnikateľským zázemím vytvorila z niekdajšieho uzavretého cyklistického stánku viacúčelové zariadenie pre aktívne trávenie voľného času. Slávnostný otvárací ceremoniál vyvrcholí koncertom country speváka Alana Mikušeka.

USADA získala nevyvrátiteľný dôkaz proti Armstrongovi

USADA získala nevyvrátiteľný dôkaz proti Armstrongovi

Antidopingová agentúra USA (USADA) v utorok informovala o získaní nevyvrátiteľného dôkazu o tom, že bývalý americký cyklista Lance Armstrong a jeho niekdajší zamestnávateľ US Postal Service boli zapletení do najväčšieho dopingového škandálu v dejinách športu.
Video: Martyn Ashton - Road Bike Party PR článok

Video: Martyn Ashton - Road Bike Party

Taký bežný cestný tréning...
Polievka vyhral etapu na GP Chantal Biya

Polievka vyhral etapu na GP Chantal Biya

Slovenský cyklista Pavol Polievka vyhral záverečnú 4. etapu pretekov GP Chantal Biya v Kamerune. V celkovom poradí obsadil jazdec tímu KCK Trek Oslany 3. miesto s odstupom 22 sekúnd na víťazného Švajčiara Alexandra Merciera. Slovenskí cyklisti štartovali na podujatí v Kamerune pod hlavičkou národnej reprezentácie. Na pódium sa podarilo dostať aj Milanovi Barényimu, ktorý v druhej etape pretekov kategórie 2.2 obsadil 2. miesto.

Medailová žatva slovenských cyklistov na EP v Prahe

Medailová žatva slovenských cyklistov na EP v Prahe

Slovenskí zdravotne postihnutí cyklisti potvrdili svoju kvalitu aj na pretekoch Európskeho pohára v Prahe, odkiaľ si priviezli deväť medailí.

Dvakrát na najvyšší stupienok vystúpili zrakovo postihnutý Vladislav Janovjak s navádzačom Róbertom Mitošinkom, ktorí triumfovali v časovke aj v cestných pretekoch s hromadným štartom, ktoré sa išli ako mestské kritérium v okolí štadióna na Strahove. Bronzoví medailisti z paralympiády v Londýne v pretekoch s hromadným štartom nastúpili už v treťom okruhu do samostatného úniku, ktorý dotiahli až do konca. V cieli mali náskok pred súpermi viac ako jeden a pol minúty.

P. Sagan je aj naďalej v najlepšej desiatke rebríčka UCI

P. Sagan je aj naďalej v najlepšej desiatke rebríčka UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka WorldTour na 8. mieste. Poradie v renkingu sa menilo po sobotňajších pretekoch Okolo Lombardie v Taliansku. Na prvú pozíciu rebríčka sa posunul ich víťaz Joaquín Rodríguez zo Španielska, ktorý predstihol Bradleyho Wigginsa. Tretí je aj naďalej Tom Boonen. Dvadsaťdvaročný Žilinčan v službách Liquigas-Cannondale Peter Sagan má na svojom konte zatiaľ 351 bodov. Vo svetovom renkingu je zo Slovákov aj Peter Velits, ktorý s 10 bodmi z Tour de France figuruje na 157. priečke.

Storočný cyklista Marchand prekonal rekord na 100 km

Storočný cyklista Marchand prekonal rekord na 100 km

Francúz Robert Marchand sa stal najrýchlejším storočným cyklistom na 100 km, ktorú zvládol v čase 4 hodiny, 17 minút a 27 sekúnd. Po tom, ako prišiel do cieľa, s úsmevom na tvári povedal, že prekonal vlastné očakávania.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up