Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Evans

Evans sa vrátil do Austrálie, oslavy v piatok

Evans sa vrátil do Austrálie, oslavy v piatok

Až po takmer troch týždňoch od svojho veľkolepého triumfu sa vo štvrtok vrátil do vlasti prvý austrálsky víťaz cyklistickej Tour de France Cadel Evans. Austrália v 34-ročnom jazdcovi tímu BMC našla nového športového hrdinu. Porovnávajú ho s tenisovým velikánom Rodom Laverom či s úspešnými jachtármi.
Tour de France: celkovo triumf ex-bikera Evansa

Tour de France: celkovo triumf ex-bikera Evansa

Víťazom nedeľňajšej záverečnej 21. etapy cyklistických pretekov Tour de France s tradičným dojazdom na Elyzejských poliach v Paríži sa stal skvelý britský špurtér z tímu HTC-Highroad Mark Cavendish. Pre 26-ročného rodáka z Ostrova Man to bol piaty víťazný etapový dojazd na tohtoročnej Tour de France a celkovo jubilejný dvadsiaty na najprestížnejších pretekoch sveta v kariére.
Časovka pre Martina, Evans celkovým víťazom

Časovka pre Martina, Evans celkovým víťazom

Austrálsky cyklista Cadel Evans z tímu BMC je už prakticky víťazom Tour de France 2011. V sobotňajšej predposlednej 20. etape tohtoročnej edície, ktorou bola časovka na 42,5 km v okolí Grenoblu, prišiel do cieľa v porovnaní so svojím najväčším rivalom Luxemburčanom Andy Schleckom (Leopard Trek) o 2:37 min skôr a v celkovej klasifikácii nielen stiahol 57-sekundové manko, ale vypracoval si aj náskok 94 sekúnd.
Evans upozorňuje na kvality Petra Velitsa

Evans upozorňuje na kvality Petra Velitsa

Austrálčan Cadel Evans upozornil pred pyrenejskými etapami Tour de France na kvality slovenského cyklistu Petra Velitsa. Podľa majstra sveta z roku 2009 by mohol byť jazdec tímu HTC-Highroad jedným z čiernych koňov 98. ročníka podujatia. "V Pyrenejach bude samozrejme vidno Contadora i Andyho Schlecka a potom je tu Peter Velits."
Evans zdolal Contadora, P. Velits už 12.

Evans zdolal Contadora, P. Velits už 12.

Austrálčan Cadel Evans sa stal víťazom utorkovej 4. etapy cyklistických pretekov Tour de France z Lorientu do Mur de Bretagne, ktorá merala 172,5 km. Žltý dres lídra celkovej klasifikácie si udržal Nór Thor Hushovd, ktorý finišoval na 6. mieste. Evans zdolal v záverečnom cieľovom stúpaní v takticky vedenej koncovke Alberta Contadora a Kazacha Alexandra Vinokurova.
Evans víťazom pretekov Okolo Romandie

Evans víťazom pretekov Okolo Romandie

Víťazom záverečnej etapy pretekov Okolo Romandie sa stal Brit Ben Swift, ktorý 164,6-kilometrovú trať zo Champagne do Ženevy zdolal za 3:50:51 h. Celkové víťazstvo pretekov si však odniesol Austrálčan Cadel Evans, ktorý na pódiu oslavoval s druhým Tonym Martinom a tretím Alexandrom Vinokourovom.
Evans víťazom Tirreno - Adriatico, P. Velits 17.

Evans víťazom Tirreno - Adriatico, P. Velits 17.

Austrálčan Cadel Evans sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico. Majster sveta 2009 vstupoval do záverečnej etapy, ktorou bola časovka na 9,3 km v okolí San Benedetto del Tronto, v pozícii lídra a svoje postavenie v celkovom poradí si udržal. Víťazom časovky sa stal majster sveta v tejto disciplína Fabian Cancellara zo Švajčiarska. Cyklista tímu Leopard Trek triumfoval s náskokom 9 sekúnd pred Larsom Boomom z Holandska, tretí bol v jazde proti chronometru Talian Adriano Malori.
Evans víťazstvom potvrdil vedenie na Tirreno - Adriatico

Evans víťazstvom potvrdil vedenie na Tirreno - Adriatico

Austrálčan Cadel Evans sa stal víťazom 6. etapy cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico z Ussity do Maceraty (178 km) a potvrdil tým svoje postavenie lídra podujatia. Majster sveta z roku 2009 zdolal v závere pondelňajšej časti tohto podujatia Talianov Giovanniho Viscontiho a Michela Scarponiho a vybojoval pre svoj tím BMC prvý tohtoročný vavrín. Evans sa presadil v záverečnom stúpaní v cieľovom meste. V celkovom poradí pred záverečnou utorňajšou časovkou vedie Austrálčan s náskokom 9 sekúnd pred Scarponim, tretí je zatiaľ Ivan Basso.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up