Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Gilbert

Gilbert víťazom ďalšej jednorazovky, P. Velits 44.

Gilbert víťazom ďalšej jednorazovky, P. Velits 44.

Belgičan Philippe Gilbert potvrdil skvelú tohtoročnú formu a vyhral ďalšie jednoetapové preteky. V sobotu sa presadil na Clásice San Sebastian. S náskokom 12 sekúnd triumfoval pred Španielom Carlosom Barredom a svojím krajanom Gregom van Avermaetom. V horúcom počasí ukázal Gilbert svoj typický záver, keď nastúpil po zjazde po záverečnom prejazde Jaizkibelu asi 3 km pred páskou a sólovo prišiel do cieľa.
Gilbert prvým držiteľom žltého dresu, P. Velits 13.

Gilbert prvým držiteľom žltého dresu, P. Velits 13.

Belgičan Philippe Gilbert je prvým držiteľom žltého trička na 98. ročníku cyklistickej Tour de France. Jazdec tímu Omega Pharma Lotto vyhral úvodnú etapu z Passage de Gois do Les Herbiers na Mont des Alouetttes, ktorá merala 191,5 km. Vďaka výbornému záveru sa líder cyklistického rebríčka UCI presadil pred majstrami sveta z posledných dvoch rokov.
Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Belgický cyklista Philippe Gilbert obhájil svoj vlaňajší triumf na klasických pretekoch Amstel Gold Race. Najväčší favorit podujatia sa presadil v pretekoch na 258 km pred Španielom Joaquinom Rodriguezom a Austrálčanom Simonom Gerransom. Gilbert sa presadil vďaka skvelej tímovej taktike. Neustále jazdil na čele pelotónu a jeho kolegovia z družstva Omega Pharma-Lotto postupne likvidovali jeden útok za druhým. Necelých 15 km pred cieľom sa pokúsil o nástup Luxemburčan Andy Schleck, ale aj jeho pokus Gilbert a spol. pred cieľom zlikvidovali. Jediný slovenský reprezentant v štartovom poli Peter Sagan obsadil 98. priečku s odstupom 6:31 min za Gilbertom.
Gilbertovo víťazstvo, Velitsovci v pelotóne

Gilbertovo víťazstvo, Velitsovci v pelotóne

Belgičan Philippe Gilbert sa stal víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Volta ao Algarve, ktorá sa išla z Algarve do Albufeiry a merala 157,5 km. Cyklista tímu Omega Pharma-Lotto si výborne načasoval záverečný atak a vyhral s náskokom 5 sekúnd pred Nemcami Geraldom Ciolekom a Andrém Greipelom. Gilbert vybojoval pre seba i celý svoj tím prvé víťazstvo v roku 2011 a stal sa lídrom pretekov. Slovenskí bratia Peter a Martin Velitsovci prišli do cieľa s minimálnou stratou ako súčasť pelotónu. Peter Velits obsadil 42. miesto a Martin Velits bol šesťdesiaty piaty.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up