Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Maraton

Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Len týždeň po vynikajúcom 10. mieste na ME cross-country dosiahol Michal Lami ďalší výborný výsledok. Na Majstrovstvách sveta v MTB maratóne v rakúskom Kirchbergu prišiel do cieľa na 15.
mieste, keď zdolal mnoho špecialistov na maratóny zo svetovej špičky. Michal sa viac venuje pretekom XCO a v tejto sezóne to bol len jeho 2. maratónsky štart.
Kellys Green Bike Tour 2013 PR článok

Kellys Green Bike Tour 2013

Opäť po roku sa stretávame na známych nám miestach, aby sme sa spolu vybrali potrápiť svoje telo i ducha po malebných zákutiach Malých Karpát v rámci 5. ročníka Kellys Green bike Tour 2013. Príjemné lesné chodníčky, príjemno nepríjemné stúpania a klesania, potoky či lúky na Vás čakajú, trate tohtoročného cyklomaratónu zostávajú nezmenené. Takže máte možnosť si porovnať Váš dosiahnutý čas z minulého roku.
Horal 2013 PR článok

Horal 2013

Pravý vysokohorský cyklomaratón v oblasti Kráľovohoľských Nízkych Tatier. Najvyšší bod: Kráľova Hoľa 1946m! Na jej vrchol sa účastníci dostanú po absolvovaní 12km dlhého stúpania s prevýšením 1000m. z obce Šumiac.
Stupava Trophy 2013 PR článok

Stupava Trophy 2013

Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Vás pozýva na 11. ročník športovo-kultúrneho podujatia STUPAVA TROPHY 2013. Bratislavský kraj je so svojou rozlohou 2.053 km2 najmenším krajom Slovenskej republiky, napriek tomu tu nájdete až 40 rôznych cyklotrás s celkovou dĺžkou viac ako 700 km. Náš región poskytuje horským cyklistom a XC bežcom rozsiahle trasy v malebnom prostredí pohoria Malé Karpaty, ktoré svojou krásou očaria srdce každého hobby bajkera a bežca. Návštevníci iste ocenia výhodné možnosti ubytovania a množstvo gastronomických prevádzok aj s regionálnymi špecialitami. V jedinečnom prostredí Bratislavského regiónu sa konajú najznámejšie slovenské preteky pre hobby športovcov.
Súľovský maratón 2013

Súľovský maratón 2013

Po fatranskom maratóne je toto ďalšie z tzv. povinných podujatí pre žilinských bikerov. A keďže Fatranský som vďaka MTB Trophy vynechal o to viac som sa tešil práve sem. Nielen na parametre 88 km a 2800 m ale najmä na charakter trate. Každodenné sledovanie počasia patrilo k tradičnej príprave a deň pred začiatkom bolo jasné, že sa opäť po 2 rokoch môžeme tešiť na extrém – jediné čo nebolo jasné, či v podobe tepla alebo vody...
KLONDIKE Bike Maraton 2013 PR článok

KLONDIKE Bike Maraton 2013

Sme vášniví nadšenci cyklistiky a naše bajky nás priviedli do oblasti Považského Inovca. A práve tu vznikol nápad priviesť sem cyklistov , MTB bikerov , cykloturistov , výkonnostných cyklistov a všetkých nadšencov tohto krásneho športu , aby si zmerali sily na 0 - tom ročníku MTB – maratónu v oblasti Považský Inovec. Táto oblasť je lákavá aj pre všetkých ľudí obdivujúcich krásy našej prírody. Pohorie Považský Inovec patrí do Fatransko - tatranskej oblasti západných Karpát, zabieha do Podunajskej nížiny. Na severe ho ohraničuje Jastrabské sedlo, na juhu sa dotýka mesta Hlohovec. Na východe ho obopína Nitrianska a na západe Považská kotlina. Najvyšším vrchom je Inovec ( 1042 m.n.m. , 15 km od obce Podhradie ), ďaľšie kopce – Bezovec (743 m.n.m.), Krahulčie vrchy – Marhát (748 m.n.m. ). Desiatky kilometrov značených trás otvoria prekrásne výhľady ako napr : Palúch pod Inovcom (1004), rozhľadňa na Panskej Javorine (943 ), Vtáčí Vŕštek (910), rozhľadňa na Marháte (748 ), Bezovec (743 ), Tematín (564 ), Topoľčiansky hrad (525), Skalka nad Hubinov (377), Visiace skaly pod Gajdou.
SLOVÁCI ÚSPEŠNÍ NA PRETEKOCH V RAKÚSKU

SLOVÁCI ÚSPEŠNÍ NA PRETEKOCH V RAKÚSKU

V nedeľu 9.6. sa na pretekoch kategórie UCI C1 vo Winhaag bei Perg v Rakúsku všetci traja zúčastnení slovenskí pretekári umiestnili v bodovanej prvej pätnástke.
6. Oravský cyklomaratón

6. Oravský cyklomaratón

Peknú slnečnú sobotu 08.06.2013 sa konal už 6. ročník Oravského cyklomaratónu v Dolnom Kubíne. Tento rok bol maratón súčasťou Slovak XCM Tour 2013 a Slovenského pohára XCM. Na tento obľúbený oravský a typicky lúčny cyklomaratón sa chodí chytať aj bronz, keďže sa ide len malá časť trate v tieni stromov. Nebolo tomu inak ani tentoraz.
AUTHOR GARMIN bikemaratón Súľovské skaly 2013

AUTHOR GARMIN bikemaratón Súľovské skaly 2013

Podrobné informácie o 15. ročníku AUTHOR GARMIN bikemaratónu Súľovské skaly. Podujatie je zaradené do Valašskopovažskej MTB série 2013, ktorá v tomto roku znova zahŕňa 8 bikemaratónov. 4 sú na Morave a 4 na Slovensku. U AUTHOR GARMIN bikemaratónu Súľovské skaly sa do poradia započítava trasa 48 km. Záštitu nad 15. ročníkom podujatia opäť prevzal predseda Žilinského samosprávneho kraja - Ing. Juraj Blanár.
Fotogaléria z Kellys Bikefest Maratónu

Fotogaléria z Kellys Bikefest Maratónu

Bikecentrum Kálnica cez víkend ožilo cyklistickým festivalom, ktorého súčasťou bol aj MTB maratón. Trať s dĺžkou 40km zvládol najrýchlejšie Milan Barényi. MTBiker vám prináša niekoľko fotiek z tejto akcie.
Fatranské bahenné galeje

Fatranské bahenné galeje

Poriadna dávka blata čakala na účastníkov 8. ročníka Fatranského MTB maratónu, ktorý sa konal 01.06.2013 v Rajeckých Tepliciach pri Žiline. Pršalo skoro celý týždeň, spŕchlo aj večer pred pretekmi a tak sa na pripravených tratiach mohlo začať fatranské bahenné peklo. Ťažké ujmy na zdraví, psychike a materiáli boli zaručené a tie boli preplatené len jedinečnými zážitkami z trate.
Fotogaléria z Fatranského MTB maratónu

Fotogaléria z Fatranského MTB maratónu

Fotogaléria z ďalšieho pokračovania Valašsko – povážskej MTB série. Ako je už tento rok zvykom, aj na Fatrane sťažilo podmienky počasie a okrem prevýšenia a dĺžky trate tak museli pretekári bojovať aj so zábalmi blata. S dlhou traťou sa najrýchlejšie popasovala maratónska stálica Karel Hartl z Českej republiky
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up