Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Peter Sagan skončil v úvodných pretekoch roka tretí

Peter Sagan skončil v úvodných pretekoch roka tretí

Slovenský cyklista Peter Sagan začal súťažný rok 2012 3. miestom v úvodnej etape pretekov Okolo Kataru. Dvadsaťročného Žilinčana v službách tímu Liquigas-Cannondale prešpurtovali v koncovke 1. etapy od Barzan Towers do areálu golfového klubu v Dauhe (142,5 km) iba známy Belgičan Tom Boonen a Brit Adam Blythe. Preteky Okolo Kataru potrvajú do piatka 10. februára.
Peter Sagan štartuje sezónu v Katare PR článok

Peter Sagan štartuje sezónu v Katare

Slovenský cyklista Peter Sagan odletel v piatok do Ázie, kde v nedeľu 5. februára sa pre neho začne nová súťažná sezóna 2012. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale sa predstaví na pretekoch Okolo Kataru, kde ho čaká 6. etáp a podľa odborníkov by mal patriť medzi najväčšie hviezdy a ašpirantov na etapové prvenstvá. Celkovo sa v Katare predstaví na pretekoch kategórie 2.1 kalendára UCI 16 tímov a v nich 129 cyklistov.
Na Okolo Kataru cestuje zo Slovákov iba Peter Sagan

Na Okolo Kataru cestuje zo Slovákov iba Peter Sagan

Pre slovenského cyklistu Petra Sagana sa v nedeľu 5. februára začne súťažná sezóna 2012. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale sa predstaví na pretekoch Okolo Kataru, kde ho v šiestich etapách čaká celkovo 724,3 km. Sagan bude patriť na Okolo Kataru medzi najväčšie hviezdy a ašpirantov na etapové prvenstvá. Celkovo sa v Katare predstaví na pretekoch kategórie 2.1 kalendára UCI 16 tímov a v nich 129 cyklistov.
Peter Sagan by mohol na OH štartovať aj v cross country

Peter Sagan by mohol na OH štartovať aj v cross country

Cyklista Peter Sagan by sa na Hrách XXX. olympiády v anglickom Londýne (27. júla - 12. augusta 2012) mohol predstaviť aj v cross country v horskej cyklistike. Snahu o jeho štart pod piatimi kruhmi vyvinula komisia horskej cyklistiky pre cross country Slovenského zväzu cyklistiky. Doplnené o hlas Sagana
Saganovci končia sústredenie v Toskánsku

Saganovci končia sústredenie v Toskánsku

Bratia Peter a Juraj Saganovci skončia v nedeľu s kolegami z tímu Liquigas-Cannondale sústredenie v Toskánsku. Pre talianske zoskupenie je to posledná spoločná príprava. Od pondelka sa pretekári budú pripravovať už samostatne alebo v menších skupinách. Na jazdcov čakajú aj prvé štarty v sezóne. Peter Sagan sa premiérovo v roku 2012 predstaví na februárových pretekoch Okolo Kataru a na Okolo Ománu.
Tím Liquigas potvrdil Saganov štart na Tour de France

Tím Liquigas potvrdil Saganov štart na Tour de France

Jedným z vrcholov sezóny 2012 budú pre slovenského cyklistu Petra Sagana slávne preteky Tour de France. Vedenie tímu Liquigas-Cannondale na prezentácii družstva pred sezónou v Miláne potvrdilo, že snaženie talentovaného 22-ročného Slováka v prvej časti sezóny bude smerovať k Tour de France.
Vuelta 2012 bude vyhovovať predovšetkým vrchárom

Vuelta 2012 bude vyhovovať predovšetkým vrchárom

Tohtoročné cyklistické preteky Vuelta a Espaňa sa začnú 18. augusta v Pamplone časovkou družstiev. Víťaz tretieho podujatia Grand Tour bude známy 9. septembra na už tradičnom mieste v Madride. Organizátori opäť vybrali náročnú trasu so šiestimi cieľovými stúpaniami. Jednou z najnáročnejších etáp bude šestnásta so záverom na vrchole Cuitu Negru v severnej Astúrii s pasážami s dvadsaťpercentným sklonom.
Saganovci už odišli do Talianska PR článok

Saganovci už odišli do Talianska

V stredu popoludní bolo v rodine Saganovcov o niečo rušnejšie. Nečudo, veď súrodenecká dvojica Peter a Juraj sa po krátkej dovolenke v rodnej Žiline znova pobalila a zamierila späť na Apeninský poloostrov, kde obom začína zimná príprava pred novou náročnou sezónou.
Sagan druhýkrát v kariére Cyklistom roka

Sagan druhýkrát v kariére Cyklistom roka

Cyklistom roka 2011 sa na Slovensku stal Peter Sagan. Dvadsaťjedenročný Žilinčan vystriedal na tróne kráľa slovenskej cyklistiky Petra Velitsa a vo výročnej ankete Slovenského zväzu cyklistiky, ktorá sa premiérovo volala Zlatý pedál, triumfoval druhýkrát v kariére. Predtým získal ocenenie v roku 2008, keď sa stal rovnako ako rok predtým aj talentom sezóny.
Hochschornerovci po druhý raz najlepší na Slovensku, Sagan tretí

Hochschornerovci po druhý raz najlepší na Slovensku, Sagan tretí

Najúspešnejšími slovenskými športovcami v ankete Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) OVB Športovec roka 2011, ktorej výsledky v stredu večer slávnostne vyhlásili v Slovenskom národnom divadle v Bratislave, sa stali vodní slalomári Peter a Pavol Hochschornerovci so ziskom 884 bodov. Na druhom mieste skončil hokejista Zdeno Chára (792 bodov), tretiu priečku obsadil cyklista Peter Sagan (703).
Sagan na Sardínii, sústredenie bude mať kratšie

Sagan na Sardínii, sústredenie bude mať kratšie

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci od začiatku týždňa trénujú na Sardínii na novú sezónu. Kým Juraj by mal zotrvať s tímom Liquigas-Cannondale na talianskom ostrove až do 22. decembra, Peter ukončí sústredenie o dva dni skôr, aby stihol vyhlásenie ankety o najlepšieho slovenského športovca. V Bratislave sa tak objaví už v stredu 21. decembra.
Saganovci na úvodné sústredenie pred sezónou

Saganovci na úvodné sústredenie pred sezónou

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci začali s prípravou na novú sezónu. Prvé sústredenie absolvujú tento týždeň vo vysokohorskom San Pellegrine, nebudú na ňom chýbať ani ich kolegovia z tímu Liquigas-Cannondale.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up