Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

TdF: prológ a 1. etapa

TdF: prológ a 1. etapa

Víťazom prvej etapy 93. ročníka prestížnych cyklistických pretekov Tour de France sa v nedeľu stal Jimmy Casper. Francúzsky jazdec Cofidisu zdolal v záverečnom špurte 184,5 km dlhej etapy, ktorá mala štart i cieľ v Štrasburgu, Austrálčana Robbieho McEwena (Davitamon-Lotto), tretí skončil Erik Zabel z Milramu.
Tour de France: fakty a čísla

Tour de France: fakty a čísla

Cyklistické preteky Tour de France napíšu od soboty na 93. ročníku svoju novú éru. Po siedmich víťazstvách v rade na nich bude prvýkrát chýbať Američan Lance Armstrong, ktorý po vlaňajšom triumfe ukončil svoju kariéru a otvoril dvere ďalším adeptom. Tohtoročné preteky ovplyvnil dopingový škandál v Španielsku, po zverejnení zoznamu podozrivých cyklistov viacerí z nich nebudú na Tour štartovať. Favorit tohtoročných pretekov sa po vylúčení Nemca Jana Ullricha z tímu T-Mobile i Ivana Bassa z družstva CSC hľadá ťažko, na francúzskych cestách však môže prekvapiť aj niekto, s kým sa pred začiatkom Tour príliš neráta.
Tour de France: horúco ešte pred začiatkom

Tour de France: horúco ešte pred začiatkom

Tour de France čelí rovnakému kolapsu ako v roku 1998. Deň pred začiatkom kvôli údajnému dopingovému škandálu boli nútení odstúpiť viacerí cyklisti, medzi inými aj Basso a Ullrich, teda najväčší favoriti na víťazstvo. Tu nájdete kompletný prehľad skutočností. Doplnené 23.7
Spoločné majstrovstvá Slovenska, Čiech a Maďarska v cestnej cyklistike

Spoločné majstrovstvá Slovenska, Čiech a Maďarska v cestnej cyklistike

Výsledky a reportáže z Myjavy a Bratislavy, kde sa posledné 4 dni konali Spoločné majstrovstvá Slovenska, Čiech a Maďarska v cestnej cyklistike.
Ivan Basso suverénnym víťazom Giro d´Italia 2006 - doplnené

Ivan Basso suverénnym víťazom Giro d´Italia 2006 - doplnené

Taliansky cyklista tímu CSC Ivan Basso sa stal víťazom 89. ročníka Giro d´Italia. Basso vyhral prestížne podujatie zaradené do najvyššej kategórie Grand Tours po prvý raz a to suverénne, keď pred druhým Španielom Josem Gutierrezom Cataluňom mal v celkovej klasifikácii náskok 9:18 min.
Giro d'Italia - sumár po 3. etape

Giro d'Italia - sumár po 3. etape

Tretiu etapu 89. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia z Perwezu do Namuru na belgickom území vyhral časom 5:14,43 h Nemec Stefan Schumacher. V náročných podmienkach za neustáleho dažďa si jazdec tímu Gerolsteiner vytvoril v záverečných kilometroch mierny náskok pred hlavným pelotónom a udržal ho až do cieľa. Druhý skončil s dvojsekundovou stratou Španiel vo farbách amerického tímu Discovery Channel Jose Luis Rubiera a tretie miesto si v špurte vybojoval skúsený Talian Davide Rabellin (+6) z Gerolsteineru. Doterajší líder a dvojnásobný víťaz Gira Talian Paolo Savoldelli (Discovery Channel) prišiel napriek 9. miestu o svoju vedúcu pozíciu v celkovom poradí, keď sa pred neho o 13 sekúnd dostal víťaz z pondelka Schumacher. Tretí je aktuálne ďalší Talian Rebellin.
Tohtoročné Giro d´Italia najťažšie od roku 1999

Tohtoročné Giro d´Italia najťažšie od roku 1999

Úvodné štyri etapy v Belgicku, potom päť horských finišov, či časovka družstiev. To všetko je v itinerári 89. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktoré sa začínajú v sobotu úvodnou etapou - časovkou na 6,2 km v belgickom Seraingu. Štart bojov o "Corsa Rosa", čo je prezývka ružového dresu pre najlepšieho jazdca, sa uskutoční ôsmykrát v histórii mimo Talianska. Tentoraz to bude vo východnom Belgicku vo Valónskom regióne. Tohtoročná edícia Gira má byť najťažšou od roku 1999.
Alpen Challenge

Alpen Challenge

... je amatérsky závod zameraný na cestnú cyklistiku, ktorý sa koná v okolí miest Lantsch/Lenz , Albulapass , Forcola di Livigno , Berninapass a Julierpass , vo Švajčiarskych Alpách ... Alpen-Challenge má dve trate: „Menej náročná“ , CLASSIC ktorá vedie z mestečka Latsch/Lenz , Albulapass , Julierpass , Latsch/Lentz a meria 122 km s prevýšením 3000 m .Druhá , Challenge je 220 km dlhá s prevýšením 4000 m a vedie z Lantsch/Lenz , Albulapass , Forcola di Livigno , Berninapass , Julierpass , Lantsch/Lenz...
Dopoval Armstrong? (doplnené)

Dopoval Armstrong? (doplnené)

Sedemnásobný víťaz cyklistických pretekov Tour de France Lance Armstrong sa podľa informácií francúzskeho športového denníka L'Equipe dopracoval k svojmu prvému triumfu na prestížnych pretekoch v roku 1999 aj zásluhou látky EPO, hormónu zvyšujúceho vytrvalostné schopnosti organizmu. L´Equipe na úvodnej stránke v palcovom titulku tvrdí, že "Armstrong klame", lebo testy vo francúzskych laboratóriách odhalili použitie zakázanej podpornej látky EPO v zmrazených vzorkách moču, ktoré boli odobraté americkému cyklistovi v roku 1999. Stopy po erytropoetíne objavili pracovníci laboratórií v Chatenay-Malabry v šiestich rôznych močových odberoch Lanca Armstronga z celkového počtu dvanástich pozitívnych prípadov v tom roku. doplnené 6.9
Armstrongova ďalšia kariéra: politická?

Armstrongova ďalšia kariéra: politická?

Fenomén cestnej cyklistiky posledných rokov, Lance Armstrong, po rekordnom siedmom víťazstve na Tour de France oznámil koniec svojej profesionálnej cyklistickej kariéry. V médiách sa už stihli objaviť informácie o jeho politických ambíciách a inklinácii k republikánskej strane, ktorú zastupuje jeho priateľ, prezident Bush...
Tour de France - 21.etapa a zhrnutie.

Tour de France - 21.etapa a zhrnutie.

Víťazom 92. ročníka cyklistických pretekov Tour de France sa stal Američan Lance Armstrong. Siedmym triumfom v rade na francúzskych cestách 33-ročný Texasan prepísal históriu najslávnejších a najnáročnejších etapových pretekov sveta, keď v tabuľke viacnásobných víťazov má pred štvoricou cyklistov s piatimi triumfami: Francúzov Anquetila a Hinaulta, Belgičana Merckxa a Španiela Induraina už náskok dvoch prvenstiev. Siedmy triumf bol pre Armstronga posledným, keďže 92. ročník Tour de France bol jeho záverečnými pretekmi v rade.
Tour de France - 20.etapa

Tour de France - 20.etapa

Americký cyklista Lance Armstrong sa so svetovým pelotón na Tour de France lúči vo veľkom štýle. V predposlednej 20. etape 92. ročníka najväčších pretekov na svete, ktorou bola náročná časovka na 55 km v okolí baníckeho mesta St. Etienne, sa jazdec tímu Discovery Channel konečne dočkal prvého tohtoročného víťazstva a prakticky si zaistil siedme prvenstvo v rade na Tour. O prvenstvo by ho mohla pripraviť len nejaká nepredvídateľná náhoda v nedeľňajšej záverečnej etape do Paríža, po ktorej definitívne ukončí svoju bohatú športovú kariéru. Armstrong víťazstvom v náročnej jazde proti chronometru zvýšil v celkovom poradí svoj náskok pred Talianom Ivanom Bassom na 4:40 min.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up