Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestovat

Festival Cyklocestovanie 2015 a jeho úspešný štart

Festival Cyklocestovanie 2015 a jeho úspešný štart

V sobotu dňa 14. februára 2015 sa začala písať história festivalu Cyklocestovanie na Slovensku. Festival má už vo svojich začiatkoch pozitívne ohlasy a už dnes sa rysuje jeho ďalšia budúcnosť a kontinuita, ktorá umožní všetkým, či už domácim alebo aj zahraničným cyklocestovateľom rozširovať svoje poznatky a zážitky z cestovania po svete na bicykli.
Bicyklami do Solúna

Bicyklami do Solúna

Po roku sa mi opäť naskytla otázka: Čo s letom? Bez bicykla si už leto poriadne neviem predstaviť a tak sme už v zime s kamarátmi rozmýšľali, kam zamierime tento rok. Po minulom roku, keď sme boli v Medžugorí (Bosna a Hercegovina), sme chceli tento rok skúsiť niečo nové. Feke(Maťo B.) mi raz napísal, že už má cieľ na leto. „Ideš do toho Feri?“ Moja odpoveď bola: „Zase nejaká somarina, pre iných nezmyselná? Ale idem!“ To som ešte nevedel, čo zase vymyslel. Plán bol Istanbul. Začali sme robiť „nábor“, kto pôjde s nami. Na moje prekvapenie, bol tento nápad prijatý celkom slušne. Oproti minulému roku, keď sme vyrazili štyria, sa nás teraz nazberalo celkovo šesť. S Fekem sme začali plánovať trasu. Keď sme ju už mali naplánovanú a ubytovanie vytipované, stačilo ich zabookovať, v Istanbule začali demonštrácie. Viacerých to odradilo, no ja som stále dúfal, že sa situácia upokojí. V polovici júna sme definitívne zmenili cieľ trasy na Solún. Bolo potrebné upraviť trasu. Prvých 5 etáp ostalo nezmenených, ostatné sme vytvorili nanovo. Keď už bolo konečne všetko pripravené mohli sme vyraziť. A tak sme sa v pondelok 8. júla, šiesti Prešovčania vybrali za novými zážitkami do Solúna. Čakalo nás približne 1600 km za 9 dní. Vedel som, že to bude viac, lebo google sa niekedy mýli a my poblúdime. Aj sa tak stalo, ale o tom neskôr.
Júlové číslo Cyklistickej dopravy PR článok

Júlové číslo Cyklistickej dopravy

Dúfam, že si užívate leto a bicykel, tak ako sa patrí. Nadšenie z Velocity 2013 v nás ešte trvá, tak vám s radosťou prinášame nové témy z oblasti cyklodopravy. Konečne Technickým podmienkam pre cyklistické komunikácie svitá a na nové časy a dúfame, že sa už nebudú robiť žiadne obštrukcie a konečne uzrú svetlo sveta. V prípade národnej stratégie a financovania sa cyklodopravy z v budúcom programovacom období sa to cyklosvetlo trošku stráca, ale veríme, že ho nájdeme. Určite sa nezabudnite zaregistrovať na konferenciu Cyklistická doprava 2013,ktorá bude v Žiline.
Na bicykli okolo Slovenska

Na bicykli okolo Slovenska

Nápad, ktorý som nosil v hlave niekoľko rokov. Neustále som to odkladal a vždy sa našiel dôvod, prečo cestu nezrealizovať. Tento rok sa však moje odhodlanie vystupňovalo na maximum a práve preto už v tejto chvíli šliapem do pedálov. Spolu so mnou sa na cestu vydal aj poľský kolega Lukasz, ktorý sa o akcii dozvedel na internete.
Prvá etapa cesty okolo sveta úspešne prekonaná

Prvá etapa cesty okolo sveta úspešne prekonaná

Po 19 dňoch na ceste oddychujem v Bergame. Po 1759km v 8 krajinách za 90 hodín strávených na bicykli som nastúpal 17378 m. Viac na http://www.worldbiketravel.sk/poradie/. Cesta okolo sveta začala 1.5 na Devíne v Bratislave. Tam bolo troška fotenia a lúčenia s blízkymi. Odtiaľ sa šlo so zopár priateľmi a ľudmi, ktorí ma chceli odprevadiť az po hranice a niektorí šli až takmer do cieľa do Kapuváru.
Ako cestovať?

Ako cestovať?

Ak ste sa vybrali na dlhšiu túru, tu je niekoľko rád. Dozviete sa čo si zobrať so sebou, ako sa obliecť, ako si uchrániť bike a ako sa pokojne a spokojne vyspať...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up