Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Fatbike

S fatbikom na lyžiarskom svahu

S fatbikom na lyžiarskom svahu

Podobne ako na Slovensku, tak aj v Bavorsku majú túto zimu málo snehu. To sú však výborné podmienky na vyskúšanie fatbiku, napríklad aj na lyžiarskom svahu...
Ako sa jazdí na fatbikoch Rock Machine v bike parku Malinô Brdo? PR článok

Ako sa jazdí na fatbikoch Rock Machine v bike parku Malinô Brdo?

Vyskúšajte si jazdenie na fatbikoch v bike parku Malinô Brdo pri Ružomberku, prípadne si ho rovno kúpte, veď cena základného modelu AVALANCHE 30 je (iba) 1 099 €. Ambasádori značky Rock Machine si boli vyskúšať nové fatbiky a zo svojej jazdy spravili celkom slušnú fotogalériu...
Ebajk požičovňa: hriešny tanec na fat-ebikoch PR článok

Ebajk požičovňa: hriešny tanec na fat-ebikoch

Fat-ebike, snow-ebike alebo len ebajk s „tlstými pneumatikami“. Stále je to zimný elektrobicykel s extrémne širokými plášťami na jazdu po snehu, blate, piesku, štrku a šmykľavých povrchoch. S príchodom zimnej sezóny dostáva fat-ebike príležitosť ukázať svoj pravý potenciál. V najväčšom centre ebajkov – Svete elektrobicyklov, spustili zimnú požičovňu tohto zábavného športového náradia.
Test: Ja a tlsťoch Rock Machine - Avalanche 30

Test: Ja a tlsťoch Rock Machine - Avalanche 30

V jednom zo svojich predchádzajúcich článkov som písal niečo v zmysle: „Netreba hneď kupovať fatbike, aby si človek užil jazdenie v zime“. Túto zimu som si teda parádne užil aj na svojom klasickom špeciáli, ale v jej závere sa mi naskytla možnosť otestovať už spomínaný hit poslednej doby. Navyše vzhľadom na priebeh Veľkej noci mi to príde ako celkom aktuálna téma :).
Do piatku 13.2.2015 (22:00 hod.) dražíme FatBike od Rock Machine - Avalanche 70 PR článok

Do piatku 13.2.2015 (22:00 hod.) dražíme FatBike od Rock Machine - Avalanche 70

Na stránkach MTBIKER ste mohli vidieť niekoľko častí nepravidelného seriálu Bicyklom po Slovensku. Videá a neskôr aj fotografie, ktorými sa snažíme ukázať pekné kúty Slovenska oslovili značnú kôpku fanúšikov. S podporou firmy Sloger zabezpečujúcou import bikov Rock Machine pre Slovensko sme rástli od samého začiatku, až sa dnes, po takmer dvoch rokoch fungovania stránok Bicyklom po Slovensku oficiálne spájame s firmou Sloger.
Biky fóristov: Moje prvé skúsenosti na fatbiku Salsa Beargrease

Biky fóristov: Moje prvé skúsenosti na fatbiku Salsa Beargrease

Fatbike som si prvýkrat vyskúšal minulý rok v lete. Požičal som si český Duratec Snowdoor a obehol som s ním Cerovú dráhu v Bratislave (ako obyčajne - oboma smermi). Komfort a jazdné vlastnosti ma prekvapili. Vzhľadom k jeho výzoru by som čakal oveľa ťažkopádnejší bicykel a namáhavejšie šliapanie. Musím povedať, že okrem toho, že sa to „dalo“, som bol aj nadšený. Široké plášte samé spracujú mnohé nerovnosti terénu, pri ktorých je na trail alebo AMEN biku potrebné situáciu už „riešiť“.
Hľadáte poriadny fatbike? Potom je tu PIVOT Cycles LES FAT

Hľadáte poriadny fatbike? Potom je tu PIVOT Cycles LES FAT

Komplet karbónový fatbike so špeciálnymi pätkami SWINGER II, ktoré robia z tohto tátoša zaujímavý univerzál. Pozrite sa, v čom spočíva uvedené vylepšenie ako aj fotografie detailov a video, na ktorom dostal fatbike riadne zabrať.
Specialized fatbike: Na snehu, piesku, hline, blate a aj vo vzduchu

Specialized fatbike: Na snehu, piesku, hline, blate a aj vo vzduchu

Okrem už klasickej dospeláckej verzie sa začínajú objavovať aj menšie detské veľkosti 20" a 24". Žeby námet na vianočný darček? Aspoň podľa tohto videa, jasná voľba :). Ako je vidieť aktivitu viacerých výrobcov, tak sa zdá, že vynakladajú celkom veľké úsilie na to, aby sa fatbiky presadili...
Fatbike: Lavína zábavy od RockMachine

Fatbike: Lavína zábavy od RockMachine

Nie každá lavína vyvoláva strach a budí rešpekt. Fatbike Avalanche od RockMachine, to je lavína, ktorá jednoznačne budí záujem a priam vyvoláva zábavu. Prvé, čo na tomto stroji bajkera zaujme, je pohľad dopredu dole. Ja som začal hľadať štartér, pretože pri pohľade na štvorpalcový plášť som mal pocit, že sedím na motorke. Štartér som nenašiel - takže som začal dupať do pedálov... Na skúšku sme dostali Avalanche v nižšej verzii Thirty a vo vyššej Seventy, za čo ďakujeme RockMachine a Sloger-u.
Test: Fatbike Duratec Snowdoor - bike pre pôžitkárov a dobrodruhov

Test: Fatbike Duratec Snowdoor - bike pre pôžitkárov a dobrodruhov

Pod zadok sa nám dostal po dobu siedmych dní bike skonštruovaný do extrémnych podmienok s mrazivým názvom Duratec Snowdoor. Ako názov sám napovedá jeho DNA bola špeciálne upravená a vyladená, aby si poradila s podkladom, pri ktorom bežné biky znervóznejú a necítia sa takpovediac úplne vo svojej koži. Nakoľko Perinbaba si v tomto ročnom období zatiaľ užíva prázdniny niekde v teple, bike bol podrobený testom v prechodných podmienkach v Malých Karpatoch. Fatbike dala do testu požičovna a predajca www.fatbikes.sk.
Fatbike a Chris Akrigg s jeho parádičkami na piesku, kameňoch, skalách aj vode

Fatbike a Chris Akrigg s jeho parádičkami na piesku, kameňoch, skalách aj vode

Chris Akrigg zavítal vo svojom najnovšom videu k moru a predviedol, na čo je dobrý fatbike. Jazda po piesočných dunách a ďalšie zaujímavé terény sú ako stvorené na zábavu na fatbikoch. A obzvlášť to platí v Chrisovom prípade.
Veľké Soľné jazero a bajkovačna v ňom

Veľké Soľné jazero a bajkovačna v ňom

Na Fat bikoch po Great Salt Lake v Utahu. Škoda, že niečo takého nemáme aj u nás na Slovensku. Záznam z jazdy si môžete pozrieť na Strave - app.strava.com/activities/127266955.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up