Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Info

Nový Bikepark v Poľsku na obzore

Nový Bikepark v Poľsku na obzore

Na druhej strane Tatier sa chystá čosi veľké. Najväčší projekt v histórii poľských bikeparkov by mal uzrieť svetlo sveta už v budúcej sezóne.
Top 10 dizajnových kúskov roku 2013

Top 10 dizajnových kúskov roku 2013

Od vynájdenia bicykla už nejaký ten rok ubehol. Počas týchto rokov sa bicykle vylepšovali, zrýchľovali, odľahčovali,...Zmenami za tieto roky neprešla len stránka technická ale aj dizajnová. Rok 2013 nebol iný a priniesol viacero zaujímavých dizajnových riešení. Nasledujúcich 10 bicyklov môžeme zaradiť medzi to najzaujímavejšie z oblasti dizajnu, čo priniesol rok 2013.
Decembrové číslo časopisu Cyklistická doprava PR článok

Decembrové číslo časopisu Cyklistická doprava

Príjemné prežitie Vianočných sviatkov veľa pohody, nech sa vám splnia sny v osobnom, pracovnom ako aj cykloživote. To vám praje kolektív redakcie ako aj portálu cyklodoprava.sk. A ako darček prijmite decembrové číslo cyklistickej dopravy.
Sandwich bike

Sandwich bike

Z času na čas sa na scéne objaví čosi, čo ťažko pomenovať. Čosi, čo by bez riadnej dávky strelenosti a fantázie určite nevzniklo. Kde by sme priestor na takúto „strelenú“ fantáziu našli? Samozrejme v krajine tulipánov a žiadnom inom meste ako Amsterdame. Práve tu sídli spoločnosť Pedal Factory, ktorá na trh prináša pre niekoho dizajnovú bombu, pre niekoho trápny gýč v podobe Sandwichbiku.
Slovenský cyklokros dobýva preteky v Európe a pripravuje sa na SP CDM v Belgicku

Slovenský cyklokros dobýva preteky v Európe a pripravuje sa na SP CDM v Belgicku

Taký úspešný víkend slovenský cyklokros nezaznamenal. Slovenskí reprezentanti sa v termíne 1.12 zúčastnili súčasne na dvoch významných podujatiach UCI svetových pohároch kategórie C2 v poľskom Gosciecine, kde zvítazil Gavenda Róbert a v rakúskom Ternitze sa darilo reprezentácii ešte viac kde v kat.elite zvíťazil Martin Haring, na štvrtom mieste skončil Ondrej Glajza a v kat.juniori zvíťazil Matej Ulík a tretí došiel Kristián Zimány.
Rozhovor s cyklokoordinátorom, Ing. Petrom Klučkom

Rozhovor s cyklokoordinátorom, Ing. Petrom Klučkom

V máji tohto roku vláda SR prijala Národnú stratégiu cyklistickej dopravy a cykloturistiky v Slovenskej republike. O tom, čo sa od mája udialo, čo sa momentálne deje a čo sa ešte len chystá sme sa rozprávali s historicky prvým Národným cyklokoordinátorom, Ing. Petrom Klučkom.
Novembrové číslo Cyklistickej dopravy

Novembrové číslo Cyklistickej dopravy

Bohatá jeseň nám opäť priniesla s menším meškaním novinky z oblasti cyklodopravy, či už z domova alebo zo zahraničia. Zaujímavým faktom je, ako Rakúšania objavujú Banskú Bystricu. Alebo posledné údaje o náraste cyklistov v Žiline, kde práve prostredníctvom IT technológii je možné monitorovať cyklistov. Okrem toho, vám prinášame prehľad o tom, ako je to vlastne so stavom cykloinfraštruktúry vo vybraných mestách. Taktiež si na spestrenie môžete prečítať fotoreport z rodiska solúnskych bratov.Príjemné čítanie. Sme radi, že na Slovensku máme aj študentov,ktorí využívajú bicykel do školy, preto vám prinášame aj ich pohľad – momentálne z Trnavy
Kúpa veci z bazáru, rady

Kúpa veci z bazáru, rady

Mnohí z nás už na bazároch hľadali či nakupovali bicykle alebo komponenty. Mnohí z nás sa už aj doma tešia z „nového“ biku alebo „nového“ komponentu. Bohužiaľ, nie každý má to šťastie a tak sa z času na čas niekto stane obeťou väčšieho či menšieho podvodu.
Pripravili sme pre Vás teda zopár rád, ako minimalizovať riziko a vyhnúť sa podvodníkom.
Neviditeľná prilba

Neviditeľná prilba

Vadí Vám pri cyklistike prilba? Stláča Vás remienok, tvar prilby nie a nie priľnúť k hlave, cítite s v prilbe nekomfortne. Ak ste doteraz nemali pri ochrane hlavy na výber a trpeli ste, teraz už nemusíte. Riešenie dvoch bikeriek zo Švédska robí z prilby na hlave zbytočnosť. Teda ak máte po ruke voľných 400 €.
1. zimný mtb maratón 2014

1. zimný mtb maratón 2014

Propozície k blížiacemu sa 6. ročníku Slovak winter MTB & Running Trophy.
Slovensko, svetová cyklistická veľmoc

Slovensko, svetová cyklistická veľmoc

Slovensko ako svetová cyklistická veľmoc? Pre niekoho možno úsmevná poznámka, v skutočnosti však všetko nasvedčuje tomu, že je to tak. Poďme sa spoločne pozrieť na zopár zaujímavých udalostí a čísel, ktoré potešia každého priaznivca cyklistiky na Slovensku.
FlyKly inteligentné koleso

FlyKly inteligentné koleso

Elektrické bicykle pomaly ale isto prerážajú na trh a na cestách ich vidno stále častejšie. Vývoj ide aj v tejto oblasti dopredu a nové technológie prenikajú aj do tejto oblasti. Načo však kupovať celý bicykel ak nám stačí koleso? Presne to si povedal tím dizajnérov a biznismanov v New Yorku a tak Vám môžeme predstaviť horúcu novinku- FlyKly inteligentné koleso.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up