Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Maraton

Reportáž: Horal 2015 - Majstrovstvá Slovenska v XCM na skutočne maratónskej trati

Reportáž: Horal 2015 - Majstrovstvá Slovenska v XCM na skutočne maratónskej trati

Predstavovať Horala je asi naozaj zbytočné a za tie roky sa z neho stal už legendárny maratón. To isté platí pre  trať s príznačným názvom „Krejzi“, ktorá každý jeden rok nezostáva nič dlžná svojmu významu. No a po večných ťahaniciach sme sa opäť mohli vydať aj na Kráľovu Hoľu - a tá veru nesklamala...
Fotogaléria: HORAL TOUR 2015

Fotogaléria: HORAL TOUR 2015

Vo Svite sa koncom minulého týždňa bicyklovalo vo veľkom: HORAL TOUR, ŠKODA Horal MTB maratón a ešte aj Detská tour Petra Sagana. Fotogaléria Petra Kostku zachytáva zázemie akcie aj nasadenie jazdcov na trati.
Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - Finále ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - Finále ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015

Prvý septembrový víkend, presne dňa 5.9. 2015 sa uskutoční finále ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015 v známych Hrabušiciach. Termín pre lacnejšie štartovné za 15 € je do 14.8 takže, ak ste sa ešte neprihlásili, pozrite si propozície a prihláste sa čím skôr.
Fotogaléria z Pálavského Krpála

Fotogaléria z Pálavského Krpála

V Mikulove pri Brne, kúsok od hraníc so Slovenskom, sa v sobotu konal MTB maratón Pálavský Krpál, ktorý si zapísal už svoj 8. ročník. Na nenáročnej trati cez krásny región Pálava sa naháňalo aj nemálo Slovákov, ktorí sa na takmer 500 fotkách istotne nájdu.
ŠKODA STUPAVA TROPHY 2015 – alebo aj skutočne rýchlych 105 km

ŠKODA STUPAVA TROPHY 2015 – alebo aj skutočne rýchlych 105 km

ŠKODA STUPAVA TROPHY svojimi peknými parametrami vôbec nevyzerá, že sa koná iba kúsok od nášho hlavného mesta. Napriek "malým" kopcom sa organizátorom podarilo vyznačiť 4 krásne bikerské trasy od 25 do 105 km, na ktoré sa odhodlalo takmer 900 ľudí. Pre tých, ktorí sa chcú úplne „doraziť“ bola v ponuke aj tradičná kombinácia s nedeľným behom ale ten som pre tentoraz vynechal.
Fotogaléria: ŠKODA STUPAVA TROPHY 2015

Fotogaléria: ŠKODA STUPAVA TROPHY 2015

Pozrite sa na 558 fotografií zo soboty 25.7. 2015, kedy sa na štart v Stupave postavilo 1066 pretekárov. Do cieľa z nich prišlo 1055, takže iba 11-ti nedokončili trasu. Stupavský maratón bol opäť zaradený aj do série ŠKODA BIKE OPEN TOUR ako 4. kolo.
Pozvánka: BELIANSKO - PIENINSKÝ MTB maratón PR článok

Pozvánka: BELIANSKO - PIENINSKÝ MTB maratón

Na MTB cyklistov nezabúdajú ani v okolí Ždiaru a Belianskych Tatier. Už v sobotu 8.8.2015 sa môžete tešiť na prvý MTB pretek v tejto oblasti. Stredisko SUN Bachledova tohto roku pripravilo vyslovene vyhliadkový maratón s dvoma trasami rôznej náročnosti i atrakciami pre deti. Zábava však bicyklovaním nekončí, ale presúva sa na víkendový folklórny festival Goralské slávnosti, ktorý sa bude konať v Ždiari.
Cyklomaratón ŠKODA STUPAVA TROPHY už tento víkend aj s novinkou - Nultý ročník ELIMINÁTOR PR článok

Cyklomaratón ŠKODA STUPAVA TROPHY už tento víkend aj s novinkou - Nultý ročník ELIMINÁTOR

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015, séria najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku, sa už tento víkend predstaví na Záhorí. Cyklomaratón ŠKODA STUPAVA TROPHY otvorí druhú polovicu tohtoročnej série a ponúkne fanúšikom horskej cyklistiky na výber až päť tratí s rôznou dĺžkou a obtiažnosťou. Každý účastník získa štartovný balíček s cyklo ponožkami ŠKODA a možnosť vyhrať v tombole skvelý originálny horský bicykel ŠKODA. Prvé preteky štartujú v sobotu 25. júla o 9:00 hod.
Reportáž: Salzkammergut Trophy 2015 alebo aj poriadne dlhé rakúske saunovanie - Moja najobľúbenejšia akcia v celom kalendári

Reportáž: Salzkammergut Trophy 2015 alebo aj poriadne dlhé rakúske saunovanie - Moja najobľúbenejšia akcia v celom kalendári

Bez tejto 211 km dlhej a bláznivej trasy si už sezónu ani neviem predstaviť. Tých 7000 výškových metrov sa dá spraviť vlastne aj niekde u nás, ale zaručene to nebude taká zábava. Väčšinou si tento fakt uvedomím až s odstupom času a najmä po ďalšom extrémnom ročníku. Vodu pre tento krát vystriedala pravá sauna...
Reportáž: Obr Drásal alebo 175 pekelne horúcich kilometrov

Reportáž: Obr Drásal alebo 175 pekelne horúcich kilometrov

Uplynulý víkend sa mestečko Holešov pod Hostýnskymi vrchmi stalo centrom bajkového diania u našich západných susedov. Konal sa tu už 22. ročník legendárneho Drásala. Pretek je už 15. sezónu zaradený do seriálu Kolo pro život a je tak len jedným z dvoch podujatí, ktoré sú v tomto seriáli úplne od jeho začiatku. Drásal so svojou 22 ročnou tradíciou je kultovým pretekom a na jeho prestíži pridal aj fakt, že od minulého roka pribudla ku klasickej 115 km dlhej trati aj ultramaratónska 175 km dlhá štreka zvaná Obr Drásal.
Reportáž: Oravský cyklomaratón 2015 - Po páde so zlomeninou 32 km až do cieľa

Reportáž: Oravský cyklomaratón 2015 - Po páde so zlomeninou 32 km až do cieľa

V sobotu 4.7.2015 sa uskutočnil 8. ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Oravských kopcov - Oravský cyklomaratón. Bol zaradený do série SLOVAK XCM TOUR 2015, ktorá pozostáva z desiatich cyklomaratónov. Zároveň je súčasťou Slovenského pohára XCM a išlo sa tam aj 5. kolo - Detská tour Petra Sagana. Účasť, napriek dovolenkovej sezóne a veľkej horúčave, bola pomerne slušná. Na štart sa postavilo celkove 605 pretekárov.
Pozvánka: Preteku Bike VALACHY vo Veľkých Karloviciach sa zúčastní aj hokejista Jiří Hudler PR článok

Pozvánka: Preteku Bike VALACHY vo Veľkých Karloviciach sa zúčastní aj hokejista Jiří Hudler

VEĽKÉ KARLOVICE – Jeden z najlepších hokejistov NHL Jiří Hudler bude osobnosťou BIKE VALACHY – preteku horských bicyklov, ktorý sa uskutoční v sobotu 11. júla 2015 vo Veľkých Karloviciach v rámci tretieho ročníka seriálu VALACHY TOUR.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up