Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Reportaz

Od Pandy po Krejzy

Od Pandy po Krejzy

Vlani som sa snažil reportami naštartovať ostaných k písaniu. Dosiahol som opak. Čitateľ je náročný a mám pocit, že ak to nie je bombastické, pošliapu ťa. Tak radšej nikto nepíše. A tak je tu nejako pusto. Červo má teraz iné starosti a žije tu len fórum a bazár. Takže taký obyčajný report.
Tour de France za nami

Tour de France za nami

Španiel Alberto Contador z tímu Discovery Channel sa stal víťazom jedného z najkontroverznejších a zároveň i najvyrovnanejších ročníkov cyklistických pretekov Tour de France v histórii.
Ďalší šok na Tour - Rabobank stiahol žltého Rasmussena

Ďalší šok na Tour - Rabobank stiahol žltého Rasmussena

Škandály na cyklistickej Tour de France nekončia, na cyklistiku spadol ešte väčší dopingový tieň. So slávnymi pretekmi sa musí po Alexandrovi Vinokurovovi šokujúco rozlúčiť aj ďalší favorit, v žltom drese jazdiaci Dán Michael Rasmussen.
Podvodníci preč a chaos

Podvodníci preč a chaos

Alexander Vinokurov nepoužil žiadnu dopingovú metódu a spolu so svojím cyklistickým tímom Astana sa stal na 94. ročníku Tour de France obeťou krivého obvinenia. Taká je prvá reakcia kazašského pretekára, ktorého podľa utorkových správ na základe vzorky zo sobotnej časovky jednotlivcov usvedčili z použitia krvného dopingu formou transfúzie krvi obohatenej o kyslík.
Vinokurovov krvný doping, Astana odstupuje z Tour

Vinokurovov krvný doping, Astana odstupuje z Tour

Kazašský cyklista tímu Astana Alexander Vinokurov neprešiel dopingovým testom po sobotňajšej 13. etape 94. ročníka Tour de France, ktorou bola časovka jednotlivcov v známom francúzskom meste Albi. Na svojej internetovej stránke o tom informuje francúzsky športový denník L´Equipe, oficiálne cyklistické zdroje mlčia, aj keď Astana už oznámila odchod z Tour.
Skončila sa Old Spice Afrika Expedícia

Skončila sa Old Spice Afrika Expedícia

Old Spice Afrika Expedícia – ktorej členovia sú športovci z východnej a strednej Európy – 11. marca vyrazila z Kapského mesta a 3. júla prišla do Alexandrie. Počas cesty prešli v smere juh-sever africký kontinent. Z extrémnych športovcov pozostávajúca skupina – pod vedením Pála Hídvégi-Üstösa – trávila posledné štyri mesiace a 12 500 kilometrov výstupom na vrch, behom, cyklistikou, túrami a kajakom.
SP DH Veľká Rača - fotogaléria

SP DH Veľká Rača - fotogaléria

Druhé kolo Slovenského pohára a Majstrák SR na Veľkej Rači prebehol za výborného počasia a za účasti 212 pretekárov... Priebeh pretekov bol OK a dopadlo to takto: Majstri: Polc (M), Laktiš (J), Mackovič (HF), Zlatoš (H), Drábik (MS), (Ženy - titul nebol udelený), Laššo (Žiaci). 130 fotiek
Old Spice Afrika Expedícia - report #6

Old Spice Afrika Expedícia - report #6

18. jún - jubilejný stý deň expedície
Počas sto dní sme spravili 11 204 kilometrov behom, na bicykli, kajakom a na presun sme využili aj kamión. 100 dní...
Old Spice Afrika Expedícia - report #5

Old Spice Afrika Expedícia - report #5

... Dnešný deň môžem opäť prirovnať ku giga húsenkovej dráhe. Odchádzali sme z výšky 2 400 m, vyšli sme na 2 800 m, klesli sme na 1 065 m (tu sme prechádzali nad Modrým Nílom) a potom zase na výšku 2 400 m do mesta Debre Markos.
SP: Polc opäť 3., v aktuálnom rebríčku 2.

SP: Polc opäť 3., v aktuálnom rebríčku 2.

Slovenský horský cyklista Filip Polc obsadil na piatych pretekoch Svetového pohára v rakúskom Schladmingu v disciplíne four cross 3. priečku a v aktuálnom poradí SP je už na druhom mieste.
Tour zažila fantastický úvod v Londýne

Tour zažila fantastický úvod v Londýne

Britský Londýn sa v sobotu popoludní zmenil na kúsok Francúzska, keď v meste na Temži začínala Tour de France. Atmosféra rovnaká ako v Paríži či v iných francúzskych mestách, jediný rozdiel bol v tom, že vo Francúzsku autá nejazdia vľavo. Pri trati prológu sa podľa prvých odhadov tiesnil jeden milión divákov, čo je pre organizátorov veľký úspech. + foto z Londýna
V 4. kole SP triumf Boudného a Števkovej

V 4. kole SP triumf Boudného a Števkovej

Majstrom Slovenska v cross country v horskej cyklistike sa vo štvrtok v Kláštore pod Znievom stal pretekár klubu Dukla Trenčín Maroš Kováč. Ten v cieli predstihol Milana Barényiho (ŽP Šport Podbrezová), tretí dojazdil Patrik Kuril (Merida). Medzi ženami bola najrýchlejšia Janka Števková z CK MTB Dohňany, druhá skončila Ľubomíra Kalinová (Klimatex Pezinok), tretie miesto obsadila Katarína Uhláriková (ELK).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up