Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Sagan: Bolo to akoby sme hrali Playstation

Sagan: Bolo to akoby sme hrali Playstation

Tourminátor Peter Sagan mohol predviesť v piatok v štátny sviatok SR ďalšie víťazné gesto pre svojich cyklistických fanúšikov. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa dočkal v siedmej etape prvého triumfu na 100. ročníku Tour de France, keď na cestách medzi Montpellierom a Albi (205,5 km) dokonale využil podporu celého tímu Cannondale.
Sagan sa dočkal prvého triumfu na 100. ročníku

Sagan sa dočkal prvého triumfu na 100. ročníku

Slovenský cyklista Peter Sagan sa dočkal prvého etapového víťazstva na 100. ročníku Tour de France. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale sa radoval v špurte pelotónu v závere 7. etapy z Montpellieru do Albi, ktorá merala 205,5 km. Sagan si vďaka triumfu poistil zelený dres lídra bodovacej súťaže. V celkovom poradí naďalej vedie Daryl Impey z JAR. Sagan sa radoval zo štvrtého etapového triumfu v kariére na Tour.
Sagan tretíkrát druhý, tentoraz ho zdolal Greipel

Sagan tretíkrát druhý, tentoraz ho zdolal Greipel

Nemec André Greipel sa stal v šprintérskom súboji víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Aix-en-Provence do Montpellieru a merala 176,5 km. Profil etapy vyhovoval šprintérom, čo sa potvrdilo. Jazdec tímu Lotto-Belisol Greipel triumfoval pred Petrom Saganom, ktorý si vybojoval už tretie 2. miesto na 100. ročníku Tour.
MS Triatlon: V Kitzbüheli extrémne krátke, ale extrémne náročné trate

MS Triatlon: V Kitzbüheli extrémne krátke, ale extrémne náročné trate

Osemdielny seriál pretekov majstrovstiev sveta v triatlone pokračuje v sobotu 6. júla v rakúskom Kitzbüheli svojím piatym kolom. Preteky v známom lyžiarskom stredisku sú na extrémne krátkych tratiach, napriek tomu patrí tento triatlon k najťažším na svete. Za tento honor vďačí profilu cyklistickej i bežeckej časti.
Modrá edícia tretier SHR320 na Tour i na Slovensku PR článok

Modrá edícia tretier SHR320 na Tour i na Slovensku

Pokiaľ ste pravidelným divákom prenosov zo stej edície Tour de France, tak Vám určite neunikla žiarivá modrá farba tretier, ktoré obúvajú viacerí cyklisti podporovaní spoločnosťou SHIMANO.
1000 miles: prvé tri dni a tri noci

1000 miles: prvé tri dni a tri noci

Vyštartovalo sa netradične o 17-tej. Lievik v podobe lavičky po čestnom kole v Novej Sedlici púšťal pretekárov zo štartu po jednom. Keďže ja sa dopredu nezvyknem tlačiť, predo mnou je asi stovka pretekárov. Tí vpredu sa nepárajú. Niektorí z nich by radi ostali prví i v cieli. Ostré tempo zvyšuje ich odstup od zvyšku.
TdF 5. etapa: Šprint v Marseille pre Cavendisha, Sagan tretí

TdF 5. etapa: Šprint v Marseille pre Cavendisha, Sagan tretí

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom stredajšej 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Cagnes sur Mer do Marseille a merala 228,5 km. V šprintérskej koncovke sa presadil pred Edvaldom Boassonom Hagenom a Petrom Saganom. Slovák v službách tímu Cannondale si udržal zelený dres lídra bodovacej súťaže. Žlté tričko naďalej patrí Austrálčanovi Simonovi Gerransovi z tímu Orica GreenEdge.
6. ročník Kráľovského MTB maratónu PR článok

6. ročník Kráľovského MTB maratónu

Propozície k 6. ročníku Kráľovského MTB maratónu
TdF 4. etapa: Časovka tímov pre Oricu, novým lídrom Gerrans

TdF 4. etapa: Časovka tímov pre Oricu, novým lídrom Gerrans

Slovenský cyklista Peter Velits sa nedočkal prvého triumfu na Tour de France. Spoločne s kolegami z tímu Omega Pharma-Quick Step obsadil v utorkovej časovke družstiev na 25 km na takmer rovinatej trati v Nice 2. miesto. O jednu sekundu zdolali belgické družstvo vďaka zrýchleniu v druhej polovici jazdy cyklisti austrálskeho zoskupenia Orica-GreenEdge.
Otvorenie cyklistickej lávky cez rieku Hornád PR článok

Otvorenie cyklistickej lávky cez rieku Hornád

Vo štvrtok 4. júla 2013 sa uskutoční otvorenie Cyklotrasy Košice-Sárospatak, ktoré na území slovenskej republiky prechádza cez obce Skároš-Ždaňa-Čaňa-Gyňov a Trstené pri Hornáde. Slávnostné prestrihnutie pásky bolo zrealizované na novovybudovanej cyklistickej lávke cez rieku Hornád v obci Trstené pri Hornáde. Okrem prestrihnutia pásky a odovzdania cyklotrasy do užívania sa v športovospoločenskom areáli v blízkosti cyklistickej lávky uskutočnil aj bohatý kultúrny program.
TdF 3.etapa: Sagan tesne prehral súboj na páske s Gerransom

TdF 3.etapa: Sagan tesne prehral súboj na páske s Gerransom

Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom pondelkovej 3. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Ajaccia do Calvi a merala 145,5 km. V tesnom súboji zdolal na páske o galusku Slováka Petra Sagana, ktorý zopakoval 2. miesto z nedele. Tretí finišoval Španiel José Joaquim Rojas. Lídrom pretekov zostal naďalej Belgičan Jan Bakelants z tímu RadioShack.
Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Len týždeň po vynikajúcom 10. mieste na ME cross-country dosiahol Michal Lami ďalší výborný výsledok. Na Majstrovstvách sveta v MTB maratóne v rakúskom Kirchbergu prišiel do cieľa na 15.
mieste, keď zdolal mnoho špecialistov na maratóny zo svetovej špičky. Michal sa viac venuje pretekom XCO a v tejto sezóne to bol len jeho 2. maratónsky štart.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up