Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Michal Lami v TOP 10 na Majstrovstvách Európy MTB XCO

Michal Lami v TOP 10 na Majstrovstvách Európy MTB XCO

Vynikajúci výsledok dosiahol slovenský reprezentant Michal Lami, keď sa na Majstrovstvách Európy v švajčiarskom hlavnom meste Berne umiestnil v najprestížnejšej kategórii Muži Elite na 10. mieste. Na pretekoch, kde s výnimkou Jaroslava Kulhavého,(cestné majstrovstvá Slovenska a Česka v Dubnici), štartovala kompletná európska špička, dokázal predstihnúť množstvo pretekárov zvučných mien a dosiahol doteraz svoj najväčší športový úspech.
Bratislava city downhill 2013

Bratislava city downhill 2013

Bratislava v sobotu 22. júna po jedenástich rokoch hostila najlepších horských cyklistov z celého sveta na podujatí Bratislava City Downhill v zjazde z hradu na Rybné námestie. Organizátori pretekov pripravili zaujímavú 600m trať s prevýšením 80m, na ktorej na súťažiacich čakalo desať umelo vytvorených skokov a tri sekcie schodov. Trať a okolí hradu obklopovalo množstvo divákov a turistov. Najrýchlejším jazdcom sa stal Marcela Gutierrez. MTBiker vám prináša fotogalériu z tejto výnimočnej akcie
Fotogaléria z preteku jednotlivcov kategórie Elite, U-23 na MSR v cestnej cyklistike

Fotogaléria z preteku jednotlivcov kategórie Elite, U-23 na MSR v cestnej cyklistike

Fotogaléria z veľkého nedeľného finále na MSR v cestnej cyklistike, ktoré sa skvelej diváckej atmosféry ovládol Peter Sagan a obhájil tak majstrovský titul
Sagan parkuje

Sagan parkuje

Peter Sagan dáva zabrať nielen bicyklom, ale aj autám. Keď dávate bicykel na strechu niekoľkokrát za deň tak si treba nájsť spôsob ako si to uľahčiť. Toto je Peťov spôsob.
Okolo Domaše 2013 PR článok

Okolo Domaše 2013

Máš rád slnko nad hlavou, liečivé ticho prírody, ale aj pedále pod nohami a čulý ruch cyklistických bŕzd? Tiež rád obdivuješ krásy prírody zo sedla svojho bicykla a radosť z pohodovej jazdy je pre teba viac než športové výsledky? Chýba ti na cyklistickej mape podujatie pre všetkých, bez ohľadu na vek, s príjemnou rodinnou atmosférou?
Fotogaléria z časovky kategórie Elite, U-23 na MSR v cestnej cyklistike

Fotogaléria z časovky kategórie Elite, U-23 na MSR v cestnej cyklistike

Fotogaléria z piatkového pokračovania spoločných majstrovstiev v cestnej cyklistike. Na programe bola tento krát časovka jednotlivcov v kategóriách U - 23 a Elite. V Elitnej kategórii obhájil svoj minuloročný titul Peter Velits pred Marošom Kováčom. Pódiovú trojicu uzatvára XC a maratónska stálica Milan Barényi
Fotogaléria z časovky juniorov, junioriek a žien na MSR v cestnej cyklistike

Fotogaléria z časovky juniorov, junioriek a žien na MSR v cestnej cyklistike

Fotogaléria z úvodného dňa spoločných majstrovstiev SR a ČR v cestnej cyklistike. Ako prvá bola na programe časovka kategórie juniori, juniorky, ženy. S traťou v okolí Novej Dubnice a tropickým počasím sa najlepšie vysporiadal SCHLEGEL Michal v kategórii juniorov, DRAHOTOVÁ Aneška za juniorky a SÁBLÍKOVÁ Martina za kategóriu ženy Elite.
Salzkammergut trophy 2013 PR článok

Salzkammergut trophy 2013

S více než 4.000 účastníky z 37 zemí je Salzkammergut Trophy největším MTB maratonem v Rakousku. Dlouhá smyčka regionem UNESCO Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut platí mezi nejimpozantnější bikemaratonské trasy v Evropě. Vedle sedmi různě dlouhých tras čeká na účastníky bohatý program, který všem připraví nezapomenutelné zážitky v Bad Goisernu: eliminátor, sjezd jednokolek, dětské závody Junior-Trophy, výlety vrtulníkem, živé přenosy na zdi s LED, slavnostní stan, disco, divácky atraktivní místa, lezeckou Klettersteig-Tour, Pasta-Party, módní přehlídka, Expo atd.
Ako zvládnuť tréning v týchto horúčavách?

Ako zvládnuť tréning v týchto horúčavách?

Extrémne vysoké až tropické teploty prinášajú rad zdravotných rizík, ktoré môžu spôsobovať vážne kolapsové stavy, za istých podmienok vedúce až k prípadným úmrtiam osôb chorých najmä na kardiovaskulárne ochorenia, vysoký krvný tlak a závažné hormonálne ochorenia. Záťaž teplom môže viesť k poklesu výkonnosti, zvýšenej únavnosti a môže spôsobiť až prehriatie organizmu so zvýšením telesnej teploty, malátnosťou, ospalosťou, bolesťami hlavy, závratmi, nevoľnosťou až zvracaním. Čo by sme mali v týchto horúčavách pri tréningu dodržiavať a na čo myslieť sa dočítate v nasledujúcom článku.
UCI World Cup DH2 - Val di Sole

UCI World Cup DH2 - Val di Sole

Ohliadnutie za druhým kolom sveťáka vo Val di Sole s tímom Specialized
Dni Horskej Cyklistiky 2013

Dni Horskej Cyklistiky 2013

Videopozvánka na Dni Horskej Cyklistiky 2013, ktoré začínajú už čoskoro v Bike Resorte Valašsko neďaleko slovenských hraníc
MacAskill's Imaginate

MacAskill's Imaginate

Danny MacAskill po dvoch rokoch príprav vypustil do sveta video, ktoré opäť posúva hranice bikových filmov o kus ďalej. Neuveriteľný nápad, triky a celkové spracovanie robia z tohto projektu niečo, čo by ste určite mali vidieť!
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up