Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

5. ročník pružinského KEC MTB cyklomaratónu PR článok

5. ročník pružinského KEC MTB cyklomaratónu

Dámy a páni, priatelia a známi – pozývame Vás na 5. ročník pružinského KEC
MTB cyklomaratónu, ktorý sa uskutoční 23. júla 2011 s štartom o 10.00 na
ihrisku TJ Strážov Pružina.
Costa víťazom 8. etapy, P. Velits piaty

Costa víťazom 8. etapy, P. Velits piaty

Portugalčan Rui Costa sa stal víťazom sobotňajšej 8. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Aigurande do Super-Besse Sancy a merala 189 km. Dvadsaťštyriročný jazdec tímu Movistar dosiahol premiérový triumf na Tour v kariére vďaka úniku, v ktorom bol prakticky od úvodu etapy.
P. Velits už v najlepšej desiatke, Cavendishov triumf

P. Velits už v najlepšej desiatke, Cavendishov triumf

Brit Mark Cavendish z tímu HTC-Highroad sa stal víťazom 7. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Le Mans do Chateauroux a merala 218 km. Slovák Peter Velits pripravil v závere pozíciu pre Cavendisha a napokon skončil v hlavnom pelotóne na 40. mieste. V celkovom poradí sa rodák z Bratislavy s púchovským domicilom posunul po piatku už do najlepšej desiatky na 9. priečku s odstupom 13 sekúnd na Nóra Thora Hushovda.
1000miles: Z extrému do extrému

1000miles: Z extrému do extrému

Keby som zapisoval hlášky adresované Honzovi Kopkovi, asi by z toho vznikol dosť škaredý česko-slovensko-taliansky slovník nadávok. Veľa bikerov včera prekonávalo Veľkú Fatru, kde ich čakal horolezecký výstup s nabalenými bicyklami na chrbte popod vysoké napätie. Podľa jedného bikera vraj výboj z neho zapálil strom.
Okolo Domaše (Osem tibeťanov)

Okolo Domaše (Osem tibeťanov)

Spomínaš na svieži vietor pod prilbou? Na letnú bezstarostnosť a svišťanie zablatených cyklistických gúm po brehoch Domaše? Na priateľov a super atmosféru pri „rozjímaní u tibeťanov"? Na slastný pocit pri guláši v cieli? Na večernú pohodu s priateľmi v rytme zábavy. Chýba ti DOBRÁ akcia?
Přes tři vrchy Vysočiny 2011 - pozvánka PR článok

Přes tři vrchy Vysočiny 2011 - pozvánka

Jubilejní 10. ročník Trek MTB maratonu „Přes 3 vrchy Vysočiny“, čtvrtého závodu
Galaxy série 2011, startuje tuto sobotu v Horní Cerekvi. Malebnou krajinou Vysočiny vede po atraktivních trasách Trek MTB maraton „Přes 3 vrchy Vysočiny“. Trojicí vrchů v názvu jsou míněny tři nejvyšší kopce v okolí Horní Cerekve – Křemešník, Čeřínek a Javořice.
1000miles: Liptovský masaker

1000miles: Liptovský masaker

Počasie sľubovalo na stredu príjemnú bikovačku pre pretekárov a aj pre nás, fotografov. Ráno však začalo pršať a keď Defender zlyhal hneď v prvom terénnom spestrení, vedeli sme, že to až také jednoduché nebude.
Austrálčanka Hibberdová neprežila zrážku s automobilom

Austrálčanka Hibberdová neprežila zrážku s automobilom

Austrálska cyklistka Carly Hibberdová neprežila na tréningu v okolí talianskeho mesta Como nehodu s automobilom. Dvadsaťšesťročná cyklistka sa pripravovala v stredu predpoludním spoločne s Kolumbijčanom Diegom Tamayom severne od Milána, keď ju zachytil automobil.
Hagen víťazom 6. etapy Tour de France, Velits 12.

Hagen víťazom 6. etapy Tour de France, Velits 12.

Nór Edvald Boasson Hagen sa stal prvýkrát v kariére víťazom etapy na cyklistickej Tour de France. Jazdec tímu Sky sa presadil v koncovke štvrtkovej 6. etapy z Dinanu do Lisieux, ktorá merala 226,5 km. V hromadnom špurte predstihol Hagen Austrálčana Matta Gossa, tretí finišoval Thor Hushovd. Nór v službách tímu Garmin-Cervelo si udržal žlté tričko lídra pretekov, na čele ktorých sa poradie nemenilo.
Beskidy MTB Trophy 2011 – dobytie bikového raja 2/2

Beskidy MTB Trophy 2011 – dobytie bikového raja 2/2

Je sobota ráno, na rozdiel od predchádzajúcich dvoch dní už nás nevítajú slnečné lúče, ale zamračená obloha a citeľne nižšie teploty. Našťastie neprší, ale krátko pred štartom dostávame info, že na cca na 30. kilometri, teda v okolí Veľkej Rače už prší. Z tohto dôvodu sa aj organizátori rozhodli pre kratší variant trasy, nepôjdeme z Rycierky na Przegibek a po hrebeni na Raču, ale priamo po zvážnici na vrchol Rače.
Cyklopozitívnych 24 hodín už tento víkend

Cyklopozitívnych 24 hodín už tento víkend

Už tento víkend čiže 9.-10. júla sa uskutoční v Rajeckej Lesnej druhý ročník 24 hodinového maratónu pod názvom Cyklopozitívnych 24 hodín. Toto podujatie je 3. a teda záverečným podnikom Československého seriálu 24 hodín MTB a takisto ide aj o neoficiálne majstrovstvá Slovenskej republiky v 24 hodinovke.
Piata etapa pre Cavendisha, Hushovd stále v žltom

Piata etapa pre Cavendisha, Hushovd stále v žltom

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Carhaix do Cap Fréhel a merala 164,5 km. V hromadnom špurte pelotónu zdolal cyklista tímu HTC-Highroad Belgičana Philippa Gilberta, tretí finišoval Španiel José Joaquín Rojas Gil. V žltom tričku lídra pretekov zostal aj naďalej Nór Thor Hushovd, ktorý má pred Austrálčanom Cadelom Evansom minimálny jednosekundový náskok.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up