Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Casovka

Peter Sagan sa chce dostať z útlmu po Tour de France

Peter Sagan sa chce dostať z útlmu po Tour de France

Cyklista Peter Sagan bol najväčšou hviezdou premiérového ročníka Bratislavskej hradnej časovky o Pohár predsedu Národnej rady SR, ktorá sa konala pri príležitosti 20. výročia prijatia slovenskej ústavy.
Sagan si zmeria sily s fanúšikmi či profesionálmi

Sagan si zmeria sily s fanúšikmi či profesionálmi

Slovenskí fanúšikovia cyklistiky budú mať možnosť vidieť 1. septembra Petra Sagana nielen v akcii, ale môžu si s ním aj zmerať sily. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale bude posledným štartujúcim a najväčšou hviezdou Bratislavskej hradnej časovky o pohár predsedu Národnej rady SR. Organizátori umožnia štartovať 120 jazdcom.
Peter Velits na záver USA Pro Challenge štvrtý v časovke

Peter Velits na záver USA Pro Challenge štvrtý v časovke

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil 4. miesto v záverečnej časovke na 15,3 km v Denveri na pretekoch USA Pro Cycling Challenge. Majster Slovenska v jazde proti chronometru potvrdil, že na etapových pretekoch patrí v časovke do svetovej špičky. V uliciach Denveru zaostal za Američanom Taylorom Phinneym, štvrtým mužom londýnskej olympijskej časovky, o 21 sekúnd. Pred Velitsa sa dostali aj ďalší dvaja Američania Christian Vande Velde a Tejay van Garderen. Druhý z bratov Velitsovcov Martin obsadil 14. priečku.

Velitsovci sa po časovke tímov na Okolo Utahu prepadli

Velitsovci sa po časovke tímov na Okolo Utahu prepadli

Víťazstvo tímu Garmin - Sharp v stredajšej časovke družstiev - 2. etape cyklistických pretekov Okolo Utahu - vynieslo na čelo priebežného poradia jednotlivcov domáceho jazdca Cristiana Vande Veldeho. Trať merala 21,7 km a jednotlivé tímy bojovali s časom netradične na motoristickom okruhu Miller Motorsports Park neďaleko Salt Lake City. Pred štvrtkovou 3. etapou sú na prvých štyroch miestach cyklisti Garminu, druhá priečka patrí Thomasovi Danielsonovi, tretia Davidovi Zabriskiemu.

Wiggins je po triumfe na TdF aj olympijským víťazom

Wiggins je po triumfe na TdF aj olympijským víťazom

Brit Bradley Wiggins dosiahol po celkovom triumfe na Tour de France 2012 ďalší veľký úspech: na olympijských hrách v Londýne sa v stredu stal víťazom cyklistickej časovky mužov na 44 km. V jazde proti chronometru mal čas 50:39,54 min a presadil sa s náskokom 42 sekúnd pred Nemcom Tonym Martinom.
Wiggins potvrdil žltý dres, P. Velits v časovke 7.

Wiggins potvrdil žltý dres, P. Velits v časovke 7.

Brit Bradley Wiggins sa stal víťazom utorňajšej časovky na 41,5 km z Arc et Senans do Besanconu, ktorá merala 41,5 km a bola deviatou etapou cyklistickej Tour de France. Tridsaťdvaročný jazdec tímu Sky prvenstvom potvrdil svoje postavenie lídra 99. ročníka a do žltého dresu sa oblečie po dni voľna aj v stredajšej etape.
Peter Velits získal v elite premiérový titul

Peter Velits získal v elite premiérový titul

Cyklista tímu Omega Pharma-QuickStep Peter Velits potvrdil v domácom prostredí v Púchove pozíciu jedného z favoritov a stal sa na spoločných majstrovstvách SR a ČR víťazom štvrtkovej časovky elitnej kategórie mužov. Velits si v elite vybojoval prvýkrát dres majstra Slovenska, na svojom konte má štyri zlaté medaily z M-SR v kategóriách juniorov a do 23 rokov. Máme 100 fotiek.
Slovenské tituly v časovke pre Daška a Pavlendovú

Slovenské tituly v časovke pre Daška a Pavlendovú

Alžbeta Pavlendová z Dukly Bratislava medzi ženami a Mário Daško zo Slávie ŠK Kelly´s Trenčín medzi juniormi sa stali v stredu v Púchove majstrami SR v cyklistickej časovke. Na spoločnom šampionáte Slovenska a Čiech skončil v jazde proti chronometru Daško na 2. mieste, keď za víťazným Michalom Schlegelom z Favoritu Brno zaostal na 30,8 km dlhej trati o 23 sekúnd. 84 redakčných fotiek.
Víťazom tímovej časovky na Gire tím Garmin-Barracuda

Víťazom tímovej časovky na Gire tím Garmin-Barracuda

Tím Garmin-Barracuda vyhral stredajšiu 4. etapu cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorou bola časovka družstiev na 32,2 km vo Verone. Novým lídrom pretekov sa stal Litovčan Ramunas Navardauskas z víťazného tímu, ktorý vyzliekol z ružového dresu Taylora Phinneyho z tímu BMC, ktorý finišoval na 10. priečke s odstupom 31 sekúnd a celkovo klesol na piaty post.
17. Glocknerkönig 2012 - súťaž o 4 štartovné PR článok

17. Glocknerkönig 2012 - súťaž o 4 štartovné

Cyklistická udalosť pre cestných aj horských cyklistov na uzavretej alpskej ceste Großglockner Hochalpenstrasse. Uži si jazdu po voľnej alpskej ceste Großglockner Hochalpenstrasse bez automobilovej premávky, vychutnaj si dych berúcu horskú panorámu okolo najvyššieho rakúskeho vrchu a v cieli vo výške 2445m nad morom ochutnaj čerstvo upečenú domácu špecialitu Kaiserschmarrn.
Aminostar Šprintpolom 2011

Aminostar Šprintpolom 2011

Dňa 8.10.2011 usporiadal ŠK Cyklopozitív Žilina už 7. ročník MTB časovky do vrchu – Aminostar Šprintpolom. 164 zúčastnených absolvovalo 6,9 kilometra dlhú trať od obecného úradu v Stráňavách do sedla Javorina, na ktorej prekonali stúpanie 521 metrov. Na rozdiel od ročníka 2010, kedy sa súťažilo v krásnom počasí babieho leta, hrozilo tento rok dokonca sneženie. Sneh sa našťastie nekonal, ale aj tak bolo celú sobotu chladné, sychravé, jesenné počasie.
MS: V časovke triumf Nemca Martina, Jurčo 38.

MS: V časovke triumf Nemca Martina, Jurčo 38.

Nemec Tony Martin sa v stredu stal časovkovým majstrom sveta v cestnej cyklistike, keď najrýchlejšie zdolal trať dlhú 46,4 km. "Už v posledných kilometroch som cítil, že zvíťazím. Je to fantastický pocit, veľmi sa teším," povedal čerstvý šampión v prvej reakcii pre Eurosport. Na druhej priečke skončil Brit Bradley Wiggins, ktorý zaostal za Martinom o 1:15 min.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up