Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Sagan druhýkrát v kariére Cyklistom roka

Sagan druhýkrát v kariére Cyklistom roka

Cyklistom roka 2011 sa na Slovensku stal Peter Sagan. Dvadsaťjedenročný Žilinčan vystriedal na tróne kráľa slovenskej cyklistiky Petra Velitsa a vo výročnej ankete Slovenského zväzu cyklistiky, ktorá sa premiérovo volala Zlatý pedál, triumfoval druhýkrát v kariére. Predtým získal ocenenie v roku 2008, keď sa stal rovnako ako rok predtým aj talentom sezóny.
Cyklokros: Albert tretíkrát po sebe vyhral Superprestige v Diegeme

Cyklokros: Albert tretíkrát po sebe vyhral Superprestige v Diegeme

Belgičan Niels Albert sa stal tretí rok po sebe víťazom cyklokrosových pretekov série Superprestige v Diegeme. Majster Belgicka, ktorý doteraz absentoval pre zranenie, sa tešil z prvého víťazstva v sezóne. V pretekoch jednoznačne dominoval, napokon zdolal o 16 sekúnd krajana Kevina Pauwelsa, tretí prišiel do cieľa ďalší Belgičan Sven Nijs.
Hochschornerovci po druhý raz najlepší na Slovensku, Sagan tretí

Hochschornerovci po druhý raz najlepší na Slovensku, Sagan tretí

Najúspešnejšími slovenskými športovcami v ankete Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) OVB Športovec roka 2011, ktorej výsledky v stredu večer slávnostne vyhlásili v Slovenskom národnom divadle v Bratislave, sa stali vodní slalomári Peter a Pavol Hochschornerovci so ziskom 884 bodov. Na druhom mieste skončil hokejista Zdeno Chára (792 bodov), tretiu priečku obsadil cyklista Peter Sagan (703).
Specialized S-Works Epic 29 Carbon

Specialized S-Works Epic 29 Carbon

Vo svete MTB sa 29tky vyskytovali už veľmi dávno, avšak až v poslednom čase sa viac a viac začínajú presadzovať v širšej verejnosti. Veľmi dlho som váhal či zvoliť Specialized S-works epic 29er alebo ísť skôr tradičnou cestou 26-tky. Napokon zvíťazila zvedavosť a už dva mesiace jazdím 29-nku. Tento úžasný bike je zrodený pre súťažný svet, preteky, XC či maratónové podujatia.
Cyklokros: V Namure Slováci výrazne zaostali

Cyklokros: V Namure Slováci výrazne zaostali

Výsledky nedeľňajších pretekov 5. kola Svetového pohára v cyklokrose v belgickom Namure
Na Slovensku nájdete 72 zariadení s logom Vitajte, cyklisti! PR článok

Na Slovensku nájdete 72 zariadení s logom Vitajte, cyklisti!

Reštaurácie, penzióny, hotely, informačné centrá, hrady, múzeá, kúpaliská a ďalšie turistické zariadenia môžu zvýšiť svoju atraktivitu pre cykloturistov získaním certifikátu Vitajte, cyklisti! Certifikáciu na Slovensku realizuje od roku 2008 Nadácia Ekopolis. V roku 2011 sa počet certifikovaných zariadení zvýšil na 72, čo predstavuje v porovnaní s predchádzajúcim rokom 20-percentný nárast. Partnerom projektu je nadácia DOEN, spoločnosť TOYOTA a v tomto roku aj Nadácia Allianz.
Vyhraj prilbu Met Terra 2012

Vyhraj prilbu Met Terra 2012

Súťaž pre uživateľov facebooku zo Slovenska o all-mountainovú prilbu MET Terra 2012, ktorá trvá do dnešnej polnoci!
Nemecké trio s novým rekordom v troch kolách

Nemecké trio s novým rekordom v troch kolách

Nemecké cyklistické trio Rene Enders, Maximilian Levy, Stefan Nimke vytvorilo nový rekord na tri kolá (750 m) počas kvalifikácie majstrovstiev sveta v Cali v Kolumbii. Predchádzajúce maximum, ktoré držali jazdci Veľkej Británie Jamie Staff, Jason Kenny a Sir Chris Hoy, keď na olympijských hrách v Pekingu dosiahli čas 42,950 s, vylepšili na 42,914 s.
Cyklokros: Slováci v Koksijde výrazne zaostali

Cyklokros: Slováci v Koksijde výrazne zaostali

Výsledky sobotňajších pretekov Svetového pohára v cyklokrose v belgickom Koksijde.
Vinokurov na kandidátke do kazašských volieb

Vinokurov na kandidátke do kazašských volieb

Alexander Vinokurov sa síce nedávno rozhodol pokračovať v kariére profesionálneho cyklistu, ale nebráni sa ani politickej dráhe. V piatok zverejnila kazašská vládna strana Nur Otan svoju kandidátku do parlamentných volieb a medzi nováčikmi figuruje aj Vinokurov či dcéra prezidenta krajiny Nursultana Nazarbajeva.
Anketa Miss slovenskej cyklistiky pod patronátom SZC PR článok

Anketa Miss slovenskej cyklistiky pod patronátom SZC

SZC sa po prvýkrát rozhodla organizovať súťaž Miss slovenskej cyklistiky. Medzi registrovanými športovkyňami, a cyklistkami obzlášť, je mnoho pekných, šikovných a sympatických dievčat, ktoré sa popasujú o titul kráľovny krásy. Každý môže pridať hlas jednej svojej favoritke. Súťaž prebieha výlučne na internete, na stránkach Slovenského zväzu cyklistiky. Hlasovanie sa uzatvára v nedeľu 18. decembra o polnoci.
Filip Polc vyhral Holy Race v Japonsku PR článok

Filip Polc vyhral Holy Race v Japonsku

Filip Polc si prišiel po ďalšie víťazstvo na urban trati v Japonsku. Red Bull Holy Ride v Saijo City nachystal krátku 500 metrovú trať s 238 schodmi. Vyraďovacie kolá boli vo forme duelov a Filip nenašiel konkurenciu. Video a tlačová správa (po anglicky) v článku.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up