Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Slovenský pohár 2011 - ONE Energy DH PLEJSY PR článok

Slovenský pohár 2011 - ONE Energy DH PLEJSY

Názov pretekov: ONE Energy DH PLEJSY

Usporiadateľ: Slovenský zväz cyklistiky

Organizátor: NRG SLOVAKIA s.r.o., Freeride Košice a Relax Center Plejsy

Termín konania: Nedeľa 28.08.2011 - DOWNHILL

Miesto konania: Lyžiarske stredisko - Relax Center Plejsy
MS Evil Racing aj s Polcom víťazne v súťaži tímov

MS Evil Racing aj s Polcom víťazne v súťaži tímov

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc dosiahol so svojím tímom MS Evil Racing kvalitný výsledok na extrémnom zjazde v rakúskom Innsbrucku. Dvadsaťdeväťročný Slovák zajazdil v absolútnom poradí druhý najlepší čas, keď o necelé štyri sekundy zaostal za svojím tímovým kolegom Brookom MacDonaldom.
Svetová univerziáda: Tybor 10., Kostelničák 31.

Svetová univerziáda: Tybor 10., Kostelničák 31.

Slovenský cyklista Patrik Tybor obsadil 10. miesto v sobotňajších cestných pretekoch mužov na 156,8 km na Svetovej univerziáde v čínskom Šen-čene. Pelotón pretekov sa v ich priebehu potrhal a cyklisti prichádzali do cieľa osamotene alebo v malých skupinách. Druhý slovenský zástupca Martin Kostelničák finišoval na 31. priečke.
Majstrovstvá Európy XC Dohňany - fotoreport

Majstrovstvá Európy XC Dohňany - fotoreport

Fotografie zo všetkých štyroch dní Majstrovstiev Európy zachytené objektívom mathosha (a v nedeľu aj Martina Goffu). Podľa všetkých výborne zvládnutá akcia (gratulujeme CK Epic Dohňany) kulminovala v nedeľu pretekmi žien a mužov, ktoré vyhrali Gunn-Rita Dahle-Flesja a Jarda Kulhavý. Nájdete tu výsledky, odkazy na reportáže a vyše 650 fotiek.
Kulhavý a Dahle-Flesja majstrami Európy v XC

Kulhavý a Dahle-Flesja majstrami Európy v XC

Majsterkou Európy v cross country horských cyklistov na kontinentálnom šampionáte v slovenských Dohňanoch sa v kategórii ženy-elite stala skúsená nórska pretekárka Gunn-Rita Dahleová-Flesjová. Janka Števková skončila na 17. mieste a Elena Ondášová 44. V mužoch Jarda Kulhavý porazil Juliena Absalona a pripísal si ďalší veľký triumf. Michal Lami skončil 37., Milan Barényi 47.
Polcov najlepší výsledok v sezóne

Polcov najlepší výsledok v sezóne

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc dosiahol v nedeľňajších pretekoch Svetového pohára v zjazde vo francúzskom stredisku La Bresse najlepšie umiestenie sezóny v tomto seriáli, keď ho spomedzi osemdesiatich jazdcov vo finále klasifikovali na 23. pozícii.
Dohňany: V sobotu tituly pre Kerschbaumera a Bressetovú

Dohňany: V sobotu tituly pre Kerschbaumera a Bressetovú

Majsterkou Európy v cross country horských cyklistov sa pre rok 2011 stala v kategórii žien do 23 rokov Julie Bressetová. Francúzska reprezentantka predstihla v cieli kontinentálneho šampionátu v slovenských Dohňanoch Britku Annie Lastovú o 52 s, bronzovej Nórke Elisabeth Sveumovej "nadelila" 3:53 min. V štartovom poli sa predstavili aj dve Slovenky: Michaela Maláriková obsadila 22. miesto, Monika Kadlecová skončila na 26. pozícii.
ME Dohňany: Štafety pre Francúzov, Slováci na 12. mieste

ME Dohňany: Štafety pre Francúzov, Slováci na 12. mieste

Prvú zlatú medailu na majstrovstvách Európy v cross country horských cyklistov získali jazdci z Francúzska, ktorí triumfovali v štvrtkových štafetách. Francúzi sa presadili až v závere s minimálnym náskokom pred Švajčiarmi, bronz si vyjazdilo talianske kvarteto. Slovenská štvorica v zložení Milan Barényi, Janka Števková, Tomáš Kubek, Jozef Bebčák obsadila dvanástu pozíciu.
RIP Robert Bakalář

RIP Robert Bakalář

Dnešný ranný oznam od Romana Kreuzigera na Twitteri nepotešil žiadneho fanúšika cyklistiky. Roman oznámil, že český komentátor, ktorého pozná snáď každý za vtipné a siahodlhé analýzy pri komentovaní Tour de France či Gira na Eurosporte a ktorý bol veľký fanúšik slovenskej cyklistiky, nás navždy opustil. Budeš nám chýbať, Robert.
Na olympijskej trati úspešní Absalon a Pendrelová

Na olympijskej trati úspešní Absalon a Pendrelová

Dvojnásobný olympijský víťaz Julien Absalon triumfoval v nedeľňajších testovacích pretekoch na trati v anglickom Londýne, na ktorej sa uskutočnia súťaže v cross country horských cyklistov na budúcoročných olympijských hrách. Tridsaťročný Francúz o 80 sekúnd zdolal Švajčiara Christopha Sauera, tretí skončil rakúsky jazdec Karl Markt.
Peter Sagan na úvod Okolo Poľska jedenásty

Peter Sagan na úvod Okolo Poľska jedenásty

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v úvodnej etape pretekov WorldTour Okolo Poľska, ktorá viedla z Pruszkówa do Varšavy a merala 101,5 km, v hromadnom špurte pelotónu 11. miesto. Druhý slovenský zástupca Martin Velits bol tiež v hlavnom poli a finišoval na 168. priečke. Etapový vavrín si vybojoval Nemec v službách tímu Skil-Shimano Marcel Kittel.
Matej Jurčo úspešný na Okolo Mazovska

Matej Jurčo úspešný na Okolo Mazovska

Slovenský cyklista Matej Jurčo z Dukly Trenčín Merida obsadil 4. miesto na štvoretapových pretekoch Okolo Mazovska v Poľsku. Základ úspechu položil Jurčo už v prvej etape, ktorú vyhral. Lipták získal na Okolo Mazovska celkovo 20 bodov do kontinentálneho rebríčka UCI.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up