Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklokros

SRAMgnam Cyclocross Style

SRAMgnam Cyclocross Style

Ťažko k tomuto videu niečo napísať...snáď...nie nepotrebuje to komentár.
Peter Sagan skončil v Mole piaty

Peter Sagan skončil v Mole piaty

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v sobotňajších exhibičných pretekoch v cyklokrose, ktoré organizoval vo svojom rodnom meste Mole bývalý majster sveta na ceste Tom Boonen, konečné 5. miesto. Sagan patril spoločne so spomenutým Belgičanom medzi najväčšie hviezdy charitatívneho podujatia. Z triumfu sa tešil dvojnásobný majster sveta v cyklokrose Zdeněk Štybar. Cyklista tímu Omega Pharma-QuickStep, ktorý tento týždeň absolvoval tímbuilding vo vojenskom priestore Lešť, vyhral napriek úvodnému hendikepu. Ako excelentný terenár štartoval s minútovým odstupom na súperov. Boonen napokon nejazdil, keďže počas predchádzajúcich dní pre žalúdočné problémy schudol o 4 kg.
Sagan si vyskúša cyklokros proti Boonenovi či Štybarovi

Sagan si vyskúša cyklokros proti Boonenovi či Štybarovi

Slovenský cyklista Peter Sagan si po rokoch opäť vyskúša cyklokros. V sobotu 1. decembra sa jazdec tímu Cannondale zúčastní na charitatívnych pretekoch Toma Boonena a jeho priateľov. Informuje o tom denník Het Nieuwsblad. Okrem Petra Sagana by na 4. ročníku pretekov v Zilvermeere neďaleko belgických Antverp by mal štartovať aj jeho brat Juraj. Podujatie organizuje bývalý majster sveta Tom Boonen. Výťažok pôjde pre charitatívnu organizáciu, ktorá sa zaoberá pomocou deťom s problémami motoriky. Vlani organizátori vyzbierali počas exhibície sumu 80-tisíc eur. Tento rok sa uskutoční po cyklokrose aj dražba, do ktorej predmety darovali Boone, majster sveta Philippe Gilbert i Peter Sagan. Dražiť sa budú Boonenove bicykle, dúhový dres majstra sveta Gilberta i zelený dres víťaza bodovacej súťaže na Tour de France od Petra Sagana.

Local trails ala cx

Local trails ala cx

CX sezóna v plnom prúde tak niečo tematické na večer - vyzerá že to má celkom v ruke.
V Plzni dominovali Belgičania

V Plzni dominovali Belgičania

Triumfom belgických cyklokrosárov sa skončili nedeľňajšie druhé preteky Svetového pohára v Plzni. Z víťazstva sa tešil Niels Albert, zástupcovia Belgicka obsadili prvých sedem miest. Až na 8. mieste skončil Francúz Francis Mourey. Z kvarteta slovenských reprezentantov si najlepšie počínal Milan Barényi, ktorý obsadil 40. miesto.

Svet cyklokrosu očami maratónca – Cyklokros C2, Udiča

Svet cyklokrosu očami maratónca – Cyklokros C2, Udiča

Je trochu zamračené sobotné ráno v Udiči. Na provizórnom parkovisku na veľkej lúke je už od piatka odstavených niekoľko karavanov, z jedného z nich s poznávacou značkou Belgicka vykukne pán v rokoch a zapáli si svoju rannú cigaretu. O chvíľu vyjde von aj jeho syn a spoločne pozorujú s veľkým záujmom práve prebiehajúce práce na dokončovaní vyznačenej trate. Takto cestujú takmer každý týždeň už od konca septembra aby syn získal čo najviac tak potrebných UCI bodov. Parkovisko sa zapĺňa čoraz viacej, nechýbajú Poliaci, Maďari, na trati sa už rozjazďuje chlapík v majstrovskom nemeckom drese ale národnostiam kraľujú Slováci a Česi. Ľudia prechádzajúci okolo, ktorí nevedia, čo sa tu bude diať nechápu. Človek, ktorý ešte nikdy nevidel „táborisko“ cyklokrosárov si musí myslieť, že sa vrátil do minulosti, je rok 1990, práve otvorili hranice a nachádza sa niekde v Rakúsku.
SP B-kategórie v cyklokrose+hobby pretek– Udiča

SP B-kategórie v cyklokrose+hobby pretek– Udiča

Fotogaléria z druhého kola Slovenského pohára v cyklokrose ktoré sa uskutočnilo posledný septembrový víkend v Udiči. Elitnú kategóriu ovládli český reprezentanti na čele s Martinom Bínom ktorý tak potvrdil výhru zo sobotného prvého kola.
V 3. etape OS triumfoval Riebenbauer, lídrom Rossi

V 3. etape OS triumfoval Riebenbauer, lídrom Rossi

Rakúšan Werner Riebenbauer sa v uliciach Veľkého Krtíša presadil v hromadnom špurte pelotónu v 3. etape cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá sa začínala v Liptovskom Hrádku a merala 184,6 km. Tridsaťsedemročný cyklista tímu RC Arbö Wels Gourmetfein sa v závere etapy presadil pred Nemcom Benjaminom Edmüllerom a Rusom Sergejom Rudaškovom. Hneď za touto trojicou finišoval Robert Gavenda z Dukly Trenčín Trek.
Cyklokros: Štybar vyhral Superprestige v Middlekerku

Cyklokros: Štybar vyhral Superprestige v Middlekerku

Čech Zdeněk Štybar zvíťazil v sobotňajších cyklokrosových pretekoch série Superprestige v belgickom Middlekerku. Na druhej priečke sa umiestnil domáci Sven Nijs a tretí bol jeho krajan Tom Meeusen. V konečnom poradí seriálu uspel Nijs pred ďalším Belgičanom Kevinom Pauwelsom a Štybarom.
Albert získal druhý dúhový dres, dominancia Belgičanov

Albert získal druhý dúhový dres, dominancia Belgičanov

Belgičan Niels Albert sa stal v domácom prostredí v Koksijde druhýkrát majstrom sveta v cyklokrose v kategórii mužov - elite, na trón sa vrátil po dvojročnom kraľovaní Zdeňka Štybara. V Koksijde ovládli preteky na náročnej trati s ťažkým pieskovým podkladom domáci Belgičania, ktorí obsadili prvých sedem miest. Striebro si vybojoval Rob Peeters, bronz Kevin Pauwels. Zvyšok sveta sa s podmienkami len veľmi ťažko dokázal vyrovnať, obhajca prvenstva Štybar skončil až trinásty.
MS Cyklokros: Van der Haar obhájil titul medzi mužmi do 23 rokov

MS Cyklokros: Van der Haar obhájil titul medzi mužmi do 23 rokov

Holanďan Lars van der Haar obhájil titul majstra sveta v kategórii mužov do 23 rokov v cyklokrose. V dramatických pretekoch nádejí na šampionáte v belgickom Koksijde predstihol o 1 sekundu domáceho reprezentanta Wietseho Bosmansa. Bronz si vybojoval ďalší Holanďan Michiel van der Heijden. Dvadsaťdvaročný van der Haar v tejto sezóne medzi mužmi do 23 rokov dominoval, vyhral aj európsky šampionát.
MS 2012 napokon bez Gavendu i Barényiho

MS 2012 napokon bez Gavendu i Barényiho

Na majstrovstvách sveta v cyklokrose v belgickom Koksijde (28. - 29. januára) sa napokon predstaví len pätica Slovákov. Pôvodne mal slovenský výber štartovať na pobreží Atlantiku so siedmimi cyklokrosármi, ale v Belgicku sa napokon nepredstavia Milan Barényi ani Róbert Gavenda. Informuje o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up