Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Karbon

Ghost LECTOR Kid 6 LC – detská raketa s pretekaním v krvi PR článok

Ghost LECTOR Kid 6 LC – detská raketa s pretekaním v krvi

Pri predstave, že v roku 2016 na cyklistickej výstave svetového formátu ako je Eurobike dostane cenu za inováciu a pridanú hodnotu dvadsaťšesť-palcový hardtail, by si asi viacerí z vás nechápavo ťukali na čelo.
Unboxing: Rock Machine Explosion 70 - belasá raketa s 1x11 a hmotnosťou 10.50 kg

Unboxing: Rock Machine Explosion 70 - belasá raketa s 1x11 a hmotnosťou 10.50 kg

V cenovej hladine okolo 2 000 € sú už na výber veľmi dobre vybavené hardtaily. Dôkazom toho je aj český Rock Machine, ktorý má v kolekcii 2017 biky radu Explosion v prevedení 27.5" aj 29". Navyše, ak si veríte, že budete jazdiť pravidelne, 1x11 s rozsahom 10-42 bude tá správna výzva.
Dlhodobý test: Cannondale Scalpel Carbon 2 2016 - ľahká zbraň do kopcov, náročných zjazdov a samozrejme na preteky

Dlhodobý test: Cannondale Scalpel Carbon 2 2016 - ľahká zbraň do kopcov, náročných zjazdov a samozrejme na preteky

Možno s týmto testom idem tak trochu po „funuse“, keďže Cannondale vypustil do sveta už vynovenú verziu Scalpel-Si. Každopádne, tento bike mi robil spoločnosť počas celej sezóny a mnohé riešenia vrátane systému odpruženia sa preniesli ďalej. Ak vás teda zaujíma môj pohľad a tiež menšie porovnanie s jeho najväčším súperom, prosím vstúpte...
Bianchi Methanol CV – Countervail, prvýkrát aj pre MTB

Bianchi Methanol CV – Countervail, prvýkrát aj pre MTB

Bianchi vďaka svojej jedinečnej technológii pohlcovania vibrácií nepotrebuje využívať pri svojich cestných bicykloch žiadne špeciálne tlmiace jednotky pre zvýšenie komfortu. A to ani pri modeloch určených na tie najťažšie jarné klasiky. No a teraz svoje povestné „know how“ prenieslo aj do sveta MTB.
Cannondale 2016  – Nové SuperSix Evo-Hi Mod a SuperSix Evo PR článok

Cannondale 2016 – Nové SuperSix Evo-Hi Mod a SuperSix Evo

Tou najväčšou novinkou je fakt, že pre rok 2016 si Cannondale prichystal úplne nové spracovanie úspešného modelu SuperSix Evo. Už predchádzajúci model bol víťazom mnohých testov a rôznych porovnávaní. Veľkou nevýhodou tejto situácie je následne vymyslieť stroj, ktorý by v podstate prekonal sám seba a posunul hranice ešte ďalej. Teda opäť čo najlepšie skĺbiť tuhosť, komfort, hmotnosť a aerodynamiku do nekompromisného pretekárskeho celku. V každom z týchto aspektov je podľa vyjadrení Cannondalu nové Evo lepšie ako predchodca.
Test: KELLYS Hacker 90 - Nadupané HT-čko v znamení XTR na kolesách Crankbrothers 650B

Test: KELLYS Hacker 90 - Nadupané HT-čko v znamení XTR na kolesách Crankbrothers 650B

Hľadáte ľahký bike na maratóny alebo XC jazdenie, ktorý zvládne aj náročnejší terén? Dobre známa slovenská firma KELLYS BICYCLES predávajúca značnú časť svojej produkcie aj v zahraničí, predstavila na sezónu svoj HT-čkový top model s elektrickým radením, kolesami Crankbrothers 27,5" a samozrejme karbónovým rámom. Na pár dní som mal to šťastie jazdiť na ňom a aké boli dojmy z jazdenia spolu s fotogalériou, uvidíte v nasledujúcich riadkoch.
Test: Felt Nine 2 - hardtail na parádne jazdenie

Test: Felt Nine 2 - hardtail na parádne jazdenie

Testovaný bike je druhým najvyšším modelom zo série Nine. Oproti minuloročnému predchodcovi, ho ženie dopredu pohon 1x11 vyskladaný na Shimane rady XT a kľúk Race Face. Poďme sa pozrieť v redakčnom teste na to, ako sa ľahký cross-country rýchlik na "veľkých" kolesách tento rok značke Felt vydaril.
Bianchi – Talianska elegancia v športovom kabáte PR článok

Bianchi – Talianska elegancia v športovom kabáte

Pri slove Bianchi, nejednému fanúšikovi cestných bicyklov poskočí srdce. Talianska značka figuruje na trhu od roku 1885 a počas svojej existencie priniesla na trh množstvo nových technológií. Dnes sa trochu bližšie pozrieme na športové špeciály pre fajnšmekrov – Specialissima a Oltre XR.1.
Cestné bicykle Specialized 2016 v znamení rozmanitosti PR článok

Cestné bicykle Specialized 2016 v znamení rozmanitosti

Pre rok 2016 ponúka Specialized vo svojej cestnej kolekcii skutočne bohatý výber pre každý štýl jazdy. Či už sú vaším cieľom preteky a súboje s kamarátmi na obľúbenom kopci, rýchla jazda po rovinách a boj s vetrom, alebo naopak preferujete skôr pohodovejšiu jazdu, prípadne jazdu trochu viac mimo civilizácie. Rozmanitosť je pre rok 2016 asi najvýstižnejšie slovo...
Test: Cestný bicykel Rock Machine ROAD RACING 1300 – šikovná žiletka za dobrú cenu

Test: Cestný bicykel Rock Machine ROAD RACING 1300 – šikovná žiletka za dobrú cenu

Rozmýšľate nad spoľahlivým cestným bicyklom a chcete si dopriať niečo zaujímavé? Karbónový rám so slušnou tuhosťou, elektronické radenie Di2 s 2x11 a cenovka hlboko pod 3 000 € dávajú dokopy zaujímavú kombináciu. Aj keď sa nejedná o vychýreného producenta cestných bicyklov, česká značka Rock Machine zostrojila stroj, ktorý môže prekvapiť aj skúseného milovníka dlhých asfaltových švihov. Poďme sa však pozrieť spolu tejto 1300-ke bližšie na kolieska.
Canyon MTB novinky 2016 PR článok

Canyon MTB novinky 2016

Dizajn, funkčnosť, precíznosť, špičkové komponenty, výborná cena, tak to sú hlavné vlastnosti nemeckej značky Canyon. Aké sú novinky v MTB modeloch pre rok 2016? Poďme sa na ne spolu pozrieť - od hardatilu až po nadupané enduro.
Bianchi Specialissima - 780 gramov čistej jazdeckej radosti

Bianchi Specialissima - 780 gramov čistej jazdeckej radosti

Nová Bianchi Specialissima je výnimočný cestný bicykel pre zdolávanie náročných stúpaní spolu so znamenitou trakciou a stabilitou v zjazdoch. Podrobnosti sa môžete dozvedieť na stránkach procycling.sk, alebo priamo v bratislavskej predajni Pro Cycling.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up