Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Maraton

Kráľ Záhoria MTB Maratón 2013 PR článok

Kráľ Záhoria MTB Maratón 2013

Propozície k 1. Preteku ČESKO-SLOVENSKEJ MTB MARATÓN TOUR 2013, ktorého trať je situovaná na úpätí Bielych Karpát do rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina. Na pretekárov čaká zaujímavá trať, ktorá obsahuje dlhé a krátke výjazdy a zjazdy, lesné, ťažné cesty a turistické chodníky.
Propozície k 7.ročníku KAKTUS BIKE Svätojurského MTB maratónu PR článok

Propozície k 7.ročníku KAKTUS BIKE Svätojurského MTB maratónu

7.ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Malých Karpát. Pretek sa koná pod záštitou župana Bratislavského kraja - Ing.Pavla Freša a primátora mesta Svätý Jur - Ing.Alexandra Achbergera.
X - CROSS mtb séria zrušená PR článok

X - CROSS mtb séria zrušená

Dovoľujeme si Vám oznámiť, že pre nízky počet účastníkov v seriály X - CROSS mtb maratón v Partizánskom sa nebude konať seriál ako celok ale iba jeden pretek a to dňa 13.4. 2013. Sponzor seriálu nám od spoločnej spolupráce odskočil, kvôli nízkemu počtu zaregistrovaných pretekárov.
Bart Brentjens na Author Šela Marathone 2013 PR článok

Bart Brentjens na Author Šela Marathone 2013

Žijúca legenda horskej cyklistiky a historicky prvý víťaz olympijského závodu cross country z Atlanty 1996 sa postaví na štart dlhej trasy AUTHOR ŠELA MARATHONU 2013. Po Garym Fisherovi a Jaroslavovi Kulhavom je Bart Brentjens ďalšou legendou, ktorá príde vyskúšať krásne trasy v okolí Helfštýna.
10. ročník X-CROSS MTB cyklomaratónu PR článok

10. ročník X-CROSS MTB cyklomaratónu

Maratón Medzihorím pre rok 2013 zmenil svoj názov na X-CROSS MTB Maratón. Srdečne Vás pozývame na 10. ročník tohto horského cyklomaratónu, ktorého trať vedie v horskom prostredí medzihoria Vtáčnik a Tribeč a ponúka nielen prekrásne terény ale zároveň poskytuje aj očarujúce pohľady na na okolitú prírodu.
Race Across South Africa Freedom Challenge 2012

Race Across South Africa Freedom Challenge 2012

Medzi 18.06 a 23.07 2012 sme sa zúčastnili preteku v južnej Afrike. Zasa jeden čo sa hrdí prívlastkom najťažší. Posúďte sami.
Rozhovor: Ako sa organizujú maratóny na Slovensku?

Rozhovor: Ako sa organizujú maratóny na Slovensku?

Maratónska sezóna klope na dvere, mnohí z vás sa už o pár týždňov postavia na štarty prvých maratónov. Zamysleli ste sa však niekedy nad otázkou čo všetko je potrebné na zabezpečenie takej akcie a kto za tým všetkým vlastne stojí? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete v nasledujúcom článku. 15 otázok a 6 organizátorov, ktorý stoja za najväčšími stálicami maratónskeho kalendára.
Nový seriál MTB maratónov na Slovensku PR článok

Nový seriál MTB maratónov na Slovensku

Športový klub „HORAL – ALTO Slovakia“ vyhlasuje nový seriál MTB maratónov na Slovensku. Nesie názov SLOVAK XCM TOUR a jeho súčasťou je sedem maratónov na Slovensku a dva partnerské preteky v zahraničí.
1. Zimný MTB maratón na Slovensku PR článok

1. Zimný MTB maratón na Slovensku

Pozvánka a propozície k piatemu ročníku prvého zimného MTB maratónu na Slovensku.
Môj Istebna Powerade maraton alebo keď si vyžereš smolu pred čaká ťa šťastie potom

Môj Istebna Powerade maraton alebo keď si vyžereš smolu pred čaká ťa šťastie potom

Je sobota veľmi skoro ráno, budík zvoní 4:45 a ja sa cítim, akoby som išiel štartovať na salzku 200ku :D . Ale nie, to len rýchla príprava a šup ho smerom Polsko do Istebny na posledný maratón Intermountain série. Už 4 roky som sa tam chystal a konečne aj napriek zrušenému odvozu sa rozhodujem ísť aj keď sám svojím autom bez navigácie! Čo ešte v tom momente netuším bude mať šialené následky :P . Výdatné raňajky vo forme cestovín s tuniakom a olivkami (mňam :) ), ranné presso a už nakladám výzbroj, zakladám soundtrack a´la Faithless do rádia a ide sa do neznáma. Trasu som si len opísal z googlemaps čo sa ukázalo ako veľký fail :( !
Smer Žilina-Čadca- CZ úplná pohoda, aj keď na môj vkus dosť veľa áut takto skoro ráno a sobotu kamióny asi u nás nemajú zákaz ?!
Epilóg Cyklomaratónskej MTB série v Brezne

Epilóg Cyklomaratónskej MTB série v Brezne

Dňa 29.09.2012 sa skončila Cyklomaratónska MTB séria. Posledný 14. závod sa konal, ako minulý rok, v naozaj peknom meste Brezno. JAKI KELLYS biketour Brezno dáva bodku za slovenskými cyklomaratónmi v tomto roku. Teda, hor sa na úpätie Nízkych Tatier s noblesou a to tak, ako sa patrí. Tieto maratóny mi dávajú neopakovateľnú a jedinečnú šancu spoznať nové oblasti rodnej vlasti, však len vďaka cyklistike som spoznal pol Slovenska.
MTB Tour v Kremnici, teda na Skalke

MTB Tour v Kremnici, teda na Skalke

Sezóna nám už pomaly končí a ja sa chystám na dva posledné maratóny. Najskôr som zašiel na MTB Tour v Kremnici, ktorý sa konal 22.09.2012. Nedá mi na úvod nespomenúť počasie. Ďalší môj maratón, kde nepečie slnko. To akoby naschvál, vždy som riešil, či bude pršať alebo nie a vždy to vyšlo len tak tak, teraz k tomu je ešte aj zima. Aj tak je to asi stále lepšie, ako keby som mal dostať úpal. Týmto maratónom taktiež končí aj malá séria Slovenského pohára XCM.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up