Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Priprava

Bikovanie v zime: 1. časť - zimný setup

Bikovanie v zime: 1. časť - zimný setup

Väčšina ľudí stále berie cyklistiku ako prevažne letný šport. Začnú padať prvé vločky, teplota klesne a chudák cyklista, aby sa presunul do vyhriateho fitka na trenažér alebo na niektorý typ domáceho mučidla :). Samozrejme trochu preháňam, ale nie všetci berú cyklistiku ako celoročný šport. Doba sa ale mení a postupom času viac a viac ľudí vyráža na bike aj v zime. No a keďže konečne to vonku vyzerá, že zima už je tu, rád by som sa podelil o zopár svojich postrehov ohľadne jazdenia v zime...
Slovenská reprezentácia na sústredení v Španielsku najazdievala kilometre

Slovenská reprezentácia na sústredení v Španielsku najazdievala kilometre

Jarná príprava je pred náročnou sezónou veľmi dôležitá a naši reprezentanti ju nepodcenili.
Niekoľko zásad jarnej prípravy na bicykli

Niekoľko zásad jarnej prípravy na bicykli

Začíname tzv. jarnú prípravu na bicykli. Marec je nielen mesiacom MDŽ, mesiacom knihy, ale pre cyklistov najmä mesiacom, kedy s ťažkosťami a s veľkou netrpezlivosťou čakajú na prvý jarný deň. Počasie na rozdiel od minulého roku celkom praje najazďovaniu kilometrov a budovaniu si pevného objemového základu.
Komplexný pohľad na SPINNING očami cyklistov

Komplexný pohľad na SPINNING očami cyklistov

Začína zima a spolu s ňou nutné tréningy vo vnútri. Jedným z prostriedkov tréningu cyklistickej, teda špeciálnej vytrvalosti, „indoor“ sa využíva tiež SPINNING. To, čo toto slovo znamená už v dnešnej dobe zaiste každý veľmi dobre vie a ozrejmovať to nie je nutné. Na adresu fenoménu menom spinning bolo do dnešného dňa popísané veľa rôznych pohľadov, mýtov, názorov a múdrosti... Avšak práve týmto príspevkom by som rád do tejto problematiky vniesol jednotný názor a poukázal na pozitíva i negatíva.
Ultramaratón Craft 1000 Miles Adventure 2013 štartuje už túto nedeľu

Ultramaratón Craft 1000 Miles Adventure 2013 štartuje už túto nedeľu

V nedeľu 30. júna 2013 o 15:00 odštartuje v najvýchodnejšej obci Slovenska tretí ročník závodu pre bikerov, bežcov a kolobežkárov, ultramaratón Craft 1000 Miles Adventure. O čom tento pretek je sa môžete dočítať v článku Tvrďasi a tvrďasky.
Príprava na 1000 míľ 2013

Príprava na 1000 míľ 2013

Na tieto náročné preteky sa treba náležite pripraviť. Keďže predchádzajúce dva ročníky štartovali v daždi niekto vymyslel trenažér vo vani. Dole sa naleje blato a zhora tečie studená sprcha. Iní trénovali tisíce kilometrov s naloženým bikom v plnej výbave.
Reprezentačné družstvo na sústredení v Chorvátsku PR článok

Reprezentačné družstvo na sústredení v Chorvátsku

RD SR v MTB sa v dňoch 30.03 až 07.04.2013 zúčastnilo prípravného sústredenia v Chorvátsku v zložení:
U-23: Jozef Bebčák, Ondrej Glajza
Juniori: Dušan Bodiš, Michal Bušfy, Milan Lukáč, Sebastián Čanecký
Juniorky: Medveďová Teraza, Jánošíková Nina
Kadeti: Kvietok Pavol
Juraj Sagan začne sezónu v Austrálii

Juraj Sagan začne sezónu v Austrálii

Slovenský cyklista Juraj Sagan začne sezónu na rozdiel od svojho mladšieho brata Petra, ktorý je v Argentíne, v Austrálii. Od 20. do 27. januára sa cyklista tímu Cannondale predstaví na pretekoch Tour Down Under v okolí Adelaide. Na úvod súťažného roka sa Juraj Sagan pripravoval v talianskom meste Tezze.

Peter Sagan berie Kanadu ako prípravu na MS

Peter Sagan berie Kanadu ako prípravu na MS

Slovenský cyklista Peter Sagan má pred sebou záverečnú časť sezóny, ktorá by mala vyvrcholiť 23. septembra na majstrovstvách sveta v holandskom Valkenburgu. Ešte predtým ho však čaká pár jednorazových pretekov, najbližšie sa predstaví na podujatiach WorldTour v kanadských mestách Québec (7. septembra) a Montreal (9. septembra). Na oboch bude patriť k favoritom.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up