Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2012

Výstava For Bikes 2012 - Fotoreport

Výstava For Bikes 2012 - Fotoreport

Tohtoročnú cyklistickú sezónu v Českej republike otvoril v dňoch 31.3 a 1.4.2012 v Prahe na letňanskom výstavisku tretí ročník veľtrhu FOR BIKES. Ako vystavovatelia sa na ňom zúčastnili takmer všetci väčší českí predajcovia cyklosortimentu. Bol to priam cyklofestival pre všetkých hostí.
Peter Sagan na Okolo Flámska na skvelom 5. mieste PR článok

Peter Sagan na Okolo Flámska na skvelom 5. mieste

Preteky Okolo Flámska (256,9 km) na severe Belgicka znova priniesli neuveriteľnú drámu, viacero pádov, množstvo únikov, atakov, 16 kopcov a veľa nervozity. Z víťazstva sa napokon radoval najväčší favorit a domáci pretekár Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep), druhý skončil Talian Filippo Pozzato (Farnese Vini - Selle Italia) a tretí rovnako Talian Alessandro Ballan (BMC Racing). Slovenský cyklista Peter Sagan zašiel dnes výborne a obsadil napokon skvelé 5. miesto so stratou 38 sekúnd na víťaza.
Kráľ Záhoria MTB Maratón 2012 PR článok

Kráľ Záhoria MTB Maratón 2012

Vážení športový priatelia, nadšenci horských bicyklov... Pozývame Vás na štvrtý ročník preteku na horských bicykloch CANNONDALE KRÁĽ ZÁHORIA MTB MARATÓN, ktorý sa už tradičné bude konať na úpätí Bielych Karpát v rekreačnej oblasti Skalica-Zlatnícka dolina. V sobotu 14. Apríla 2012 na Vás opäť čakajú tri preteky. Hlavný pretek na 50km, open pretek na 25 km a štafetový pretek dvojčlenných družstiev na 2x25km.
Expedície 2012 PR článok

Expedície 2012

OZ Karpaty a Klub slovenských turistov pozývajú na 26. ročník medzinárodného stretnutia expedičných turistov a netradičných cestovateľov EXPEDÍCIE 2012, na ktorom bude desať prednášateľov na širokom plátne prezentovať vydarené podujatia z nenarušených alebo málo narušených oblastí, ktorým sa spravidla vyhýbajú masmédiá a cestovný ruch. Témy prednášok: Indické Himaláje, tadžický Pamír, trek okolo Dhaulagiri, gruzínsky Kaukaz, Vietnam na bicykli, juhovýchodná Čína, hory južného Španielska, Kanárske ostrovy, Pirin, Rila a Vitoša.
Slovenský pohár DH 2012

Slovenský pohár DH 2012

Komisia SZC MTB DH/4X schválila finálnu verziu súťažného poriadku pre Slovenský pohár v zjazde. V pravidlách je niekoľko viac či menej významných zmien, ktoré vám prinášame v skratke, avšak odporúčame prečítať celé...
P. Velits 8., Sagan 11. v časovke,celkovo triumf Nibaliho

P. Velits 8., Sagan 11. v časovke,celkovo triumf Nibaliho

Slovenský cyklista Peter Velits obsadil 8. miesto v utorkovej záverečnej 7. etape na pretekoch Tirreno - Adriatico, ktorou bola časovka na 9,3 km v stredisku San Benedetto. Dvadsaťsedemročný jazdec tímu Omega Pharma-Quickstep Velits mal odstup 20 sekúnd na víťazného 30-ročného Švajčiara Fabiana Cancellaru, ktorý v jazde proti chronometru dosiahol čas 10:36 min.
Pravenecké serpentíny MTB XCO

Pravenecké serpentíny MTB XCO

1. kolo Hornonitrianskej MTB Tour 2012 je prvou akciou tejto sezóny (po Prvom Zimnom maratóne) v našom kalendári. Tieto XC preteky sa pôjdu 1.4. v Pravenci a tu sú propozície.
Sagan sa obetoval pre Nibaliho a prišiel o červený dres

Sagan sa obetoval pre Nibaliho a prišiel o červený dres

Španiel Joaquím Rodríguez sa stal víťazom pondelkovej predposlednej 6. etapy cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá sa išla v okolí Offidy a merala 181 km. V špurte vedúcej skupiny predstihol Taliana Vincenza Nibaliho, ktorému v závere etapy výrazne pomohol Peter Sagan.
Nibali vyhral kráľovskú etapu Tirreno - Adriatico

Nibali vyhral kráľovskú etapu Tirreno - Adriatico

Talian Vincenzo Nibali sa stal víťazom nedeľňajšej 5. etapy cyklistických pretekov série ProTour Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Martinsicura na Prati di Tivo a merala 196 km. Aj po kráľovskej etape si modré tričko lídra pretekov vďaka 3. miestu a len 15-sekundovým mankom na Nibaliho udržal Američan Christopher Horner z tímu RadioShack.
Wiggins vyhral preteky Paríž - Nice

Wiggins vyhral preteky Paríž - Nice

Brit Bradley Wiggins triumfom v nedeľňajšej časovke do vrchu na 9,6 km z Nice na Col d´Eze potvrdil svoje celkové víťazstvo na cyklistických pretekoch ProTour Paríž - Nice. Líder tímu Sky odrazil v záverečnej jazde proti chronometru nepriamy atak od Lieuwa Westru z Holandska, v nedeľu ho zdolal o 2 sekundy a celkovo o osem. Tretí v hodnotí osemetapových pretekov skončil Španiel Alejandro Valverde.
Peter Sagan víťazom 4. etapy na Tirreno - Adriatico

Peter Sagan víťazom 4. etapy na Tirreno - Adriatico

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom sobotňajšej štvrtej etapy na prestížnych pretekoch Pro Tour Tirreno - Adriatico. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale dosiahol v 252 km dlhej etape z Amélie do Chieti čas 7:24:50 h.
Peter Sagan 3. v špurte 3. etapy na Tirreno - Adriatico

Peter Sagan 3. v špurte 3. etapy na Tirreno - Adriatico

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale predviedol svoje šprintérske schopnosti aj v piatkovej 3. etape pretekov ProTour Tirreno - Adriatico z Indicatore do Terni (178 km), v ktorej finišoval na 3. mieste. Sagan sa na tomto podujatí premiérovo postavil na stupne pre najlepších, vo štvrtok skončil tesne za nimi na štvrtej priečke.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up