Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Slovensko

Ďalší dôkaz, že aj u nás sa parádne jazdí – tentoraz na Maline

Ďalší dôkaz, že aj u nás sa parádne jazdí – tentoraz na Maline

Každý si určite rád pozrie parádne videá z rôznych zahraničných bikeparkov a trochu si nad nimi zaslintá. Ale pritom výborne sa dá pojazdiť aj u nás. Dôkazom toho je nasledujúce video s bikermi veľmi obľúbenej lokality Malinô Brdo, ktorá leží len kúsok od Ružomberka. Na výber je dokopy 10 upravených trailov v rôznej náročnosti a na svoje si prídu menej skúsení a tiež aj tí, ktorí už to majú poriadne v „rukách“. Samozrejme, na vrchol vás dopraví lanovka, takže sa netreba obávať, ak vás šliapanie do kopca príliš neberie.
Ako tráviť leto na Slovensku? Pomôže vám aplikácia pre bicyklistov PR článok

Ako tráviť leto na Slovensku? Pomôže vám aplikácia pre bicyklistov

Rodiny s deťmi, jednotlivci aj športoví nadšenci môžu bicyklovať celé leto aj vďaka mobilnej aplikácii Všetci na bajk. Tú je možné si stiahnuť zdarma od 06. júla a obsahuje viac ako 200 cieľových destinácii s popisom. Aplikácia prináša letné inšpirácie priamo k ľuďom a výrazne zjednodušuje plánovanie rodinných výletov.
Tip na výlet: Pohorie Braniska - terén vo svojich všetkých podobách

Tip na výlet: Pohorie Braniska - terén vo svojich všetkých podobách

Na Branisko sme nemierili po prvýkrát, a tak sme sa s polovičkou celkom tešili na hrebeňovku menej známeho pohoria Slovenska. Aj keď celú noc až do rána lialo a podľa predpovede sa to malo už z hodiny na hodinu zlepšovať, tak sme dúfali, že to rýchlo prejde.
Ako spojiť vášeň s prácou? My v Kellyse to vieme PR článok

Ako spojiť vášeň s prácou? My v Kellyse to vieme

Existuje skupina ľudí, ktorá má toho veľa spoločného. Nadchne sa pre rovnaké veci a krásu vidí v podobných detailoch. Poznáte tých ľudí. Ľudí, ktorí sú rovnakí ako my.
Tip na výlet: Butkov, Rohatá skala, Kanada

Tip na výlet: Butkov, Rohatá skala, Kanada

O traile „Kanada“ ste možno už viacerí počuli. V rámci diskusných fór je to často diskutovaná lokalita, ktorú rozdhodne stojí za to navštíviť. V dnešnom tipe na výlet by som sa vám však pokúsil priblížiť aj ďalšie dve zaujímavé lokality nachadzajúce sa v okolí „Kanady“, ktoré možno hravo zvládnuť počas jedného dlhšieho výjazdu naprieč Strážovskými vrchmi. Táto trasa má zhruba 36 km a prevýšenie 1 500 m a odporúčal by som ju skôr skúsenejším bikerom. Začiatok trasy je situovaný do obce Ladce, kde sa okrem cementárne nachádza novovybudované pútnicke miesto - skalné sanktuárium sv. Jána Pavla II., týčiace sa na hore Butkov. Trasa k sanktuáriu je výborne značená bielymi krížmi po pravej strane cesty a doplnená o viacero smerových tabúľ.
Kniha: Najkrajšie cyklotrasy Košice a okolie PR článok

Kniha: Najkrajšie cyklotrasy Košice a okolie

Vo vydavateľstve Dajama v úspešnej edícii Po Slovensku vyšiel v máji 2016 ďalší cykloturistický sprievodca, ktorý mapuje cyklotrasy juhovýchodného Slovenska.
Prejazd cyklotrasy Eurovelo6 z Ostrihomu do Bratislavy na cargo bicykli

Prejazd cyklotrasy Eurovelo6 z Ostrihomu do Bratislavy na cargo bicykli

Predĺžený víkend na začiatku júla som strávil v dedinke kúsok severne od Budapešti, na pravom brehu Dunaja. Keďže môj bicykel Yuba Mundo bol práve v servise, požičal som si na otestovanie nákladnú trojkolku Fanotec FT-9005. Cestou tam sa odviezla v kufri 9-miestneho auta (keďže je to skladačka), no cestou späť táto možnosť nebola. Preto som sa rozhodol, že odskúšam "cargo bike touring" a do Bratislavy dôjdem po vlastnej osi po medzinárodnej cyklotrase Eurovelo 6.
Pozvánka: Kráľovský MTB maratón a Kráľovské enduro 2016

Pozvánka: Kráľovský MTB maratón a Kráľovské enduro 2016

Až dva kráľovské tituly možno získať počas víkendového bicyklového podujatia 20. – 21. augusta v obci Granč Petrovce na východe Slovenska.
Pozvánka: Okolo Domaše 2016

Pozvánka: Okolo Domaše 2016

Spomínaš si na svieži vietor pod prilbou? Na letnú bezstarostnosť a svišťanie zablatených cyklistických gúm po brehoch Domaše? Na priateľov a super atmosféru? Na slastný pocit pri guláši v cieli? Na večernú pohodu s priateľmi v rytme zábavy. Chýba ti DOBRÁ akcia?
Okolo Slovenska: Maroš Kováč a Roman Broniš zhodne: "Okolo" sú top preteky

Okolo Slovenska: Maroš Kováč a Roman Broniš zhodne: "Okolo" sú top preteky

Na výsledkoch posledných dvoch etáp jubilejného 60. ročníka medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska bolo paradoxné, že pozíciu najlepšieho slovenského jazdca v nich si vybojovali skúsení harcovníci.
VeloCity – Predaj a servis bicyklov pri Železnej Studničke v Bratislave PR článok

VeloCity – Predaj a servis bicyklov pri Železnej Studničke v Bratislave

Sme mladá predajňa v Bratislave, sídlime pri Železnej Studničke, konkrétne na Lamačskej ceste 8. Ponúkame širokú ponuku služieb - od predaja po servis bicyklov. Chcete si kúpiť nový bike? Ako jediný máme v ponuke všetky typy bicyklov od renomovaných výrobcov: horské, cestné, krosové, fatbiky, elektrobiky a dokonca aj tandemové bicykle. Mysleli sme aj na najmenších a dostupné sú samozrejme odrážadlá, kolobežky a detské bicykle vo veľkostiach od 20" do 24".
Pozvánka: Restart challenge 2016 - 7 kopcov a 3 jazerá

Pozvánka: Restart challenge 2016 - 7 kopcov a 3 jazerá

Sitno, Javorina, Kráľova hoľa, Poľana, Panský diel, Marhát, Martinské hole, Neusiedler See, Popradské pleso a Morské oko. Vyhrá aj ten, kto sa o to aspoň pokúsi...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up