Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

MTBO: Slovenskí muži v štafete 15., ženy 7., český double

MTBO: Slovenskí muži v štafete 15., ženy 7., český double

Slovenským reprezentačným výberom sa v stredajších štafetových pretekoch na európskom šampionáte v orientačnej cyklistike príliš nedarilo. Mužská zostava v zložení Pavol Paprička, Tomáš Haničák a Matúš Trnovec obsadila 15. pozíciu. Ženské trio Daniela Trnovcová, Stanislava Fajtová a Hana Bajtošová klasifikovali na konečnej 7. priečke. V oboch prípadoch uspeli české družstvá pred ruskými.
ISTEBNA - Finále Inter Mountain Series 2011

ISTEBNA - Finále Inter Mountain Series 2011

V sobotu 24. septembra 2011 sa koná finálový MTB maratón Inter Mountain Series 2011 (IMS) v poľskej obci Istebna. Tento bikemaratón je originálny svojou traťou, ktorá vedie cez územie Poľska, Slovenska a Čiech a svojim medzinárodným charakterom je dôstojným zakončením medzinárodného seriálu bikemaratónov IMS.
MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

Nemka Judith Arndtová si druhýkrát v kariére vybojovala dúhový dres majsterky sveta v cestnej cyklistike. V utorok zvíťazila v časovke žien na 27,8 km na svetovom šampionáte v Kodani a pridala ďalší úspech k zlatu z pretekov s hromadným štartom na MS 2004. Tridsaťpäťročná Arndtová triumfovala s náskokom 21 sekúnd pred Lindou Melanie Villumsenovou z Nového Zélandu. Bronz si vybojovala obhajkyňa prvenstva Emma Pooleyová z Veľkej Británie.
Cyklo Piešťany - seminár PR článok

Cyklo Piešťany - seminár

Seminár pri príležitosti otvorenia 2. časti cyklochodníka Dubová. 30. september 2011, Mestská knižnica, Školská 19, Piešťany.
MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

Austrálčan Luke Durbridge potvrdil úlohu najväčšieho favorita a stal sa v dánskej Kodani majstrom sveta v cyklistickej časovke mužov do 23 rokov. Trať dlhú 35,2 km v centre Kodane zvládol za 42:47 min a triumfoval s 35-sekundovým náskokom pred domácim cyklistom Rasmusom Christianom Quaadem. + Čistiace auto vygumovalo cieľovú čiaru
MTBO: Bajtošová šiesta v šprinte

MTBO: Bajtošová šiesta v šprinte

Slovenská reprezentantka v orientačnej cyklistike Hana Bajtošová obsadila v pondelkovom šprinte na majstrovstvách Európy v okolí Petrohradu 6. miesto. Za šampiónkou Marikou Harovou z Fínska zaostala o 52 sekúnd. Medzi mužmi bol zo Slovákov najlepší Pavol Paprčka, ktorý obsadil 33. priečku.
Polievka s Jurčom s dobrým výsledkom v Normandii

Polievka s Jurčom s dobrým výsledkom v Normandii

Okrem Petra Sagana, ktorý vyhral nedeľňajšie preteky v Taliansku, absolvovali generálku na tohtotýždňové majstrovstvá sveta v Kodani aj ďalší slovenskí cyklisti. Úspešne si počínali v časovke dvojíc Duo Normand vo francúzskom Marigny Pavol Polievka a Matej Jurčo, ktorí obsadili v kvalitnej konkurencii 6. miesto. Obaja sa predstavia na svetovom šampionáte v stredajšej individuálnej časovke.
Zjazd v Malej Lučivnej pre Charváta a Bártovú

Zjazd v Malej Lučivnej pre Charváta a Bártovú

Výsledky nedeľňajšieho 6. kola Slovenského pohára v zjazde horských cyklistov v Malej Lučivnej.
Peter Sagan vyhral preteky v Taliansku

Peter Sagan vyhral preteky v Taliansku

V generálke pred majstrovstvami sveta v Kodani, ktoré sú na programe presne o týždeň v nedeľu 25. septembra v dánskej metropole, vyhral časom 4h09'43” slovenský cyklista Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) preteky GP Industria & Commercio Di Prato (178,6 km), keď v záverečnom špurte zanechal za sebou domáceho pretekára Luca Paoliniho (Katusha) a tretí prišiel Francúz Maxime Bouet (Ag2r).
Od pondelka o 10 svetových titulov v Kodani

Od pondelka o 10 svetových titulov v Kodani

Pozornosť cyklistického sveta sa od pondelka sústredí do dánskej Kodane, kde sa uskutočnia majstrovstvá sveta. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) rozhodla, že na jednom mieste sa uskutočnia boje o majstrovské tituly vo všetkých kategóriách a program šampionátu sa tak natiahol do celého týždňa. Od pondelka do stredy je na programe časovkárska časť, od piatka do nedele sa potom bude bojovať o medaily v pretekoch s hromadným štartom.
CMS Púchovský MTB Maratón 2011 - fotoreport

CMS Púchovský MTB Maratón 2011 - fotoreport

Púchov sa v sobotu stal dejiskom CMS Púchovského MTB Maratónu. 45km trať spomedzi dvoch stoviek bikerov najrýchlejšie zvládol Karel Hartl za 2:04:44, medzi hobbíkmi bol najrýchlejší Roman Kašpar s takmer 6 minútovým mankom na Hartla. Ženskú kategóriu s prehľadom vyhrala Lenka Hartlová. Prinášame 156 fotiek a výsledky.
Duatlon: Slovenský titul pre Ivanča

Duatlon: Slovenský titul pre Ivanča

Michal Ivančo z Triax Triklubu FTVŠ Bratislava sa stal majstrom Slovenska v krátkom duatlone s objemami 10 km beh, 40 km cyklistika a 5 km beh. Slovenský šampionát sa konal v rámci Krompašského jarmočného duatlonu. V ženskej kategórii majstrovský titul neudelili.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up