Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Úspešná obhajoba Štybara, Slováci neuspeli

Úspešná obhajoba Štybara, Slováci neuspeli

Čech Zdeněk Štybar obhájil v nemeckom St. Wendeli titul majstra sveta v cyklokrose. V pretekoch kategórie elite odsunul na ďalšie medailové priečky Belgičanov Svena Nijsa a Kevina Pauwelsa. Trio Slovákov skončilo v piatej desiatke s výraznou stratou na víťaza. Na náročnej trati najlepšie skončil Milan Barényi, ktorého klasifikovali na 41. mieste. O šesť priečok nižšie sa umiestnil Róbert Gavenda, Václavovi Metličkovi patrila 49. pozícia. Slovenskí reprezentanti tak nenaplnili svoj cieľ, aby aspoň jeden z nich skončil v prvej polovici výsledkovej listiny.
Contador bude brániť svoju nevinu do konca

Contador bude brániť svoju nevinu do konca

Cyklista Alberto Contador na piatkovej tlačovej besede v Palma de Mallorca vyhlásil, že si nie je vedomý akéhokoľvek užívania nedovolených podporných prostriedkov a za svoju česť a nevinu bude bojovať až do konca. Päťnásobný víťaz pretekov zo série Grand Tours práve na tlačovke jeho tímu Saxo Bank mal zaujať oficiálne stanovisko k jeho ročnému potrestaniu za pozitívny test na klenbuterol počas minuloročnej Tour de France, kde sa stal tretíkrát celkovým víťazom. Aj sa tak stalo.
Alberto Contador oficiálne s ročným dištancom od RFEC

Alberto Contador oficiálne s ročným dištancom od RFEC

Španielska cyklistická federácia (RFEC) rozhodla o uložení ročného dištancu víťazovi Tour de France Albertovi Contadorovi, ktorý mal pozitívny nález na klenbuterol. V stredu neskoro večer to potvrdil hovorca španielskeho jazdca. Contador má momentálne desať dní na odvolanie sa proti verdiktu, ktorého konečná a definitívna podoba bude známa až 9. februára. Ak bude ročný dištanc oficiálny, Španiel príde o svoje prvenstvo na Tour de France 2010. Vavrín celkového víťaza by tak pripadol Andymu Schleckovi.
Contador by mal vo štvrtok dostať ročný trest

Contador by mal vo štvrtok dostať ročný trest

Španielskemu cyklistovi Albertovi Contadorovi hrozí za pozitívny dopingový test na minuloročnej Tour de France ročný dištanc. Disciplinárna komisia Španielskej cyklistickej federácie (REFC) oznámi vo štvrtok svoje rozhodnutie v prípade trojnásobného víťaza Tour de France a cyklista má potom podľa denníka Marca desať dní na odvolanie.
1. Zimný MTB Maratón 2011 alebo bez snehu sa viac práši

1. Zimný MTB Maratón 2011 alebo bez snehu sa viac práši

1. Zimný MTB maratón v Mariánke – už 3. rokom otvárací podnik novej sezóny (predtým jeho miesto zaujímala aprílová horská časovka z Ahoja na Kamzík, RC&P uphill, aspoň pre okolie BA). Približne týždeň pred dňom „D“ to už pekne vrelo, na fórach sa diskutovalo: "Bude sneh? Blato? Stihne zem zamrznúť? Aké plášte obuť? Dva alebo 3 páry ponožiek?..." Všetci sa už nevedeli dočkať, tak aspoň takto si vybíjali svoju nedočkavosť a verili v aké-také vyschnutie premáčaného terénu. Príchod mrazov tesne pred víkendom, ako aj predpoveď, dávali nádej na suché preteky. Keď už ten sneh nie je...
CANNONDALE KRÁĽ ZÁHORIA MTB MARATÓN

CANNONDALE KRÁĽ ZÁHORIA MTB MARATÓN

Pozývame Vás na tretí ročník preteku na horských bicykloch CANNONDALE KRÁĽ ZÁHORIA MTB MARATÓN, ktorý sa uskutoční v sobotu 23.4.2011 v rekreačnej oblasti Skalica – Zlatnícka dolina. Pripravili sme pre Vás zaujímavú trať v malebnom prostredí na úpätí Bielych Karpát, ktorá obsahuje všetky prvky maratónskej trati.
Albert celkovým víťazom SP 2010/11

Albert celkovým víťazom SP 2010/11

Belgičan Niels Albert sa stal celkovým víťazom Svetového pohára v cyklokrose 2010/11. Albert vyhral aj záverečné ôsme preteky Svetového pohára v holandskom Hoogerheide a potvrdil svoje prvenstvo v seriáli. V Hoogerheide i celkovo v SP za ním skončili jeho krajania Kevin Pauwels a Sven Nijs. Albert bojoval v prvej polovici sezóny o líderskú pozíciu s Čechom Zdeňkom Štybarom, úradujúci majster sveta sa však potom zranil a vynechal časť seriálu. Zo Slovákov štartoval v Hoogerheide len Róbert Gavenda, ktorého klasifikovali na 30. mieste. Bývalý úspešný mládežník skončil zo Slovákov najlepšie aj v hodnotení celého SP, keď mu patrí 38. priečka.
Meyer víťazom Tour Down Under

Meyer víťazom Tour Down Under

Austrálčan Cameron Meyer sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Tour Down Under, ktoré sú už tradične prvým veľkým podujatím svetového kalendára UCI. V záverečnom kritériu v Adelaide si cyklista tímu Garmin-Cervelo udržal svoje vedenie a pred krajanom v službách HTC-Highroad Matthewom Gossom mal v konečnom účtovaní dvojsekundový náskok.
V Marianke víťazne Bíroš a Maláriková

V Marianke víťazne Bíroš a Maláriková

Výsledky sobotňajšieho 3. ročníka Zimného MTB maratónu v Marianke (30 km):
Muži: 1. Radovan Bíroš 1:10:37,8 h, 2. Pavel Žák 1:10:59,0, 3. Ondřej Horák 1:11:02,6.
Ženy: 1. Michaela Maláriková 1:33:46,3 h, 2. Veronika Jenčeková 1:37:53,1, 3. Veronika Gandžalová 1:41:45,9.
Okolo Slovenska už v júnovom termíne

Okolo Slovenska už v júnovom termíne

Po deviatich rokoch sa opäť mení termín pretekov Okolo Slovenska, najvýznamnejšieho cyklistického podujatia pod Tatrami. Do ročníka 2001 sa preteky konali v júlovom termíne, od roku 2002 na prelome augusta a septembra. Tentoraz sa uskutočnia od 4. do 11. júna.
Tím Sastreho a Meňšova nedostal pozvánku na Tour de France

Tím Sastreho a Meňšova nedostal pozvánku na Tour de France

Španiel Carlos Sastre a Rus Denis Meňšov nebudú môcť štartovať na tohtoročných cyklistických pretekoch Tour de France, keďže organizátori neudelili ich tímu Geox-TMC voľnú kartu. V súlade s pravidlami Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) má na Tour právo štartu osemnásť tímov kategórie Pro. Ďalšie štyri miesta sú vyhradené pre držiteľov voľných kariet, ktorých organizátori vyberú z tímov druhej najvyššej úrovne.
Cavendisha nechali jazdiť v plnej premávke

Cavendisha nechali jazdiť v plnej premávke

Britský cyklista Mark Cavendish má plné právo hnevať sa na austrálskych organizátorov pretekov Tour Down Under. Tí sa museli brániť už v stredu po sérii troch hromadných pádov na záverečných štyroch kilometroch 2. etapy z Tailem Bendu do Mannumu, do cieľa ktorej prišiel excelentný špurtér so zraneniami hlavy a iných častí tela. Vo štvrtok sa napriek pochybnostiam o jeho zdravotnom stave postavil na štart, ale na konci členitej 3. etapy z Unley do Stirlingu možno ľutoval, že tak spravil.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up