Výber zo zaujímavých redakčných testov za rok 2017

V uplynulom roku sa k nám do redakcie dostalo na test viacero vecí, či už sa jednalo o bicykle, komponenty alebo oblečenie. No nechýbali ani niektoré špeciality...

Samotné testovanie je vždy veľmi subjektívne, ale to zrejme netreba vysvetľovať . Preto sme radi, že sa na tom podieľa viacero ľudí, kde má každý tak trochu iný jazdecký štýl, preferencie a výsledný pohľad na vec.

Canyon Exceed CF SLX 9.9 SL - ponuka, aká sa neodmieta

Keď mi pred tromi týždňami prišla na mail ponuka na redakčný test biku v prémiovej výbave, neváhal som ani chvíľu. Možnosť poriadne prevetrať devätkilovú karbónovú raketu osadenú vidlicou FOX 32 Step Cast, sadou XTR a kolesami Mavic Crossmax je niečo, s čím sa človek až tak často nestretne. Autorom je Bimjeam a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Záťažový test na vlastnej koži alebo, na chvíľu pokusným králikom

Testovať sa nemusí len bicykel, oblečenie alebo komponent, rovnako sa dá aj vlastné telo - konkrétne pri záťažovom teste. Čo všetko to obnáša čo sa môžete dozvedieť zistíte v samotnom článku. Autor Imroman a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Práčka reťaze s odmasťovačom, ktorú neodložíte po prvom použití do kúta

Ohľadom čistenia a mazania reťaze je viacero "ideálnych" postupov a veľa z vás má tie svoje osvedčené, čo sa prejavilo aj v diskusii pod samotným testom. Autorom je Bimjeam a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Wittkop Race TWIN MEDICUS 7.0 Gel - za super cenu, super kvalita

Možno vás tiež pri pohľade na sedlá Wittkop zarazila ich cena. O to viac, ak dokážu poskytnúť aj potrebnú kvalitu prevedenia, o čom sa môžete presvedčiť. Autorom je Henry33 a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Pedále BBB BPD-14 FORCEMOUNT– zaujímavá alternatíva ľahkých SPD-čiek

Už na prvý pohľad je viac než zrejmé, že sa jedná o nášľapné pedále typu SPD, ktoré sú vyhotovené v atraktívnom minimalistickom dizajne. Ak ich podozrievate z nízkej hmotnosti, máte pravdu. Ručička váh sa pri tomto páre pedálov zastavila na hodnote 290 gramov, čo je veľmi slušný výsledok vzhľadom na to, že sa nejedná o vlajkovú loď, ktorá by mala titánové osky. Autorom je Bimjeam a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Cannondale Trigger 2 2018 - verím, že majiteľovi prinesie aspoň toľko radosti ako mne

Cannondale Triger bol horúca novinka, ktorá sa k nám dostala na testovanie tesne po jej oficiálnom predstavení. Aké boli prvé dojmy z jazdenia v teréne? Autor Henry33 a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Sada Shimano SLX M7000 - kvalita potvrdená

Sada SLX patrí medzi to najlepšie v pomere ceny a výkonu a ak si nepotrpíte na čo najnižšiu hmotnosť, dokáže byť rovnocenným konkurentom aj top sade XTR. Autorom je Papatulo a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Kellys Gibon 70 - plusková premiéra z dielne slovenského Kellysu

Kellys Gibon 70 bol mojím prvým jazdeckým stretnutím s priemerom 27,5+ a so svetom polotučných plášťov. Za dva týždne spoločného spolunažívania sme toho prešli relatívne dosť, a tak by som sa vám pokúsil priblížiť, aký je to pocit presedlať z celoodpruženej dvadsaťdeviny na hardtail s poriadnymi balónmi. Autorom je Bimjeam a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


OKR Race Chain – keď chcete „watty“ na svoju stranu

Ak hľadáte akúkoľvek výhodu v rámci svojho výkonu a riadite sa heslom, že každá sekunda sa počíta, optimalizovaná reťaz môže byť niečo pre vás. Autorom je Imroman a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Canyon Aeroad CF SLX DISC 8.0 - keď jediným limitom si ty sám

Iste, odlišnosti v komponentoch v porovnaní s tými, na akých jazdia v tíme Movistar alebo Katusha v TV tam síce sú, no na pocite výnimočnosti tohto bicykla to nijako neuberá. Autorom je Kimlo a viac sa dozviete v samotnom teste na tomto odkaze.


Ďalšie tipy:


Kompletný zoznam všetkých redakčných testov nájdete na tomto odkaze. V ďalšom roku by sme radi pokračovali v nastolenom trende a priniesli vám na našich stránkach ešte o niečo viac rozmanitých testov. Ako sa hovorí, „stay tuned“...
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Test: Castelli Fly – vesta, ktorá sa hneď zaradila k mojim naj

Máte radi ľahké a spratné veci? Vyrážate na švih skoro ráno, prípadne podvečer alebo zdolávate veľké prevýšenie v kopcoch? Tak zbystrite pozornosť...
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
keyboard_arrow_up