Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Bicykel

Aké výhody ponúka zlatá stredná cesta kolies veľkosti 27.5?

Aké výhody ponúka zlatá stredná cesta kolies veľkosti 27.5?

V skratke sa dá povedať, že 26tky ponúkajú dobrú manévrovateľnosť ako aj rýchle zrýchlenie. 29tky majú výhodu v lepšom uhle pre väčšie prekážky. Rozmer 27.5" je stredná cesta, ktorá je opísaná slovom ale aj názorne v nasledujúcom videu.
Autonosiče SARIS už aj na Slovensku PR článok

Autonosiče SARIS už aj na Slovensku

Počuli ste už o značke SARIS? Nie, nie tej východniarskej pivnej ale o tej z USA. Pre tých z Vás, ktorí o značke ešte nepočuli je tu stručné predstavenie. SARIS, to sú autonosiče prémiovej kvality s doživotnou zárukou a priaznivou cenou. Do ich vývoja a konštrukcie sú pretavené skutočné praktické návrhy a požiadavky cyklistov. Sú navrhnuté cyklistami a pre cyklistov. Nosiče jedného z dlhodobých lídrov v segmente kúpite už aj na Slovensku.
Modely značky SARIS sa špecializujú na uchytenie bicyklov na zadné dvere (5. dvere) alebo ťažné zariadenie.
Testujeme bike 29ku - Felt Virtue Nine 3

Testujeme bike 29ku - Felt Virtue Nine 3

Zabudnite na 20 kilometrové výjazdy okolo vašej bytovky s rapkáčom z jogurtového téglika v špicoch! Tento Feltík potrebuje dospelácke hory a priam kričí po celodenných expedičných výjazdoch. V dobách, o ktorých naše staré mamy nechyrovali, keď kamenisté pasáže v Malých Karpatoch boli zrovnané zbíjačkami a mostíky potiahnuté protišmykovou sieťovinou, je škoda drať plášte na vyjazdených lesných diaľniciach. Tento bajk patrí do divočiny.
Radiaca sústava: lanká a bowdeny

Radiaca sústava: lanká a bowdeny

Prečo mi to neradí? Mám problém s prehadzovačkou! Časté a frekventované otázky na cyklistických fórach. Čo s tým, ukážem v tejto trilógii článkov o nastavení a základnom servise radiacej sústavy. Prvá časť sa bude venovať lankám a bowdenom, ich výmene a „mojim“ jednoduchým vychytávkam. Začnem pekne asi najmenej náročnou činnosťou na zručnosť.
Craft Bike Transalp 2013

Craft Bike Transalp 2013

Už hodne dlhú dobu som s obdivom sledoval mtb etapové preteky po svete a drsných bajkerov čo ich s prehľadom dávajú. Keď sa ma môj parťák na Craft Transalp v jeden usmoklený novembrový deň spýtal či by som mal záujem, tak som dlho neváhal. Predstava že sa zaradím ku vyšlahaným borcom pri pohľade na ktorých bajkerkám kapalina v brzdových hadičkách vre, mi nedáva o mojom rozhodnutí pochybovať. Aj kvôli obmedzenému počtu štartujúcich dvojíc, ktorých je cca 500, podávame na druhý deň prihlášku. V propozíciách usporiadatelia sľubovali výživných 8 etáp so 671km a 20880 nastúpanými metrami.
Grand Canyon AL 9.9 na najdrsnejšom preteku v Európe

Grand Canyon AL 9.9 na najdrsnejšom preteku v Európe

„Keď ti ho požičali, to budeš o ňom písať len samé pekné veci“ - povedal mi jeden pretekár na ultramaratóne Craft 1000 Miles Adventure. Nie, povedal som, napíšem všetky moje dojmy.
Dni Horskej Cyklistiky 2013

Dni Horskej Cyklistiky 2013

Videopozvánka na Dni Horskej Cyklistiky 2013, ktoré začínajú už čoskoro v Bike Resorte Valašsko neďaleko slovenských hraníc
Cyklisti na pomoc chorým deťom vyzbierali vyše 7-tisíc eur

Cyklisti na pomoc chorým deťom vyzbierali vyše 7-tisíc eur

Vďaka charitatívnemu projektu Na bicykli deťom môžu malí onkologickí pacienti a ich rodičia absolvovať regeneračné pobyty. Prvých 25 detí sa vrátilo z Tatranskej Lomnice, ďalší pobyt je naplánovaný na október.
Župný pohár Na bicykli deťom 2013 PR článok

Župný pohár Na bicykli deťom 2013

Pre milovníkov cyklistiky je aj tento rok pripravená bohatá cyklistická sezóna, ktorá štartuje už teraz v apríli. Po úspešných dvoch ročníkoch Župného pohára Na bicykli deťom čaká na všetkých profi aj hobby cyklistov opäť séria pretekov v Bratislave a okolí.
Fatback Snowbike Riding in Alaska

Fatback Snowbike Riding in Alaska

Zima to už asi myslí naozaj vážne- vyskúšali by ste si jazdu na skutočnom snowbiku ?
Bicykel práve pre vás PR článok

Bicykel práve pre vás

V posledných rokoch sa ponuka bicyklov rozšírila a v predajni sa nachádza veľké množstvo bicyklov rôznych typov. Delenie na pánsky, dámsky a detský bicykel, prípadne horský či cestný už zďaleka nie je postačujúce. Na jednej strane si tak môžeme vybrať bicykel, ktorý sa nám typovo hodí najviac, na druhej strane je ich v ponuke toľko, že ľahko stratíme prehľad. Podľa čoho si teda vybrať bicykel, ktorý typ a akú veľkosť?
Veletrh Bike Brno – již popatnácté a v novém termínu PR článok

Veletrh Bike Brno – již popatnácté a v novém termínu

Mezinárodní cyklistický veletrh Bike Brno obsadí svou nabídkou tradičně pavilony V, F a G1. Mimoto proběhne v dalších výstavních halách a na volných plochách celá řada jedinečných doprovodných akcí. Již od 4. do 7. října čeká na brněnském výstavišti na návštěvníky tisíce jízdních kol a doplňků pro cyklistiku včetně velmi populárních elektrokol. Po roční přestávce navíc nabídne veletrh venkovní testování kol v přilehlém areálu Riviéra.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up