Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Bicykel

Testujeme Ghost Cagua 6550 - čistokrvné enduro

Testujeme Ghost Cagua 6550 - čistokrvné enduro

V momente, v ktorom som sa dozvedel, že sa mi do rúk dostane enduro bike Ghost Cagua 6550 som sa potešil, Ghost, ani 27,5“ som ešte nejazdil, takže očakávania boli veľké. Séria enduro bikov Cagua úspešne brázdi lesy od sezóny 2012. Po ročníku 2013, ktorý priniesol až 8 modelov Caguy, ročník 2014 so svojou výbavou sľuboval vyladené mašiny, ktoré by úspešne nadviazali na doterajšiu obľúbenosť a kvalitu radu Cagua.
Všetko o preprave bicykla vo vlaku

Všetko o preprave bicykla vo vlaku

Ako je to s cenami prepravy bicyklov na krátke vzdialenosti, predovšetkým pri dochádzaní do práce, do školy a pre cykloturistov hlavne cez víkend do blízkeho okolia? Po dvoch stretnutiach s kompetentnými sa nám podarilo ukázať, že cyklisti existujú, sú to zákazníci a je dôležité brať na nich ohľad.
Testujeme bike Ghost AMR Riot Lector 5 s pekným dizajnom aj výbavou

Testujeme bike Ghost AMR Riot Lector 5 s pekným dizajnom aj výbavou

Horúcou novinkou od nemeckého Ghosta na rok 2014 je nová rada allmountainových bajkov AMR Riot Lector za cenu €3799. Podľa hesla výrobcu „Jeden bajk. Všetky kopce.“ ide o univerzála, s ktorým zvládnete celodenné výjazdy po horách a užijete si s ním aj kopec zábavy v technických zjazdoch a hravých silgletrackoch. Výnimočnosť tejto novinky potvrdzuje množstvo cien, ktoré tento bajk získal po celom svete.
Prehliadka továrne značky Hope

Prehliadka továrne značky Hope

Značka Hope bude v roku 2014 oslavovať 25. výročie navrhovania, vývoja a výroby komponentov pre horské a cestné bicykle. Pozrite sa ako vyzerá ich centrála v Spojenom kráľovstve zvnútra...
Pozrite sa na akých bicykloch sa jazdí Tour de France 2014

Pozrite sa na akých bicykloch sa jazdí Tour de France 2014

Legendárna a výnimočná Tour de France, to nie sú len samotné preteky. Okrem strhujúcich súbojov je práve Tour miestom, kde sa vždy objavia technické novinky. Je to podujatie, ktoré značkám ponúka príležitosť ukázať a predať sa. Mnoho výrobcov bicyklov a komponentov tak pripravilo krátko pred týmto ročníkom zbrusu nové rámy. Niektorí jazdci stavili na staré známe modely, od ostatných sa odlišujú netradičným farebným prevedením.
Nuseti - prvý bike na svete s vnútorným radiacim systémom

Nuseti - prvý bike na svete s vnútorným radiacim systémom

Vynikajúci horský bicykel vybavený revolučným systémom vnútornej jednotky radenia (Inner Drive System - IDS), vyvinutý špeciálne pre horské bicykle. Ako fungujú prevody a koľko táto vecička stojí?
Dizajnérsky kúsok Ghost Riot Lector 9 s prestížnym ocenením Red Dot Award PR článok

Dizajnérsky kúsok Ghost Riot Lector 9 s prestížnym ocenením Red Dot Award

Ak máte radi pekné a zároveň dobre vybavené biky, tento kúsok z dielne Ghost bude určite niečo pre vás. Karbónový All-mountain bike má komplet výbavu Shimano XTR, prednú vidlicku Fox Forx 32F FIT Factory CTD Kashima so zdvihom 130 mm a rovnaký tlmiaci rozsah má aj zadné pruženie. Celková hmotnoť je tesne nad 11kg.
Testujeme bike Grand Canyon AL 6.9

Testujeme bike Grand Canyon AL 6.9

"Ktorý bajk?" to je otázka ktorú riešil skoro každý biker pred tým, ako kupoval svoj stroj. Druhá otázka je cena. Každý má svoje hranice a veľmi často je tou hranicou trojciferné číslo. V tomto článku predstavíme bicykel, ktorý cenou 999 eur uzatvára "trojciferné bicykle". Je to Grand Canyon AL 6.9 - prekvapivo dobrý stroj vo svojej cenovej kategórii.
Pivot a jeho nové 27,5ky pre XC a DH

Pivot a jeho nové 27,5ky pre XC a DH

Pozrite sa na týchto krásavcov bližšie. Pivot pripravil pre oba nové kúsky aj pekné promo videá. Trend s veľkosťou 27.5" zdá sa nekončí a bude ešte dlho pokračovať...
Aké výhody ponúka zlatá stredná cesta kolies veľkosti 27.5?

Aké výhody ponúka zlatá stredná cesta kolies veľkosti 27.5?

V skratke sa dá povedať, že 26tky ponúkajú dobrú manévrovateľnosť ako aj rýchle zrýchlenie. 29tky majú výhodu v lepšom uhle pre väčšie prekážky. Rozmer 27.5" je stredná cesta, ktorá je opísaná slovom ale aj názorne v nasledujúcom videu.
Autonosiče SARIS už aj na Slovensku PR článok

Autonosiče SARIS už aj na Slovensku

Počuli ste už o značke SARIS? Nie, nie tej východniarskej pivnej ale o tej z USA. Pre tých z Vás, ktorí o značke ešte nepočuli je tu stručné predstavenie. SARIS, to sú autonosiče prémiovej kvality s doživotnou zárukou a priaznivou cenou. Do ich vývoja a konštrukcie sú pretavené skutočné praktické návrhy a požiadavky cyklistov. Sú navrhnuté cyklistami a pre cyklistov. Nosiče jedného z dlhodobých lídrov v segmente kúpite už aj na Slovensku.
Modely značky SARIS sa špecializujú na uchytenie bicyklov na zadné dvere (5. dvere) alebo ťažné zariadenie.
Testujeme bike 29ku - Felt Virtue Nine 3

Testujeme bike 29ku - Felt Virtue Nine 3

Zabudnite na 20 kilometrové výjazdy okolo vašej bytovky s rapkáčom z jogurtového téglika v špicoch! Tento Feltík potrebuje dospelácke hory a priam kričí po celodenných expedičných výjazdoch. V dobách, o ktorých naše staré mamy nechyrovali, keď kamenisté pasáže v Malých Karpatoch boli zrovnané zbíjačkami a mostíky potiahnuté protišmykovou sieťovinou, je škoda drať plášte na vyjazdených lesných diaľniciach. Tento bajk patrí do divočiny.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up