Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

TdF 11. etapa: Martin vyhral časovku, skvelý Peter Sagan

TdF 11. etapa: Martin vyhral časovku, skvelý Peter Sagan

Brit Christopher Froome potvrdil v stredajšej časovke na 33 km z Le Montu pod Mont Saint Michel v rámci jedenástej etapy pozíciu lídra 100. ročníka cyklistických pretekov Tour de France. Pretekár tímu Sky obsadil v jazde proti chronometru druhé miesto, keď o dvanásť sekúnd prehral súboj s Tonym Martinom. Úradujúci majster sveta z Nemecka zvládol trať za 36:29 min a potvrdil pozíciu najväčšieho favorita. Dvadsaťosemročný cyklista tímu Omega Pharma-QuickStep Martin dosiahol druhý etapový triumf na Tour de France v kariére.
Kittel vyhral 10. etapu, P. Sagan na 4. mieste

Kittel vyhral 10. etapu, P. Sagan na 4. mieste

Nemec Marcel Kittel sa stal víťazom 10. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla zo Saint Gildas des Bois do Saint Mala a merala 197 km. V hromadnom špurte pelotónu sa presadil pred krajanom Andrém Greipelom a Markom Cavendishom. Peter Sagan finišoval na 4. mieste. Kittel sa ako prvý tento rok tešil z druhého etapového triumfu. Doplnené video.
TdF 9. etapa: Martin vyhral ťažkú horskú previerku, v žltom Froome

TdF 9. etapa: Martin vyhral ťažkú horskú previerku, v žltom Froome

Ír Daniel Martin z tímu Garmin-Sharp sa stal víťazom 9. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá v Pyrenejách viedla zo Saint-Gironsu do Bagneres de Bigorre a merala 168,5 km. V etape s piatimi náročnými stúpaniami zdolal v záverečnom súboji Dána Jakoba Fuglsanga z Astany. Duel 21-člennej skupiny o 3. miesto vyhral Poliak Michal Kwiatkowski.
TdF 8. etapa: Favorizovaný Froome už má žlté tričko

TdF 8. etapa: Favorizovaný Froome už má žlté tričko

Brit Christophe Froome sa stal novým lídrom 100. ročníka cyklistickej Tour de France. Zo žltého trička vyzliekol vďaka prvenstvu v sobotňajšej 8. etape z Castres do Ax 3 Domaines (195 km) v Pyrenejách Juhoafričana Daryla Impeya. Jazdec tímu Sky Froome urobil dôležitý krok na ceste za svojím cieľom, ktorým je celkové víťazstvo.
Sagan: Bolo to akoby sme hrali Playstation

Sagan: Bolo to akoby sme hrali Playstation

Tourminátor Peter Sagan mohol predviesť v piatok v štátny sviatok SR ďalšie víťazné gesto pre svojich cyklistických fanúšikov. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa dočkal v siedmej etape prvého triumfu na 100. ročníku Tour de France, keď na cestách medzi Montpellierom a Albi (205,5 km) dokonale využil podporu celého tímu Cannondale.
Sagan sa dočkal prvého triumfu na 100. ročníku

Sagan sa dočkal prvého triumfu na 100. ročníku

Slovenský cyklista Peter Sagan sa dočkal prvého etapového víťazstva na 100. ročníku Tour de France. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale sa radoval v špurte pelotónu v závere 7. etapy z Montpellieru do Albi, ktorá merala 205,5 km. Sagan si vďaka triumfu poistil zelený dres lídra bodovacej súťaže. V celkovom poradí naďalej vedie Daryl Impey z JAR. Sagan sa radoval zo štvrtého etapového triumfu v kariére na Tour.
Sagan tretíkrát druhý, tentoraz ho zdolal Greipel

Sagan tretíkrát druhý, tentoraz ho zdolal Greipel

Nemec André Greipel sa stal v šprintérskom súboji víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Aix-en-Provence do Montpellieru a merala 176,5 km. Profil etapy vyhovoval šprintérom, čo sa potvrdilo. Jazdec tímu Lotto-Belisol Greipel triumfoval pred Petrom Saganom, ktorý si vybojoval už tretie 2. miesto na 100. ročníku Tour.
Modrá edícia tretier SHR320 na Tour i na Slovensku PR článok

Modrá edícia tretier SHR320 na Tour i na Slovensku

Pokiaľ ste pravidelným divákom prenosov zo stej edície Tour de France, tak Vám určite neunikla žiarivá modrá farba tretier, ktoré obúvajú viacerí cyklisti podporovaní spoločnosťou SHIMANO.
TdF 5. etapa: Šprint v Marseille pre Cavendisha, Sagan tretí

TdF 5. etapa: Šprint v Marseille pre Cavendisha, Sagan tretí

Brit Mark Cavendish sa stal víťazom stredajšej 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Cagnes sur Mer do Marseille a merala 228,5 km. V šprintérskej koncovke sa presadil pred Edvaldom Boassonom Hagenom a Petrom Saganom. Slovák v službách tímu Cannondale si udržal zelený dres lídra bodovacej súťaže. Žlté tričko naďalej patrí Austrálčanovi Simonovi Gerransovi z tímu Orica GreenEdge.
TdF 4. etapa: Časovka tímov pre Oricu, novým lídrom Gerrans

TdF 4. etapa: Časovka tímov pre Oricu, novým lídrom Gerrans

Slovenský cyklista Peter Velits sa nedočkal prvého triumfu na Tour de France. Spoločne s kolegami z tímu Omega Pharma-Quick Step obsadil v utorkovej časovke družstiev na 25 km na takmer rovinatej trati v Nice 2. miesto. O jednu sekundu zdolali belgické družstvo vďaka zrýchleniu v druhej polovici jazdy cyklisti austrálskeho zoskupenia Orica-GreenEdge.
TdF 3.etapa: Sagan tesne prehral súboj na páske s Gerransom

TdF 3.etapa: Sagan tesne prehral súboj na páske s Gerransom

Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom pondelkovej 3. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Ajaccia do Calvi a merala 145,5 km. V tesnom súboji zdolal na páske o galusku Slováka Petra Sagana, ktorý zopakoval 2. miesto z nedele. Tretí finišoval Španiel José Joaquim Rojas. Lídrom pretekov zostal naďalej Belgičan Jan Bakelants z tímu RadioShack.
TdF 2. etapa: Peter Sagan finišoval druhý, zdolal ho Bakelants

TdF 2. etapa: Peter Sagan finišoval druhý, zdolal ho Bakelants

Belgičan Jan Bakelants z tímu RadioShack sa stal víťazom nedeľňajšej 2. etapy 100. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Bastie do Ajaccia a merala 156 km. Vďaka záverečnému náskoku uspel s minimálnym jednosekundovým náskokom pred Petrom Saganom, ktorý vyhral špurt vedúcej skupiny. Bakelants sa stal novým lídrom pretekov a v pondelok bude mať na sebe žltý dres, ktorý vlastnil v nedeľu Marcel Kittel. Za Saganom finišoval na Poliak Michal Kwiatkowski. Jazdec tímu Cannondale si vybojoval desať bodov do svetového rebríčka UCI.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up