Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Víťazmi krosu v Rajci Jurkovič a Stanovičová

Víťazmi krosu v Rajci Jurkovič a Stanovičová

Výsledky 2. ročníka kros duatlonu v Rajci.
Lammertink víťazom Pretekov karpatských kuriérov

Lammertink víťazom Pretekov karpatských kuriérov

Holanďan Maurits Lammertink sa stal celkovým víťazom cyklistických Pretekov karpatských kuriérov. V nedeľňajšej záverečnej 4. etape zo Starej Bystrice do obce Lazy pod Makytou (125 km) ubránil pozíciu lídra pred Čechom Jakubom Novákom. Pri celkovom účtovaní mal Lammertink pred Novákom, víťazom nedeľňajšej etapy, náskok 5 sekúnd. Zo slovenských cyklistov skončil najlepšie v konečnom hodnotení Filip Tarageľ, ktorému patrí 55. priečka.
Majstrami SR v šprint duatlone Mosný a Fašungová

Majstrami SR v šprint duatlone Mosný a Fašungová

Majstrami Slovenska v šprint duatlone (5 km beh - 20 km cyklistika - 2,5 km beh) sa stali Peter Mosný (ŠKP APZ Triax Bratislava) a Petra Fašungová (Sportdiag team Senec).
Prológ Pretekov karpatských kuriérov zrušili

Prológ Pretekov karpatských kuriérov zrušili

Poľsko-slovenské cyklistické Preteky karpatských kuriérov kategórie UCI Europe Tour (2.2U) pre jazdcov do 23 rokov sa mali v stredu začať prológom na 1,3 km v Tarnówe, ale pre nepriazeň počasia ho zrušili.
Fejes vyhral Cenu Krupiny

Fejes vyhral Cenu Krupiny

Výsledky nedeľňajšej Ceny Krupiny, ktorá bola súčasťou Slovenského pohára v cestnej cyklistike:
Wiggins po Paríž - Nice vyhral aj Okolo Romandie

Wiggins po Paríž - Nice vyhral aj Okolo Romandie

Brit Bradley Wiggins z tímu Sky sa stal prvým cyklistom po jedenástich rokoch, ktorý zvíťazil v jednom roku na pretekoch Paríž - Nice aj Okolo Romandie. Na švajčiarskom podujatí WorldTour sa presadil vďaka výbornej časovke, ktorú v nedeľu v okolí Crans Montany vyhral a zo žltého dresu lídra vyzliekol Luisa Leóna Sáncheza.
MTB Maratón Okolo Mlyniek 2012 PR článok

MTB Maratón Okolo Mlyniek 2012

Tak ako predminulý rok, pre vás pripravujeme v poradí už štvrtý ročník MTB Maratónu "okolo Mlyniek" (aj keď v skutočnosti piaty) v úchvatnej prírode juhu Slovenského raja s množstvom vyhliadok na trati. Ako každý rok, aj tento ročník sme pre vás pripravili novinky a zmeny.
Cyklistické organizácie poslali otvorený list Róbertovi Ficovi PR článok

Cyklistické organizácie poslali otvorený list Róbertovi Ficovi

Otvorený list predsedovi vlády Róbertovi Ficovi poslalo dvanásť organizácií z celého Slovenska, ktoré sa zaoberajú cyklodopravou a cykloturistikou. V liste žiadajú predsedu vlády, aby rozvoj cyklistickej dopravy a cykloturizmu zaradil do pripravovaného programového vyhlásenia vlády.
SP XC: Števková v Belgicku na 36. mieste, Absalon a Pendrel víťazne

SP XC: Števková v Belgicku na 36. mieste, Absalon a Pendrel víťazne

Slovenská reprezentantka Janka Števková skončila v pretekoch Svetového pohára v cross country horských cyklistov v belgickom Houffalize na 36. mieste, keď za víťaznou Kanaďankoi Catharine Pendrelovou zaostala o takmer osem minút. Medzi mužmi triumfoval Julien Absalon z Francúzska, Michala Lamiho klasifikovali v ôsmej desiatke.
Cyklomaratón Medzihorím Partizánske 2012 PR článok

Cyklomaratón Medzihorím Partizánske 2012

Prinášame propozície prvého kola Cyklomaratónskej Série 2012 - Cyklomaratónu Medzihorím, ktorý sa uskutoční o niečo vyše týždňa 21.4.2012. Pripravené sú tri trate - 70km, 50km a 26km.
Viedenský dom Planungswerkstatt sa od 12. apríla premení na Cyklodom

Viedenský dom Planungswerkstatt sa od 12. apríla premení na Cyklodom

Hlavnou témou netradičného projektu bude až do 25. októbra cyklistika vo Viedni. V Cyklodome nájdu záujemci od pondelka do piatka technické aj praktické informácie o mestskej cyklistike, aktuálny týždenný program a vyskúšať si môžu aj rôzne typy bicyklov. Pravidelne tu Viedenčania nájdu blšie trhy bicyklov, kurzy opráv či bezplatné technické testy. Medzi iným si v pohodlnej lounge môžu prečítať aj cykloliteratúru.
Prvé tohtoročné UCI body v rankingu mužov MTB XCO PR článok

Prvé tohtoročné UCI body v rankingu mužov MTB XCO

Na úvod sezóny sa Michal Lami a František Lami zúčastnili na dvoch pretekoch v zahraničí s cieľom vylepšiť postavenie Slovenska aj svoje vlastné v rebríčku UCI. Pre mladšieho z bratov, Františka, to boli prvé štarty medzi mužmi po prechode do kategórie U23.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up