Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Felt

Felt 2017 - redukcia na úkor kvality PR článok

Felt 2017 - redukcia na úkor kvality

V cyklistickom svete je momentálne trendom pribúdanie rôznych modelových radov a rozširovanie už existujúcej ponuky.
Felt 2017 – zaujímavé novinky v cestnej kolekcii, modely FR a VR PR článok

Felt 2017 – zaujímavé novinky v cestnej kolekcii, modely FR a VR

Americký výrobca Felt na sezónu 2017 pripravil množstvo noviniek. Dnes sa pozrieme trochu bližšie na tie, ktoré určite zaujmú najmä milovníkov asfaltu a svižnej jazdy, prípadne aj tých, ktorí hľadajú nové možnosti využitia cestného bicykla.
Ebiky FELT – aj pre milovníkov trailov a dobrodruhov PR článok

Ebiky FELT – aj pre milovníkov trailov a dobrodruhov

Elektrobicykle sa postupne stávajú bežnou súčasťou každodenného života. Či už napríklad ako spoločníci do mesta, na výlety po okolí, alebo na dochádzanie do práce. Ich využitie je ďaleko širšie a ukazujú to aj novinky amerického FELTu pre rok 2017.
Felt road 2016 – cestná kolekcia amerického elegána PR článok

Felt road 2016 – cestná kolekcia amerického elegána

V dnešnom článku sa trochu bližšie pozrieme na cestnú kolekciu amerického výrobcu Felt. Bicykle tejto značky sa dostávajú do povedomia stále viac vďaka kvalite a elegantnému designu. V tomto duchu sa nesie aj modelový rad 2016.
Test: Felt Nine 2 - hardtail na parádne jazdenie

Test: Felt Nine 2 - hardtail na parádne jazdenie

Testovaný bike je druhým najvyšším modelom zo série Nine. Oproti minuloročnému predchodcovi, ho ženie dopredu pohon 1x11 vyskladaný na Shimane rady XT a kľúk Race Face. Poďme sa pozrieť v redakčnom teste na to, ako sa ľahký cross-country rýchlik na "veľkých" kolesách tento rok značke Felt vydaril.
Biky fóristov: Felt DD 30 - Prvé skúsenosti s fatbikom

Biky fóristov: Felt DD 30 - Prvé skúsenosti s fatbikom

Rád by som sa podelil o moje prvé skúsenosti s fatbikom. Myslím, že to bolo v júli 2015 na Bielom Kríži, kde som sa stretol s bývalým spolužiakom zo základky, ktorý došiel na fatbiku. Už som ho síce videl na nejakých maratónoch, ale nikdy som na tom nesedel a nejazdil. Spýtal som sa ho teda, čo tu v lete pri teplote cca 33°C robí, veď to je bike na zimu a na sneh, no on na to, aby som sadol a skúsil. Ja som ani na sekundu nezaváhal.
Reportáž: Predstavenie nových trail bikov Felt Decree v talianskom Lago di Garda

Reportáž: Predstavenie nových trail bikov Felt Decree v talianskom Lago di Garda

Na pozvanie slovenského dovozcu bikov Felt (ako aj Castelli, Verdstein, DMT, BBB a ďalších) spoločnosti SK Profi Bike, som mal možnosť navštíviť túto svetoznámu bike lokalitu. Prišli tam aj ďalší borci z médií ako PinkBike, MTBnews, Bikeradar ale aj produktoví manažéri a inžinieri Felt, ktorí stáli za vývojom nového radu trail bikov Decree.
Felt - nový modelový rad Decree pre vyznávačov trail a AM jazdenia

Felt - nový modelový rad Decree pre vyznávačov trail a AM jazdenia

Pruženie 150 / 140 mm, ľahký a tuhý rám s viacerými zaujímavými vylepšeniami a možnosť výberu až z piatich modelov v cenových úrovniach od 3 150 do 9 999 €. To sú len základné fakty o nedávno predstavených novinkách z dielne nemecko-amerického výrobcu Felt.
Pekné zľavy na trailové biky Felt s kolesami 29 PR článok

Pekné zľavy na trailové biky Felt s kolesami 29

Preháňate sa radi po trailoch a odvážite sa to pustiť nech ste čím skôr dole? Šikovná geometria a uhol hlavovej trubky 69° dávajú tušiť, že zjazdy budú mať svoje výnimočné čaro a hladina endorfínov vyletí riadne vysoko.
FELT technológia zadného pruženia EQUILINK a FAST

FELT technológia zadného pruženia EQUILINK a FAST

FELT vyvinul vlastné patentované odpružené platformy FAST™ a Equilink™, pričom každá je jedinečná v tom, ako sa správa a čo ponúka. Equilink™ používa FELT na svojich trail a all-mountain bicykloch. Bol vyvinutý pre maximálnu efektivitu pri šliapaní a zároveň tak, aby zachoval tlmič úplne aktívny. Viac o technológiách zadného pruženia v nasledujúcom krátkom videu.
FELT - Rýchle XC bicykle NINE 2 a NINE 4 za super cenu PR článok

FELT - Rýchle XC bicykle NINE 2 a NINE 4 za super cenu

Dedičstvom Felt-u je závodenie a kolekcia Nine 2015 naďalej určuje štandard pre konkurenciu v kategórii cross-country. Má odjazdené Svetové poháre a Národné šampionáty. Na rok 2015 prichádza s novinkami – zadná pevná os 12x142 a nová prepracovaná schéma ukladania karbónových vrstiev, čo prináša nízku hmotnosť, vysokú tuhosť...
Príhody a skúsenosti: Aké je to vyskúšať cestný bicykel a nabehať prvých 400 km?

Príhody a skúsenosti: Aké je to vyskúšať cestný bicykel a nabehať prvých 400 km?

Časť čistokrvných MTB jazdcov začína jazdiť aj cestu a naopak. Jazdenie po cestách je však na rozdiel od MTB opradené množstvom strašidelných historiek, ale aké je to naozaj pre nováčika? Cestný bike ponúka úplne iný zážitok z jazdy a má aj mnoho predností. Počas viac ako týždňa sa mi naskytla príležitosť jazdiť na slušnom Felte F5 a podniknúť viacero výjazdov. V tomto článku predkladám osobné príhody a skúsenosti, ktoré mi utkveli v pamäti.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up