Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Lance Armstrong

Knihy o Armstrongovi chcel knihovník preklasifikovať

Knihy o Armstrongovi chcel knihovník preklasifikovať

Pracovník miestnej knižnice v austrálskom Manly neďaleko Sydney odkázal návštevníkom, že všetky knihy Lancea Armstronga presunú z oddelenia literatúry faktu medzi beletriu. Odkaz sa objavil na recepcii čitárne počas víkendu.
Priznaním sa skončil Armstrongov perfektný príbeh

Priznaním sa skončil Armstrongov perfektný príbeh

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong sa v rozhovore s Oprah Winfreyovou priznal k dopingovým praktikám. V dlhoočakávanom televíznom programe uviedol, že podvádzal aj pri všetkých siedmich triumfoch na slávnej Tour de France. Armstrongovo priznanie prišlo po dlhých rokoch, počas ktorých užívanie dopingu odmietal.
Armstrong sa priznal k dopingu, referuje USA Today

Armstrong sa priznal k dopingu, referuje USA Today

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong sa v rozhovore s Oprah Winfreyovou priznal k dopingovým praktikám, referuje USA Today. Interview sa dostane do vysielania až vo štvrtok 17. januára na Oprah Winfrey Network, ale nahrávali ho už v pondelok v dome nedávno ešte sedemnásobného víťaza Tour de France v texaskom Austine. Išlo o prvý Američanov rozhovor pre médiá po tom, ako ho v októbri doživotne dištancovali.

Oprah Winfreyová bude spovedať Armstronga

Oprah Winfreyová bude spovedať Armstronga

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong, z ktorého sa v priebehu minulého roka stal najväčší dopingový podvodník v histórii športu, sa rozhodol prehovoriť. Budúci týždeň ho vyspovedá vo svojej šou Oprah Winfreyová. Špeciálne vydanie bude mať 90 minút a Armstrong v ňom verejne vystúpi prvý raz od augusta minulého roku, keď kapituloval v boji proti obvineniam Antidopingovej agentúry USA (USADA), ktorá ho vzápätí doživotne dištancovala.
Podľa New York Times sa Armstrong chce priznať k dopingu

Podľa New York Times sa Armstrong chce priznať k dopingu

Podľa piatkového vydania denníka The New York Times zvažuje bývalý americký cyklista Lance Armstrong priznanie užívania zakázaných látok počas svojej kariéry. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) si osvojila názor Antidopingovej agentúry USA (USADA) a v októbri 2012 Američanovi anulovala všetky výsledky od roku 1999 a potrestala ho doživotným dištancom. Štyridsaťjedenročný Armstrong prišiel aj o všetkých sedem titulov z prestížnych pretekov Tour de France.

Ferrari obhajuje Armstronga a považuje sa za obeť

Ferrari obhajuje Armstronga a považuje sa za obeť

Bývalý lekár cyklistu Lancea Armstronga Michele Ferrari obhajuje nevinu diskvalifikovaného sedemnásobného víťaza Tour de France. Ferrari, ktorý podobne ako Američan dostal od Antidopingovej agentúry USA doživotný dištanc, tvrdí, že nikdy nevidel Armstronga dopovať a odmieta akýkoľvek vzťah s cyklistami, ktorí ho označili ako kľúčového muža v dopingovom škandále.
Nezávislá komisia UCI zbiera svedectvá o Armstrongovi

Nezávislá komisia UCI zbiera svedectvá o Armstrongovi

Nezávislá komisia vyšetrujúca z poverenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) ďalšie okolnosti dopingového podvodu Lancea Armstronga hľadá osoby, ktoré by mohli svojou výpoveďou pomôcť pri ich objasňovaní. Prípadu sa ujala trojčlenná skupina na čele s bývalým sudcom britského odvolacieho súdu Philipom Ottonom.
Armstrong sa odpojil od Livestrong

Armstrong sa odpojil od Livestrong

Charitatívny projekt Livestrong formálne viac nemá nič spoločné so svojím zakladateľom, bývalým americkým cyklistom Lanceom Armstrongom. Antihrdina údajne najdômyselnejšieho dopingového podvodu v dejinách športu sa k 4. novembru vzdal svojej pozície v rade riaditeľov Livestrong. Z funkcie prezidenta odstúpil už 17. októbra, teda krátko pred tým, ako Medzinárodná cyklistická únia (UCI) potvrdila jeho doživotný dištanc a anulovala výsledky ním dosiahnuté po auguste 1998, medzi nimi aj sedem prvenstiev na Tour de France bez prerušenia. Aj svoj posledný krok vo vzťahu k Livestrong vysvetlil Armstrong snahou chrániť značku pred následkami odhalení o jeho dopingovej minulosti.

Armstrong zverejnil provokatívnu fotografiu

Armstrong zverejnil provokatívnu fotografiu

Americký cyklista Lance Armstrong v nedeľu podráždil športovú verejnosť, keď prostredníctvom sociálnej siete Twitter zverejnil fotografiu, na ktorej pózoval so siedmimi "víťaznými" dresmi z Tour de France. "Leňoším si doma v Austine," doplnil popis k snímke. Armstrongov "tweet" vyvolal na internete veľkú kontroverziu, obrázok do nedeľňajšieho popoludnia videlo viac ako 100-tisíc ľudí

Armstronga si vzal na mušku aj seriál Mestečko South Park

Armstronga si vzal na mušku aj seriál Mestečko South Park

Tvorcovia populárneho amerického animovaného seriálu Mestečko South Park si zobrali do parády cyklistu Lancea Armstronga, ktorého nedávno zbavili pre užívanie dopingu všetkých siedmich titulov z Tour de France. V známom satirickom titule sa objaví aj scénka, v ktorej hlavné postavy stoja v rade a dávajú im z rúk dole žlté náramky. Práve tie sú symbolom charitatívnej organizácie Livestrong, ktorú založil bývalý cyklista Armstrong.

The Best Of Lance Armstrong

The Best Of Lance Armstrong

Dnešný verdikt nad Lanceom Armstrongom je prísny a jednoznačný- doživotný zákaz, no v každom prípade pre mnohých ľudí ostáva víťazom nad životom a symbolom. V dnešnom videu si teda pripomenieme nezadnutelné momenty ktoré sa za každých okolností zapíšu do cyklistickej histórie.
UCI potvrdila doživotný zákaz pre Armstronga

UCI potvrdila doživotný zákaz pre Armstronga

Americký cyklista Lance Armstrong prišiel o sedem titulov na pretekoch Tour de France a dostal doživotný dištanc. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) potvrdila sankcie, ktoré po vyšetrovaní uložila Armstrongovi Antidopingová agentúra USA (USADA). UCI rozhodnutie oznámila na pondelkovej tlačovej besede. Texasanovi anulovali všetky výsledky od 1. augusta 1998.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up