Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Oblecenie

Bikovanie v zime - malé zhrnutie

Bikovanie v zime - malé zhrnutie

Tí ktorí sledujú pozorne tieto stránky si všimli, že na tému zimného jazdenia už som niečo „vypotil“. Lenže zima je tu opäť a tak mi napadlo, kým nebude hotová ďalšia časť, spraviť taký menší sumár. Možno príde vhod niekomu novému, kto práve uvažuje nad tým, či sa oplatí jazdiť aj teraz, alebo bicykel na 3 mesiace mumifikovať.
Rukavice určené špeciálne do zimných podmienok PR článok

Rukavice určené špeciálne do zimných podmienok

O tom, ako dlho zostaneme v zime na bicykli vonku, veľmi často rozhodujú naše periférie, teda prsty. Kvalitné zimné rukavice umožnia zostať v sedle poriadne dlhú dobu, aj keď teplota výrazne klesne, takže ich vhodnému výberu sa oplatí venovať pozornosť.
Test: Bunda Dainese - malá, ľahká a s využitím počas väčšiny roka

Test: Bunda Dainese - malá, ľahká a s využitím počas väčšiny roka

Jeseň uderila v plnej sile a v niektorých lokalitách už panuje pravá zima. Prechodné podmienky a hlavne chlad s vlkosťou robia z výbavy na túto časť sezóny trošku alchýmiu. V súčasnosti však už mnohí výrobcovia majú zvládnutú kolekciu aj do týchto podmienok, ponuka je široká, ceny nie práve najmenšie, tak, čo si vybrať?
Test: Dámske kraťasy POLARIS Trail shorts ladies a dres Siren - príjemné a dobre spracované kúsky

Test: Dámske kraťasy POLARIS Trail shorts ladies a dres Siren - príjemné a dobre spracované kúsky

Ak si pozriete web shopy, uznáte, že bikerky v MTB stále trpia slabým výberom vecí na bike. Nehovoriac o tom, že dámy sú vo všeobecnosti náročnejšie na dizajn, výber vecí. Anglická značka POLARIS sa preto snaží prinášať aj pre bikerky kvalitné a pekné oblečenie na bike, či cesťák. Dostali sme pár vecí potestovať a na nasledovných riadkoch sa pozrieme bližšie na to, ako sa im podarili.
Rukavice, čiapky a ponožky na prechodné obdobie PR článok

Rukavice, čiapky a ponožky na prechodné obdobie

Nenápadnými, ale veľmi dôležitými doplnkami sú tie, ktoré chránia naše periférie, teda čiapky, rukavice a ponožky. Najmä s príchodom jesene na ne netreba zabúdať a možno vás inšpiruje niekoľko zaujímavých tipov.
Test: Polaris bunda a dres ako stvorené pre únik od všedného života

Test: Polaris bunda a dres ako stvorené pre únik od všedného života

Oblečenie anglickej značky Polaris je u nás stále málo známe, aj keď táto firma funguje už 26 rokov. Odkedy má distribútora aj na Slovensku, bolo na MTBIKRI napísaných pár PR článkov s predstavením ich výrobkov.
Test: Castelli Alpha – pravá zimná bunda so zaujímavou konštrukciou

Test: Castelli Alpha – pravá zimná bunda so zaujímavou konštrukciou

Väčšina výrobcov zimného oblečenia sa pri navrhovaní svojich modelov určených do zimy a chladu spolieha hlavne na použitý materiál. Lenže v súčasnej dobe stále nemáme k dispozícii materiál, ktorý by dokázal „udýchať“ náročnejšiu záťaž, napr. v dlhšom stúpaní.
Polaris – kompletná ponuka oblečenia od špecialistu na MTB PR článok

Polaris – kompletná ponuka oblečenia od špecialistu na MTB

Polaris nie je na našom trhu veľmi dlho, určite si ale zaslúži pozornosť, pretože táto Anglická značka má vo svojej ponuke zaujímavé kúsky, v ktorých sa spája výborná kvalita a rozumná cena. Aj keď dôvodom vzniku bolo špecifické oblečenie pre MTB, v súčasnosti môže zaujať aj bohatá cestná kolekcia.
Je jedno aký štýl jazdy preferujete, Endura vás oblečie PR článok

Je jedno aký štýl jazdy preferujete, Endura vás oblečie

Výrobca oblečenia a príslušenstva zo Škótska má výhodu, pretože pochádza z oblasti, ktorá je preslávená pre svoje nepriaznivé poveternostné podmienky. Aj vďaka tomu ponúka dnes Endura oblečenie pre všetky podmienky a tiež pre rôzne jazdné štýly. V ponuke je oblečenie a doplnky nielen pre MTB, AM a enduro, ale aj pre cestnú a dráhovú cyklistiku vrátane triatlonu. Preto nie je problém poskytnúť TOP vybavenie pre jazdcov ako je Danny MacAskill, ale tiež pre hviezdy súčasného pelotónu ako Nairo Quintana alebo Alejandro Valverde z teamu Movistar.
Rady a skúsenosti: Základné kúsky oblečenia

Rady a skúsenosti: Základné kúsky oblečenia

Mnoho ľudí práve teraz možno premýšľa nad tým, že by si radi kúpili nejaký ten bike a postupne prenikli do sveta cyklistiky. Prípadne ho už majú doma, ale ako každý vie, tým to zďaleka nekončí. Čo sa hodí na začiatok z hľadiska oblečenia, si povieme práve v tomto článku.
Test: Trailová prilba Hummvee a rukavice SingleTrack Plus od škótskej značky Endura

Test: Trailová prilba Hummvee a rukavice SingleTrack Plus od škótskej značky Endura

Endura bola založená v roku 1992 a preslávila sa na začiatku najmä radou MT500, ktorú dnes pozná takmer každý biker. Niet sa čomu čudovať, Endura naozaj ponúka široký a kvalitný sortiment cyklooblečnia, chráničov a ďalších doplnkov. Dostal som na jazdenie prilbu za dostupnú cenu, prepracované rukavice a jednoduché zadanie, spísať dojmy z ich používania. Ako sa mi s nimi jazdilo, podrobnejšie rozpíšem v nasledovných riadkoch.
Test: Nohavice Endura - kvalitné, spoľahlivé a navyše aj dobre vyzerajúce

Test: Nohavice Endura - kvalitné, spoľahlivé a navyše aj dobre vyzerajúce

Hľadáte krátke voľné nohavice, ktoré pri jazde na biku nezavadzajú, do vreciek sa zmestí viac než len telefón, zvládnu odolať čiastočne vode a navyše sa hneď nezašpinia? Ako bonus môže slúžiť šikovné upnutie vnútorných obtiahnutých nohavíc s polstrovaním pre pohodlné sedenie, navyše taktiež so šikovnými vreckami. Takúto výbavu jazdím už viac ako dva mesiace, a tak sa môžem s vami podeliť o vlastné postrehy.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up