Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2012

Cavendish víťazom 2. etapy na Tirrene, P. Sagan štvrtý

Cavendish víťazom 2. etapy na Tirrene, P. Sagan štvrtý

Víťazom štvrtkovej druhej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa stal úradujúci majster sveta Brit Mark Cavendish. Na druhej priečke v etape, ktorá merala 230 km a viedla zo San Vincenza do Areza, skončil Španiel Óscar Freire vo farbách tímu Kaťuša a tretiu pozíciu obsadil Američan Tyler Farrar. Na vynikajúcom štvrtom mieste skončil Slovák Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale.
Na Tirrene na úvod víťazstvo tímu GreenEdge

Na Tirrene na úvod víťazstvo tímu GreenEdge

Víťazom časovky družstiev a zároveň prvej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa v stredu stal tím GreenEdge, ktorej reprezentanti zvládli trať v dĺžke 16,9 km za 18:41 min. Na druhej priečke sa umiestnili jazdci RadioShacku a tretí boli cyklisti z Garminu. Ako prvý sa na podujatí do žltého trička oblečie Austrálčan Matthew Goss.
P. Velits lídrom tímu na Tirrene, na štarte i P. Sagan

P. Velits lídrom tímu na Tirrene, na štarte i P. Sagan

Slovenský cyklista Peter Velits bude lídrom tímu Omega Pharma-Quick Step na sedemetapových pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico, ktoré sa začínajú v stredu úvodnou časovkou družstiev na 16,9 km v San Vincenze. Velits v novom drese, ktorý si obliekol po vypršaní zmluvy s HTC-Highroad, vyhral vo februári preteky Okolo Ománu a potvrdil pozíciu jedného z lídrov belgického zoskupenia.
Na Petra Sagana čaká ďalšia výzva

Na Petra Sagana čaká ďalšia výzva

Na slovenského cyklistu Petra Sagana čaká v sobotu ďalší súťažný štart, keď sa predstaví v Toskánsku v okolí Sieny na jednorázových pretekoch Strade Bianche 2012. Podujatie už pár rokov otvára sezónu veľkých talianskych pretekov, neskôr po ňom nasledujú Tirreno - Adriatico či Miláno - San Remo. Pre cyklistov je štart na Strade Biancho výzvou, na trati sa striedajú rovinaté úseky, krátke, ale prudké stúpania. V Toskánsku sa zíde kvalitná konkurencia na čele s dvoma elitnými jazdcami Fabianom Cancellarom a Philippom Gilbertom.
Čergovská Stopa 2012

Čergovská Stopa 2012

Všetci veľmi dobre poznáme ten pocit, keď z vyvalenými očami pozeráme po Vianociach na určite nepravdivé čísla na osobnej váhe. Ani tento rok u mňa nieje výnimkou. Nuž čo, veď niekto tie Vianočné dobroty musel popratať :) Samozrejme po takomto vážení prichádzajú výčitky svedomia a nastupuje klasická činnosť. Človek prestáva „žrať“ a začína sa viacej hýbať. Niekomu ako motivácia stačia údaje z osobnej váhy, ale mne sa každoročne osvedčil model zodpovednej prípravy na každoročný februárový pretek pod názvom Čergovská stopa.
Vuelta 2012 bude vyhovovať predovšetkým vrchárom

Vuelta 2012 bude vyhovovať predovšetkým vrchárom

Tohtoročné cyklistické preteky Vuelta a Espaňa sa začnú 18. augusta v Pamplone časovkou družstiev. Víťaz tretieho podujatia Grand Tour bude známy 9. septembra na už tradičnom mieste v Madride. Organizátori opäť vybrali náročnú trasu so šiestimi cieľovými stúpaniami. Jednou z najnáročnejších etáp bude šestnásta so záverom na vrchole Cuitu Negru v severnej Astúrii s pasážami s dvadsaťpercentným sklonom.
Medzi tímami pre World Tour aj RadioShack a GreenEdge

Medzi tímami pre World Tour aj RadioShack a GreenEdge

Zoznam 18 tímov s licenciou Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) pre účasť v elitných pretekoch World Tour sezóny 2012 skompletizovali americký RadioShack-Nissan a austrálsky GreenEdge. Zoskupenie RadioShack-Nissan sa zrodilo zlúčením dvoch tímov vystupujúcich v tomto roku pod značkami RadioShack a Leopard-Trek. Licenciu má zatiaľ iba na ročník 2012. GreenEdge je austrálsky nováčik sponzorovaný výrobcom karavanov, UCI mu garantuje účasť na World Tour v rokoch 2012 a 2013.
Tour de France 2012 s viacerými novinkami a zmenami

Tour de France 2012 s viacerými novinkami a zmenami

Víťaz cyklistickej Tour de France 2012 bude oveľa komplexnejší jazdec ako v minulosti. Organizátori zo spoločnosti ASO predstavili v utorok trasu 99. ročníka pretekov, v rámci ktorej sú "len" tri etapy s cieľovým stúpaním a dve dlhé časovky. Do itinerára zaradili viaceré nové kopce, ktoré preteky urobia ešte atraktívnejšími.
Trasa Giro d´Italia 2012 jednoduchšia ako tento rok

Trasa Giro d´Italia 2012 jednoduchšia ako tento rok

Cyklistické preteky Giro d´Italia budú nasledujúci rok oveľa humánnejšie ako tohtoročné. Po kritike tohtoročnej trasy sa organizátori rozhodli urobiť budúcoročnú jednoduchšou. Oficiálne ju predstavili v nedeľu večer v talianskom Miláne. Giro d´Italia 2012 sa začne v sobotu 5. mája časovkou v dánskom Herningu a vyvrcholí ďalšou jazdou proti chronometru tentoraz v centre Milána o tri týždne neskôr.
Na olympijskej trati úspešní Absalon a Pendrelová

Na olympijskej trati úspešní Absalon a Pendrelová

Dvojnásobný olympijský víťaz Julien Absalon triumfoval v nedeľňajších testovacích pretekoch na trati v anglickom Londýne, na ktorej sa uskutočnia súťaže v cross country horských cyklistov na budúcoročných olympijských hrách. Tridsaťročný Francúz o 80 sekúnd zdolal Švajčiara Christopha Sauera, tretí skončil rakúsky jazdec Karl Markt.
Termíny MTB pretekov v ČR 2012 PR článok

Termíny MTB pretekov v ČR 2012

Komise MTB Českého svazu cyklistiky v uplynulých dnech schválila termíny a místa konání Českých pohárů a mistrovství ČR horských kol pro rok 2012, v disciplinách cross country (XCO), maratón (XCM), fourcross (4X), sjezd (DHI), trial (TR) a nově také sprint (XCE). Kompletní kalendář naleznete v článku.
Slovensko má prvú miestenku do Londýna 2012

Slovensko má prvú miestenku do Londýna 2012

Slovensko má vďaka 4. a 5. miestu Petra Sagana v úvodných dvoch etapách na marcových pretekoch Paríž - Nice istotu minimálne jednej miestenky pre olympijské súťaže v cestnej cyklistike v Londýne 2012. Sagan si v každej z prvých dvoch etáp vybojoval po jednom bode do svetového rebríčka UCI. Okrem olympijskej miestenky má Slovensko vďaka jeho bodom aj istotu účasti minimálne jedného pretekára na jesennom svetovom šampionáte v Kodani.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up