Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Sezona 2017

Pätorka Slovákov s cieľom prvej polovice výsledkov

Pätorka Slovákov s cieľom prvej polovice výsledkov

Päť slovenských reprezentantov sa počas nastávajúceho víkendu predstaví na vrchole cyklokrosovej sezóny - majstrovstvách sveta v luxemburskom meste Bieles. Aktuálne už trénujú na majstrovskej trati priamo v dejisku šampionátu.
Cestná kolekcia CUBE 2017 – pohodlie, aerodynamika aj preteky PR článok

Cestná kolekcia CUBE 2017 – pohodlie, aerodynamika aj preteky

CUBE patrí medzi výrobcov, ktorí dokážu vďaka svojej širokej ponuke cieliť na jednotlivé preferencie jazdcov. Či už túžite hlavne po pohodlí a komforte alebo naopak, hľadáte športovo zameraný bicykel schopný zvládnuť aj preteky na najvyššej úrovni. Navyše, v kombinácii s veľmi dobrým pomerom ceny a ponúkaných vlastností. No a nie je tomu inak ani v kolekcii 2017.
Pozvánka: Horal a Majstrovstvá Európy v maratóne 2017 – čo čaká jazdcov v boji o titul?

Pozvánka: Horal a Majstrovstvá Európy v maratóne 2017 – čo čaká jazdcov v boji o titul?

Horal patrí už doslova medzi legendárne slovenské maratóny, no v roku 2017 prináša ešte niečo naviac. Tento pretek sa totiž stane dejiskom Majstrovstiev Európy v maratóne, takže do Svitu pod Tatrami zavítajú okrem „hobbíkov“ aj elitní jazdci.
Gravel a endurance – synonymá pre novú vlnu cesťákov PR článok

Gravel a endurance – synonymá pre novú vlnu cesťákov

Kategória gravel, prípadne špeciálne konštruovaných cestných bicyklov pre maximálne pohodlie, naberá na popularite. Nie je sa čomu diviť, keďže dokážu ponúknuť niečo takpovediac z oboch svetov a pre mnohým môžu byť skutočne ideálnym spoločníkom.
Celoodpružené bicykle okolo 4 500 € - takmer dokonalý stroj pre náročný terén PR článok

Celoodpružené bicykle okolo 4 500 € - takmer dokonalý stroj pre náročný terén

Nie všetci majú záujem na bicykli naháňať sekundy a výškové metre. Väčším lákadlom je v prvom rade cesta nadol a čo najväčší pôžitok z agresívnej jazdy na trailoch a náročných singletrackoch. Lenže k nim je stále potrebné sa dostať vlastnými silami.
Koniec prípravy na Cape Epic 2017 - piata časť

Koniec prípravy na Cape Epic 2017 - piata časť

Milí čitatelia, s ľútosťou vám chcem oznámiť, že po ťažkom a dlhom zvažovaní som sa rozhodol, že na Cape Epic 2017 nepôjdem. Je mi ľúto, že to takto dopadlo a že som možno sklamal ľudí, ktorí mi držali prsty a boli zvedaví ako to celé dopadne. Ja som sa na to tešil a bol som tiež zvedavý či to zvládnem, ako sa umiestnim a aký z toho budem mať pocit a dojem.
CUBE 2017 – zaujímavé novinky pre všetky kategórie PR článok

CUBE 2017 – zaujímavé novinky pre všetky kategórie

Na sezónu ponúka CUBE množstvo zaujímavých noviniek. Medzi nimi napríklad kompletne prepracovaný model celoodpruženej rakety AMS 100 alebo ľahký hardtail Reaction GTC so sadou Sram Eagle za prijateľnú cenu. A to samozrejme zďaleka nie je všetko.
Lapierre cestná kolekcia 2017 – rozmanitosť a elegancia PR článok

Lapierre cestná kolekcia 2017 – rozmanitosť a elegancia

Francúzsky výrobca si pri návrhu cestnej kolekcie výrazne pomáha spoluprácou s domácim tímom FDJ. Vďaka tomu modely reflektujú požiadavky pre najnáročnejšie použitie, z čoho následne môžu ťažiť aj tí, ktorých cyklistika neživí, ale radi si potrpia na kvalitu a dobré jazdné vlastnosti.
Ghost Asket - dobrý trailbike môže byť aj z kategórie HT PR článok

Ghost Asket - dobrý trailbike môže byť aj z kategórie HT

Dobrý trailbike nemusí byť nutne celoodpružená mašina, čoho dôkazom je Asket od Ghostu. Geometria a použité komponenty umožňujú bez problémov zvládnuť aj náročné zjazdy, no vďaka pevnej stavbe si stále zachováva bike jednoduchosť a nízku hmotnosť. Ideálny na rýchly prieskum lokálnych singletrackov a s trochou techniky môžete na nich doslova lietať... Viac informácií o modelovom rade Asket nájdete TU.
Nový štandard Boost – o čom to vlastne celé je?

Nový štandard Boost – o čom to vlastne celé je?

142x12mm milimetrové osky zadného kolesa sa nám na cykloscéne poriadne ani neohriali a už tu máme nový širší štandard prezentovaný pod označením „boost“, ktorý v sezóne 2017 zakomponovala do svojej ponuky väčšina veľkých hráčov na poli s horskými bicyklami. Na čo sú nové boost osi dobré a v čom spočíva prínos pridania magických pár milimetrov si rozoberieme v nasledujúcich riadkoch.
GT Grade – skutočný chameleón PR článok

GT Grade – skutočný chameleón

Bicykle spadajúce do čoraz viac populárnej kategórie Gravel, zastupuje u GT modelový rad Grade. Aj keď presné označenie nesie názov Enduroad. Predstavený bol v roku 2014 a za ten čas si získal na trhu svoje stabilné miesto. Dokáže totiž otvoriť krásy cestnej cyklistiky aj pre dobrodruhov a pre športovejšie ladených užívateľov zase ponúknuť nové možnosti tréningových okruhov.
Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky PR článok

Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky

Bicykle v cene do 2 000 € sú takou vstupnou bránou do sveta kvalitných cestných strojov. Taktiež je to ideálna hranica na každodenného tréningového spoločníka a hltača kilometrov. V dnešnom článku si trochu predstavíme, čo nám výrobcovia dokážu v tejto kategórii ponúknuť.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up