Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Pravenecké serpentíny 2012 - Fotoreport

Pravenecké serpentíny 2012 - Fotoreport

V nedeľu 1. apríla 2012 otvárali MTB sezónu na Slovensku XCO preteky Pravenecké serpentíny. Počasie si robilo na severe Slovenska doslova žarty, keď na mnohých miestach nasnežilo, avšak v Pravenci bolo takmer celý deň slnečno a samotný okruh, až na malé výnimky, neuveriteľne suchý. Keďže som mal práve cestu okolo, urobil som pre vás pár záberov.
Výstava For Bikes 2012 - Fotoreport

Výstava For Bikes 2012 - Fotoreport

Tohtoročnú cyklistickú sezónu v Českej republike otvoril v dňoch 31.3 a 1.4.2012 v Prahe na letňanskom výstavisku tretí ročník veľtrhu FOR BIKES. Ako vystavovatelia sa na ňom zúčastnili takmer všetci väčší českí predajcovia cyklosortimentu. Bol to priam cyklofestival pre všetkých hostí.
Peter Sagan na Okolo Flámska na skvelom 5. mieste PR článok

Peter Sagan na Okolo Flámska na skvelom 5. mieste

Preteky Okolo Flámska (256,9 km) na severe Belgicka znova priniesli neuveriteľnú drámu, viacero pádov, množstvo únikov, atakov, 16 kopcov a veľa nervozity. Z víťazstva sa napokon radoval najväčší favorit a domáci pretekár Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep), druhý skončil Talian Filippo Pozzato (Farnese Vini - Selle Italia) a tretí rovnako Talian Alessandro Ballan (BMC Racing). Slovenský cyklista Peter Sagan zašiel dnes výborne a obsadil napokon skvelé 5. miesto so stratou 38 sekúnd na víťaza.
Kráľ Záhoria MTB Maratón 2012 PR článok

Kráľ Záhoria MTB Maratón 2012

Vážení športový priatelia, nadšenci horských bicyklov... Pozývame Vás na štvrtý ročník preteku na horských bicykloch CANNONDALE KRÁĽ ZÁHORIA MTB MARATÓN, ktorý sa už tradičné bude konať na úpätí Bielych Karpát v rekreačnej oblasti Skalica-Zlatnícka dolina. V sobotu 14. Apríla 2012 na Vás opäť čakajú tri preteky. Hlavný pretek na 50km, open pretek na 25 km a štafetový pretek dvojčlenných družstiev na 2x25km.
Peter Sagan prišiel o dres lídra

Peter Sagan prišiel o dres lídra

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel o dres lídra pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde 2012. Pár kilometrov pred cieľom stredajšej 2. etapy potvrdil avizované správy, že toto podujatie berie len ako tréningové, upustil od svojho snaženia a prepadol sa vo výsledkovej listine až na nižšie priečky.
Tím z B. Bystrice sa chce porovnávať s Duklou Trenčín

Tím z B. Bystrice sa chce porovnávať s Duklou Trenčín

Novovznikajúci poloprofesionálny cyklistický tím v Banskej Bystrici má ambíciu porovnávať sa v budúcnosti s profesionálnym zoskupením Dukla Trenčín. Do novej sezóny vstupujú Banskobystričania s hlavným generálnym partnerom Merida, ktorý vlani ukončil spoluprácu práve s trenčianskou Duklou.
Sagan víťazom 1. etapy VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde

Sagan víťazom 1. etapy VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde

Slovenský cyklista Peter Sagan sa v čase 4:33:41 h stal víťazom utorňajšej úvodnej etapy pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde, ktorá viedla z Middelkerke do Oudenaarde a merala 201,6 km. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale zdolal v záverečnom šprinte Jacopa Guarnieriho (Astana) a svojho tímového kolegu, ďalšieho Taliana Fabia Sabatiniho. V stredu je na programe etapa z Zottegemu do Koksijde (216 km), podujatie vyvrcholí vo štvrtok.
Veľkonočný TurieckaP 7.4.2012

Veľkonočný TurieckaP 7.4.2012

VEĽKONOČNÝ TURIECKAP 2012 - najlepší pretek jarnej sezóny. Tradičné XC Preteky pri Turčianskych Tepliciach sa tento rok pôjdu cez veľkonočnú sobotu 7.4.
Expedície 2012 PR článok

Expedície 2012

OZ Karpaty a Klub slovenských turistov pozývajú na 26. ročník medzinárodného stretnutia expedičných turistov a netradičných cestovateľov EXPEDÍCIE 2012, na ktorom bude desať prednášateľov na širokom plátne prezentovať vydarené podujatia z nenarušených alebo málo narušených oblastí, ktorým sa spravidla vyhýbajú masmédiá a cestovný ruch. Témy prednášok: Indické Himaláje, tadžický Pamír, trek okolo Dhaulagiri, gruzínsky Kaukaz, Vietnam na bicykli, juhovýchodná Čína, hory južného Španielska, Kanárske ostrovy, Pirin, Rila a Vitoša.
Sagan je v rebríčku WorldTour šiesty, Slovensko ôsme

Sagan je v rebríčku WorldTour šiesty, Slovensko ôsme

Slovenský cyklista Peter Sagan je v aktuálnom rebríčku WorldTour po pretekoch Gent - Wevelgem na 6. mieste. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale si na belgických cestách pripísal do hodnotenia 60 bodov a posunul sa z 12. priečky o šesť pozícií vyššie. Lídrom rebríčka WorldTour je Austrálčan Simon Gerrans. Druhý je zatiaľ Saganov tímový kolega Vincenzo Nibali, obaja nazbierali takmer všetky body Liquigasu. Ten je v hodnotení tímov tretí, pred ním sú Sky a GreenEdge.
Peter Sagan druhý na klasike Gent - Wevelgem

Peter Sagan druhý na klasike Gent - Wevelgem

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v nedeľu na 2. mieste na ďalších klasických jednodňových pretekoch seriálu WorldTour Gent - Wevelgem. V hromadnom špurte vedúcej skupiny po 234,6 km zdolal jazdca tímu Liquigas-Cannondale iba Belgičan Tom Boonen. Sagan si pripísal 60 bodov do svetového rebríčka.
Boonen vyhral preteky E3 Prijs-Vlaanderen, P. Sagan 14.

Boonen vyhral preteky E3 Prijs-Vlaanderen, P. Sagan 14.

Belgičan Tom Boonen sa stal piaty raz v kariére víťazom pretekov E3 Prijs-Vlaanderen v okolí belgického Harelbeke, ktoré tento rok merali 203 km. V špurte hlavnej skupiny sa cyklista tímu Omega Pharma-Quick Step presadil pred Španielom Óscarom Freirem a Rakúšanom Bernhardom Eiselom. Boonen triumfom nadviazal na svoje predchádzajúce štyri úspechy na tomto podujatí WorldTour z rokov 2004 až 2007. Slovák Peter Sagan skončil v pelotóne na 14. mieste.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up