Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Allmountain

Stredne veľké batohy pre AM/Enduro a trailové jazdenie PR článok

Stredne veľké batohy pre AM/Enduro a trailové jazdenie

Pri jazdení trochu hlbšie v horách a na celodenných výjazdoch nájdu uplatnenie batohy, ktoré okrem vodného rezervoáru dokážu „odniesť“ aj potrebné náradie, oblečenie, jedlo a ostatné drobnosti. Objem okolo 20 litrov postačuje aj na väčšie výpady do okolia a pritom na traili nebude batoh na obtiaž.
Test: Canyon Spectral AL 8.0 EX - s rozvahou do poriadneho terénu

Test: Canyon Spectral AL 8.0 EX - s rozvahou do poriadneho terénu

Rozmýšľate nad prechodom z hardatilu k niečomu pohodlnejšiemu alebo chcete spoľahlivý celoodpružený bike, s ktorým si užijete dosýtosti v Malých Karpatoch, ale zvládne aj poriadne divočiny v kamenisto-korenistých Fatrách? Potom oceníte odpruženie 150/140, bezdušáky 27,5”, teleskopickú sedlovku a čo je najhlavnejšie - poriadny rám, do ktorého sa môžete pri zjazdoch v zákrutách poriadne oprieť.
Test: Lapierre Spicy 327 – krikľavý hrbáč

Test: Lapierre Spicy 327 – krikľavý hrbáč

LP Spicy bol v testoch už viackrát a nikdy neskončil zle. Možno si preto poviete, že „zase Spajsy...“, no snažili sme sa na tento bike nahliadnuť z vlastných skúseností z jazdenia rôznych bikov. Z rôznych geometrií, prepákovaní, výbav, veľkostí kolies, zdvihov 140-170 mm, atď. Spolu sme si potom vymieňali pocity z jazdenia a vlastností biku, aby to neostalo len na subjektívnom názore jednotlivca.
Čo sa zmenilo na enduro modeli KELLYS Eraser pre rok 2016? PR článok

Čo sa zmenilo na enduro modeli KELLYS Eraser pre rok 2016?

Slovenský výrobca bikov KELLYS BICYCLES, koncom minulého leta predstavil novinky pre rok 2016 a jednou z nich bola aj zmena v geometrii a špecifikácii u high-end karbónového modelu Eraser 90. V čom presne spočívajú hlavné zmeny oproti predchádzajúcej verzii a v čom je lepšia novinka?
Ghost 2016 – v znamení trailu PR článok

Ghost 2016 – v znamení trailu

Nemecký výrobca Ghost nie je na našom trhu nováčik a jeho biky je možné vídať stále častejšie. Zásluhu na tom má najmä snaha o výborný pomer kvality a ceny. Pri vývoji taktiež spolupracuje so svojím factory teamom a následné postrehy potom aplikuje do finálnych produktov. Vo veľkej miere to platí pre celoodpružené biky a dnes si predstavíme niečo z kolekcie pre rok 2016...
Canyon MTB novinky 2016 PR článok

Canyon MTB novinky 2016

Dizajn, funkčnosť, precíznosť, špičkové komponenty, výborná cena, tak to sú hlavné vlastnosti nemeckej značky Canyon. Aké sú novinky v MTB modeloch pre rok 2016? Poďme sa na ne spolu pozrieť - od hardatilu až po nadupané enduro.
Test: Kellys Swag 30 – enduro bike s potenciálom

Test: Kellys Swag 30 – enduro bike s potenciálom

Swag už má svoje pevné miesto v ponuke slovenskej firmy KELLYS BICYCLES a určite aj svojich fanúšikov z radov majiteľov predchádzajúcich verzií. Čo ponúkne enduro bike pod 2 000 € a ako sa na ňom jazdí? Poďme sa na to spoločne pozrieť.
Test: Rock Machine Blizzard 90 27 - svižná oranžáda

Test: Rock Machine Blizzard 90 27 - svižná oranžáda

Modelový rad Blizzard od Rock Machine bol predstavený už v roku 2014 a radu testov ste si mohli prečítať v rôznych bikových médiách (MTBIKER testy: Blizzard 90 (27,5") a Blizzard 30 (29") už v rokoch 2014 - 2015. Na sezónu 2016 prichádza Blizzard s pár zmenami, teda okrem zdvihnutia cien modelov sa ešte pár vecí pomenilo a vylepšilo, a tak sa v článku sústredím hlavne na ne.
Test: Specialized Stumpjumper FSR Expert 650B 2016 - legenda nesklamala

Test: Specialized Stumpjumper FSR Expert 650B 2016 - legenda nesklamala

Celkom ma potešila správa, že na ceste ku mne je legenda, ktorá je v ponuke Specialized už hádam viac ako 30 rokov. O to viac, že už nejaký ten čas jazdím Stumpjumper FSR Expert Carbon Evo 29 2014, s ktorým som si za viac ako rok užil neskutočnej zábavy. Bude to tak aj s týmto najnovším modelom?
Specialized Stumpjumper FSR - Legendárny trail bike

Specialized Stumpjumper FSR - Legendárny trail bike

Od debutu modelu Stumpjumper v roku 1981 prešiel vývoj biku kus cesty, ale srdcom zostáva verný dobrodružstvu a prvotriednemu výkonu v teréne. Všestranný model Stumpjumper FSR je vo verzii s kolesami 650b aj 29". Preskúmajte kompletný rad Stumpjumper.
FELT technológia zadného pruženia EQUILINK a FAST

FELT technológia zadného pruženia EQUILINK a FAST

FELT vyvinul vlastné patentované odpružené platformy FAST™ a Equilink™, pričom každá je jedinečná v tom, ako sa správa a čo ponúka. Equilink™ používa FELT na svojich trail a all-mountain bicykloch. Bol vyvinutý pre maximálnu efektivitu pri šliapaní a zároveň tak, aby zachoval tlmič úplne aktívny. Viac o technológiách zadného pruženia v nasledujúcom krátkom videu.
Canyon: Modelová rada Spectral - Komplexný stroj pre jazdnie all-mountain a trailov

Canyon: Modelová rada Spectral - Komplexný stroj pre jazdnie all-mountain a trailov

Rada Spectral spája univerzalitu modelu Nerve, terénne schopnosti a ovládateľnosť modelu Strive. Dve možnosti geometrie - 130 mm (29") alebo 140 mm (27.5"), možnosť ako hliníkového tak aj karbónového rámu robí radu Spectral skvelou voľbou pre zábavu v teréne. All-mountain pre každú výzvu, to je hlavný aspekt modelov Spectral na trailoch.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up