Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Peter Sagan 3. v špurte 3. etapy na Tirreno - Adriatico

Peter Sagan 3. v špurte 3. etapy na Tirreno - Adriatico

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale predviedol svoje šprintérske schopnosti aj v piatkovej 3. etape pretekov ProTour Tirreno - Adriatico z Indicatore do Terni (178 km), v ktorej finišoval na 3. mieste. Sagan sa na tomto podujatí premiérovo postavil na stupne pre najlepších, vo štvrtok skončil tesne za nimi na štvrtej priečke.
Cavendish víťazom 2. etapy na Tirrene, P. Sagan štvrtý

Cavendish víťazom 2. etapy na Tirrene, P. Sagan štvrtý

Víťazom štvrtkovej druhej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa stal úradujúci majster sveta Brit Mark Cavendish. Na druhej priečke v etape, ktorá merala 230 km a viedla zo San Vincenza do Areza, skončil Španiel Óscar Freire vo farbách tímu Kaťuša a tretiu pozíciu obsadil Američan Tyler Farrar. Na vynikajúcom štvrtom mieste skončil Slovák Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale.
Na Tirrene na úvod víťazstvo tímu GreenEdge

Na Tirrene na úvod víťazstvo tímu GreenEdge

Víťazom časovky družstiev a zároveň prvej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa v stredu stal tím GreenEdge, ktorej reprezentanti zvládli trať v dĺžke 16,9 km za 18:41 min. Na druhej priečke sa umiestnili jazdci RadioShacku a tretí boli cyklisti z Garminu. Ako prvý sa na podujatí do žltého trička oblečie Austrálčan Matthew Goss.
Cipollini sa chce vrátiť do profipelotónu

Cipollini sa chce vrátiť do profipelotónu

Bývalý majster sveta v cestnej cyklistike Mario Cipollini sa chce vrátiť do profesionálneho pelotónu, a to aj napriek tomu, že v marci oslávi 45. narodeniny a naposledy súťažil v roku 2008. Talian by sa chcel predstaviť na tohtosezónnej edícii Giro d’Italia. Na tomto podujatí nazbieral rodák z mesta Lucca celkovo 42 etapových víťazstiev a v tomto ohľade je rekordérom pretekov, jeho ambíciou je však teraz pomôcť talentovanému šprintérovi Andreovi Guardinimu.
P. Velits lídrom tímu na Tirrene, na štarte i P. Sagan

P. Velits lídrom tímu na Tirrene, na štarte i P. Sagan

Slovenský cyklista Peter Velits bude lídrom tímu Omega Pharma-Quick Step na sedemetapových pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico, ktoré sa začínajú v stredu úvodnou časovkou družstiev na 16,9 km v San Vincenze. Velits v novom drese, ktorý si obliekol po vypršaní zmluvy s HTC-Highroad, vyhral vo februári preteky Okolo Ománu a potvrdil pozíciu jedného z lídrov belgického zoskupenia.
Peter Sagan na Strade Bianche skončil na 26. mieste

Peter Sagan na Strade Bianche skončil na 26. mieste

Cyklista Peter Sagan obsadil na sobotňajších pretekoch Strade Bianche v Toskánsku 26. miesto. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale zaostal za víťazným Fabianom Cancellarom zo Švajčiarska o 7:50 min. Viacnásobný majster sveta v časovke sa presadil o 42 sekúnd pred dvojicou Maxim Iglinskij, Oscar Gatto. "Chcel som víťazstvo už na viacerých predchádzajúcich pretekoch, ale nikdy mi to nevyšlo. Je skvelé opäť vyhrať," povedal v cieli Cancellara.
Na Petra Sagana čaká ďalšia výzva

Na Petra Sagana čaká ďalšia výzva

Na slovenského cyklistu Petra Sagana čaká v sobotu ďalší súťažný štart, keď sa predstaví v Toskánsku v okolí Sieny na jednorázových pretekoch Strade Bianche 2012. Podujatie už pár rokov otvára sezónu veľkých talianskych pretekov, neskôr po ňom nasledujú Tirreno - Adriatico či Miláno - San Remo. Pre cyklistov je štart na Strade Biancho výzvou, na trati sa striedajú rovinaté úseky, krátke, ale prudké stúpania. V Toskánsku sa zíde kvalitná konkurencia na čele s dvoma elitnými jazdcami Fabianom Cancellarom a Philippom Gilbertom.
Peter Velits celkovým víťazom v pretekoch Okolo Ománu

Peter Velits celkovým víťazom v pretekoch Okolo Ománu

Slovenský cyklista Peter Velits z tímu Omega Pharma-Quick Step sa stal celkovým víťazom etapových pretekov Okolo Ománu. Úspech slovenskej cyklistiky na tomto podujatí podčiarkol Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale, ktorý sa stal víťazom bodovacej súťaže. Nedeľňajšiu šiestu etapu vyhral Nemec Marcel Kittel pred Petrom Saganom a Tylerom Farrarom z USA.
Okolo Ománu - Po sobote lídrom Peter Velits

Okolo Ománu - Po sobote lídrom Peter Velits

Slovenský cyklista Peter Velits z tímu Omega Pharma-Quick Step obsadil v sobotňajšej 5. etape na pretekoch Okolo Ománu vynikajúce druhé miesto a pred poslednou etapou sa stal lídrom celkového hodnotenia. Víťazom sobotňajšej 158 km dlhej etapy s cieľom na kopci Jabal al Akhbar bol prvý Talian Vincenzo Nibali zo zoskupenia Liquigas-Cannondale.
Peter Sagan druhý v 4. etape na Okolo Ománu

Peter Sagan druhý v 4. etape na Okolo Ománu

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v piatkovej 4. etape na pretekoch Okolo Ománu vynikajúce druhé miesto. Dvadsaťdvaročný pretekár nestačil po 142,5 km v cieli v parku Al Wadi Al Kabir v hlavnom meste Muskat iba na Nemca Andrého Greipela, ktorý si upevnil pozíciu lídra a červený dres vedúceho pretekára.
Peter Sagan prišiel o dres lídra pretekov Okolo Ománu

Peter Sagan prišiel o dres lídra pretekov Okolo Ománu

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel v 3. etape o červené tričko lídra pretekov Okolo Ománu. Dvadsaťdvaročný pretekár tímu Liquigas-Cannondale finišoval vo štvrtok po 144,5 km z Al Awabi do Muscatu na 5. mieste. Na vedúcu pozíciu celkového poradia sa dostal vďaka bonifikácii za 2. priečku Nemec André Greipel. Sagan momentálne na svojho súpera stráca 2 sekundy.
Sagan dosiahol prvý etapový triumf v roku 2012

Sagan dosiahol prvý etapový triumf v roku 2012

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol prvý výrazný úspech v roku 2012, keď sa stal víťazom stredajšej 2. etapy pretekov Okolo Ománu zo Suru do Wadi Dayqah Dam (140,5 km). Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale sa presadil v špurte vedúcej skupiny. Sagan sa vďaka etapovému prvenstvu stal novým lídrom pretekov a vo štvrtok si oblečie červený dres vedúceho jazdca. Sagan je zároveň na čele súťaže aktivity o zelený dres a súťaže mladých jazdcov o biely dres.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up