Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cestná cyklistika

Prezident SZC spokojný s výsledkom Sagana

Prezident SZC spokojný s výsledkom Sagana

Nedeľňajšie preteky mužov-elite na majstrovstvách sveta v cyklistike v dánskej Kodani ukázali, že trio najlepších Slovákov súčasnosti Peter Sagan, Peter Velits a Martin Velits je etablované v špičke. Každý z nich má vo svetovom pelotóne iné úlohy, v nedeľu však spojili sily a takmer dosiahli pódiové umiestnenie.
Titul pre Cavendisha, Sagan dvanásty

Titul pre Cavendisha, Sagan dvanásty

Brit Mark Cavendish sa stal v dánskej Kodani majstrom sveta v cestnej cyklistike. Dvadsaťšesťročný rodák z ostrova Man sa presadil v pretekoch mužov-elite s hromadným štartom na 266 km po dramatickej koncovke, v ktorej odsunul na striebornú priečku Austrálčana Matthewa Gossa. Bronz si vybojoval Nemec André Greipel. Doplnené o dojmy Petra Sagana a Velitsovcov
MS: Okruh v Kodani Slovákov neprekvapil

MS: Okruh v Kodani Slovákov neprekvapil

Trio slovenských cyklistov Peter Sagan, Peter a Martin Velitsovci si v piatok krátko pred poludním vyskúšalo okruh na predmestí Kodane v Rudersdale, na ktorom sa bude bojovať v nedeľu o tituly majstrov sveta. Slováci pricestovali do dánskej metropoly vo štvrtok večer. Štrnásťkilometrový okruh, ktorý v nedeľu absolvujú sedemnásťkrát, si Sagan s Velitsovcami prešli dvakrát.
Slovenská Oska 2011

Slovenská Oska 2011

Dá sa obísť Slovensko po okrajoch za 9 dní na cestnom bicykli? A aké sú to vlastne tie "hraničné" cesty? Existujú vôbec? "To neobídete" - vraveli mnohí.
Vinokurov pokračuje v kariére

Vinokurov pokračuje v kariére

Kazašský cyklista Alexander Vinokurov napokon neukončí kariéru a bude súťažiť aj v roku 2012. Po páde na júlovej Tour de France naznačil najlepší kazašský jazdec histórie, že to boli posledné preteky jeho kariéry. Po vyliečení sa chcel rozlúčiť na októbrových pretekoch Okolo Lombardie, ale napokon svoj názor zmenil.
Velitsovci pôjdu pre Sagana, cieľom úspech

Velitsovci pôjdu pre Sagana, cieľom úspech

Po štvrtkovom dni voľna pokračuje svetový šampionát v cestnej cyklistike v Kodani od piatka pretekmi s hromadným štartom. Po kategóriách nádejí a žien príde v nedeľu na rad vrchol celých majstrovstiev sveta - preteky mužov - elite. Na cyklistov čaká takmer rovinatý štrnásťkilometrový okruh, ktorý absolvujú sedemnásťkrát.
MS: V časovke triumf Nemca Martina, Jurčo 38.

MS: V časovke triumf Nemca Martina, Jurčo 38.

Nemec Tony Martin sa v stredu stal časovkovým majstrom sveta v cestnej cyklistike, keď najrýchlejšie zdolal trať dlhú 46,4 km. "Už v posledných kilometroch som cítil, že zvíťazím. Je to fantastický pocit, veľmi sa teším," povedal čerstvý šampión v prvej reakcii pre Eurosport. Na druhej priečke skončil Brit Bradley Wiggins, ktorý zaostal za Martinom o 1:15 min.
MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

Nemka Judith Arndtová si druhýkrát v kariére vybojovala dúhový dres majsterky sveta v cestnej cyklistike. V utorok zvíťazila v časovke žien na 27,8 km na svetovom šampionáte v Kodani a pridala ďalší úspech k zlatu z pretekov s hromadným štartom na MS 2004. Tridsaťpäťročná Arndtová triumfovala s náskokom 21 sekúnd pred Lindou Melanie Villumsenovou z Nového Zélandu. Bronz si vybojovala obhajkyňa prvenstva Emma Pooleyová z Veľkej Británie.
MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

Austrálčan Luke Durbridge potvrdil úlohu najväčšieho favorita a stal sa v dánskej Kodani majstrom sveta v cyklistickej časovke mužov do 23 rokov. Trať dlhú 35,2 km v centre Kodane zvládol za 42:47 min a triumfoval s 35-sekundovým náskokom pred domácim cyklistom Rasmusom Christianom Quaadem. + Čistiace auto vygumovalo cieľovú čiaru
Polievka s Jurčom s dobrým výsledkom v Normandii

Polievka s Jurčom s dobrým výsledkom v Normandii

Okrem Petra Sagana, ktorý vyhral nedeľňajšie preteky v Taliansku, absolvovali generálku na tohtotýždňové majstrovstvá sveta v Kodani aj ďalší slovenskí cyklisti. Úspešne si počínali v časovke dvojíc Duo Normand vo francúzskom Marigny Pavol Polievka a Matej Jurčo, ktorí obsadili v kvalitnej konkurencii 6. miesto. Obaja sa predstavia na svetovom šampionáte v stredajšej individuálnej časovke.
Od pondelka o 10 svetových titulov v Kodani

Od pondelka o 10 svetových titulov v Kodani

Pozornosť cyklistického sveta sa od pondelka sústredí do dánskej Kodane, kde sa uskutočnia majstrovstvá sveta. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) rozhodla, že na jednom mieste sa uskutočnia boje o majstrovské tituly vo všetkých kategóriách a program šampionátu sa tak natiahol do celého týždňa. Od pondelka do stredy je na programe časovkárska časť, od piatka do nedele sa potom bude bojovať o medaily v pretekoch s hromadným štartom.
Bývalý víťaz Tour de France Sastre ukončil kariéru

Bývalý víťaz Tour de France Sastre ukončil kariéru

Španielsky cyklista Carlos Sastre, nečakaný víťaz Tour de France v roku 2008, vo štvrtok oznámil ukončenie svojej aktívnej kariéry vo veku tridsaťšesť rokov. Jazdec tímu GEOX-TMC svoje rozhodnutie prezradil na tlačovej konferencii v Madride, kde taktiež priznal, že sa k tomu kroku dospel už minulý rok.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up