Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Video: Hell's Belles Vol. 2

Video: Hell's Belles Vol. 2

Pohodové video na pondelkový večer. U nás nie veľmi známa, no určite atraktívna disciplína bikepolo - že neviete o čo ide? Tak sledujte !
bicymple

bicymple

Jednoduchosť, funkčnosť a štýl – slová ktoré určite charakterizujú tento zaujímavý koncept. Odstránením reťaze a vlastne všetkých nepotrebných častí došlo k maximálnemu zjednodušeniu a designovej čistote. Pohyblivé uchytenie zadného kolesa umožňuje ...no veď uvidíte vo videu.
USADA získala nevyvrátiteľný dôkaz proti Armstrongovi

USADA získala nevyvrátiteľný dôkaz proti Armstrongovi

Antidopingová agentúra USA (USADA) v utorok informovala o získaní nevyvrátiteľného dôkazu o tom, že bývalý americký cyklista Lance Armstrong a jeho niekdajší zamestnávateľ US Postal Service boli zapletení do najväčšieho dopingového škandálu v dejinách športu.
Polievka vyhral etapu na GP Chantal Biya

Polievka vyhral etapu na GP Chantal Biya

Slovenský cyklista Pavol Polievka vyhral záverečnú 4. etapu pretekov GP Chantal Biya v Kamerune. V celkovom poradí obsadil jazdec tímu KCK Trek Oslany 3. miesto s odstupom 22 sekúnd na víťazného Švajčiara Alexandra Merciera. Slovenskí cyklisti štartovali na podujatí v Kamerune pod hlavičkou národnej reprezentácie. Na pódium sa podarilo dostať aj Milanovi Barényimu, ktorý v druhej etape pretekov kategórie 2.2 obsadil 2. miesto.

Kolenný kĺb a príčiny ťažkostí s kolenným kĺbom

Kolenný kĺb a príčiny ťažkostí s kolenným kĺbom

Kolenný kĺb patrí do skupiny najčastejšie poranených kĺbov v ľudskom tele. Poranenie menisku, skrížených väzov, či opotrebovanie chrupavky môžu vzniknúť z viacerých príčin.
Veletrh Bike Brno – již popatnácté a v novém termínu PR článok

Veletrh Bike Brno – již popatnácté a v novém termínu

Mezinárodní cyklistický veletrh Bike Brno obsadí svou nabídkou tradičně pavilony V, F a G1. Mimoto proběhne v dalších výstavních halách a na volných plochách celá řada jedinečných doprovodných akcí. Již od 4. do 7. října čeká na brněnském výstavišti na návštěvníky tisíce jízdních kol a doplňků pro cyklistiku včetně velmi populárních elektrokol. Po roční přestávce navíc nabídne veletrh venkovní testování kol v přilehlém areálu Riviéra.
MTB Tour v Kremnici, teda na Skalke

MTB Tour v Kremnici, teda na Skalke

Sezóna nám už pomaly končí a ja sa chystám na dva posledné maratóny. Najskôr som zašiel na MTB Tour v Kremnici, ktorý sa konal 22.09.2012. Nedá mi na úvod nespomenúť počasie. Ďalší môj maratón, kde nepečie slnko. To akoby naschvál, vždy som riešil, či bude pršať alebo nie a vždy to vyšlo len tak tak, teraz k tomu je ešte aj zima. Aj tak je to asi stále lepšie, ako keby som mal dostať úpal. Týmto maratónom taktiež končí aj malá séria Slovenského pohára XCM.
Ezakimak 2012-časovka do vrchu PR článok

Ezakimak 2012-časovka do vrchu

Propozície k časovke do vrchu ktorá sa uskutoční už tento víkend v obci Bobrovec a ktorej hlavným organizátorom je Skialp Bobrovec
Kováč v generálke na MS zdolal Kreuzigera

Kováč v generálke na MS zdolal Kreuzigera

Slovenský cyklista Maroš Kováč sa stal víťazom nedeľňajších pretekov Bohemia Tour, ktoré boli súčasťou kalendára Medzinárodnej cyklistickej únie. Na trati z Karlových Varov do Prahy (153,6 km) zdolal v záverečnom súboji jazdec tímu Dukla Trenčín - Trek českú hviezdu Romana Kreuzigera a vybojoval si ďalších 40 bodov do európskeho rebríčka UCI. Dvojica Kováč, Kreuziger jazdila od začiatku na čele pelotónu a v závere ušla súperom. Tridsaťpäťročný rodák z Košíc ukázal lepšie šprintérske kvality ako Kreuziger a triumfoval.

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Časovku ženský družstiev vyhral tím Specialized

Nemecký tím Specialized sa stal víťazom premiérovej časovky ženských družstiev na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v holandskej provincii Limburg. Zoskupenie vedené majsterkou sveta 2008 v časovke Amber Nebenovou z USA dosiahlo na 34,2 km dlhej trati medzi Sittardom/Geelenom a Valkenburgom čas 46:31 min. Tím Specialized zdolal o 24 sekúnd austrálske družstvo Orica, v drese ktorého išli aj skvelé časovkárky Judith Arndtová z Nemecka a Linda Villumsenová z Nového Zélandu. Bronz si vybojoval v Holandsku registrovaný tím AA Drink.

V eliminačných pretekoch zvíťazili Naef a Engenová

V eliminačných pretekoch zvíťazili Naef a Engenová

Víťazmi eliminačných pretekov v cross country horských cyklistov sa na majstrovstvách sveta v rakúskom Saalfeldene stali Švajčiar Raplh Naef a Švédka Alexandra Engenová. NAef triumfoval pred Mihom Halzerom zo Slovinska a Danielom Federspielom z Rakúska. Michal Lami vypadol v prvom kole hlavnej súťaže a obsadil 30. meisto. Medzi ženami zvíťazila Engenová pred Švajčiarkou Jolandou Neffovou a Poľkou Aleksandrou Dawidowiczovou

Bronz pre Janovjaka s Mitošinkom v cestných pretekoch

Bronz pre Janovjaka s Mitošinkom v cestných pretekoch

Slovenský zrakovo postihnutý cyklista Vladislav Janovjak s navádzačom Róbertom Mitošinkom obsadili v sobotňajších cestných pretekoch s hromadným štartom na 104 km na XIV. paralympijských hrách v Londýne v bývalom motoristickom areáli Brands Hatch skvelé tretie miesto a vybojovali si prvú medailu v kariére. Pre slovenskú výpravu v britskej metropole je to šiesty vzácny kov (2 - 1 - 3).

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up