Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Michal Lami

Slováci bodovali na pretekoch v Číne PR článok

Slováci bodovali na pretekoch v Číne

Slovenská reprezentácia MTB sa zúčastnila 21.09. a 22.09.2013 pretekov SP C1 v Guiyangu v Číne, v zložení muži elite: Michal Lami,Bebčák Jozef a za ženy štartovala Zuzana Vojtašová.
Finále svetového pohára MTB XCO v Nórsku

Finále svetového pohára MTB XCO v Nórsku

Michal Lami napriek technickým problémom obsadil vo finále SP v nórskom Hafjell 27. miesto a pripísal si ďalších 52 bodov do rebríčka UCI.
Ďalšie pódiové umiestnenie pre slovenskú reprezentáciu

Ďalšie pódiové umiestnenie pre slovenskú reprezentáciu

V sobotu 24.08.2013 sa v Ostrave na SP kat.C1 v MTB Cross country podaril husársky kúsok slovenským reprezentantom, ktorí sa postavili na stupne víťazov spolu s olympijským víťazom Jaroslavom Kulhavým. Na pretekoch sa zúčastnili pretekári s Ukrajiny, Rakúska, Maďarska, Poľska a domáceho Česka.
Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do rangingu UCI získali v sobotu slovenskí reprezentanti na JBG-2 MTB RACE, pretekoch kategórie UCI C2 v Ustroni v Poľsku. V kategórii Muži Elite obsadil Michal Lami 2. miesto (20 bodov), Martin Haring 5. miesto (10 bodov) a Jozef Bebčák 10. miesto (1 bod). František Lami skončil v kategórii U23 na 2. mieste (6 bodov).
Michal Lami víťazom pretekov kategórie UCI C2 v Chorvátsku

Michal Lami víťazom pretekov kategórie UCI C2 v Chorvátsku

Slovenský reprezentant Michal Lami sa stal v nedeľu víťazom pretekov XCO Halicanum Trophy kategórie UCI C2 v chorvátskom Sv. Martin na Muri a pripísal si ďalších 30 bodov do rebríčka UCI.
Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Len týždeň po vynikajúcom 10. mieste na ME cross-country dosiahol Michal Lami ďalší výborný výsledok. Na Majstrovstvách sveta v MTB maratóne v rakúskom Kirchbergu prišiel do cieľa na 15.
mieste, keď zdolal mnoho špecialistov na maratóny zo svetovej špičky. Michal sa viac venuje pretekom XCO a v tejto sezóne to bol len jeho 2. maratónsky štart.
Michal Lami v TOP 10 na Majstrovstvách Európy MTB XCO

Michal Lami v TOP 10 na Majstrovstvách Európy MTB XCO

Vynikajúci výsledok dosiahol slovenský reprezentant Michal Lami, keď sa na Majstrovstvách Európy v švajčiarskom hlavnom meste Berne umiestnil v najprestížnejšej kategórii Muži Elite na 10. mieste. Na pretekoch, kde s výnimkou Jaroslava Kulhavého,(cestné majstrovstvá Slovenska a Česka v Dubnici), štartovala kompletná európska špička, dokázal predstihnúť množstvo pretekárov zvučných mien a dosiahol doteraz svoj najväčší športový úspech.
1. kolo SP MTB XCO, XCE Albstadt, Nemecko

1. kolo SP MTB XCO, XCE Albstadt, Nemecko

Slovenská minivýprava bratov Lamiovcov sa zo Singenu presunula do neďalekého Albstadtu, kde tento víkend začala séria Svetového pohára MTB XCO a XCE.
Daždivé a pomerne chladné počasie, ktoré s výnimkou jedného dňa sprevádzalo celý ich pobyt v Nemecku, pravdepodobne prispelo k ich zdravotným problémom. Obaja bratia cez týždeň bojovali s vírusovým ochorením a v piatok nenastúpili na štart šprintov.
Majstrovstvá Európy MTB XCM

Majstrovstvá Európy MTB XCM

V nedeľu 12. mája sa v nemeckom Singene uskutočnili majstrovstvá Európy v maratóne. Vzhľadom na skorý termín ich konania Slovensko reprezentovali len bratia Lamiovci.
Slovenskí pretekári na Ötztaler Forest Cross 2013 v Haimingu

Slovenskí pretekári na Ötztaler Forest Cross 2013 v Haimingu

26.-28.4. bratia Michal a František Lami absolvovali prvý tohtoročný výjazd na preteky v zahraničí. V rakúskom Haimingu najskôr hneď v piatok po príjazde skúsili šťastie v šprintoch na okruhu, ktorý bol situovaný priamo v centre Haimingu. V kvalifikácii obsadil František 14. a Michal 18. miesto. Vo štvrťfinále, ktoré sa už jazdilo na dva okruhy, to u oboch vyzeralo ešte pri prejazde cieľom prvého okruhu na postup z druhého miesta. Nakoniec obaja zhodne skončili na 3. mieste a do ďalších jázd nepostúpili. So zaradením šprintov do programu svetových pohárov a najmä majstrovstiev sveta začínajú náznaky špecializácie pretekárov na túto disciplínu. Najmä mestské okruhy sú síce atraktívne pre divákov, ale pri rýchlej jazde na spevnených povrchoch s množstvom ostrých zákrut a „laktíkových“ súbojoch popri kovových zábranách vymedzujúcich trať narastá nebezpečenstvo pádu a úrazu. Uvidíme v budúcnosti, či špičkoví jazdci XC budú ochotní riskovať...
Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Vo Val d'Isére M. Lami aj Polc na 23. mieste

Celkovými víťazmi cross country v seriáli Svetového pohára horských cyklistov sa stali Nino Schurter zo Švajčiarska a Catharine Pendrelová z Kanady. Schurter svoj celkový triumf spečatil víkendovým víťazstvom na pretekoch SP vo francúzskom stredisku Val d'Isére. Medzi ženami vo Francúzsku zvíťazila Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová z Nórska, ktorá v celkovej klasifikácii obsadila druhú priečku. V mužskej elitnej kategórii skončil na 23. priečke Slovák Michal Lami a v celkovej klasifikácii obsadil 69. miesto. Jeho mladší brat František si v kategórii do 23 rokov vyjazdil 57. pozíciu.
Majstrami SR v XC M. Lami a Števková

Majstrami SR v XC M. Lami a Števková

Majstrami Slovenska v cross country horských cyklistov sa v stredisku Valčianska dolina stali Michal Lami a Janka Števková. Obom sa podarilo obhájiť tituly spred roka. Michal Lami triumfoval pred Martinom Haringom, na treťom mieste klasifikovali Milana Barényiho. Janka Števková si vyjazdila prvenstvo pred Michaelou Malárikovou, na tretej pozícii skončila Elena Ondášová. Víkendové majstrovstvá Slovenska boli zároveň 4. kolom Slovenského pohára v tejto disciplíne.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up